Dagens smocka – medan folket lider höjs politikernas löner

Dagens kalldusch är helt klart Riksdagens arvodesnämnds beslut att höja riksdagsledamöternas arvoden till 73.000 kronor i månaden från och med den 1 januari 2023 – en ökning med 1.500 kronor per månad med hänvisning till de löneökningar som ägt rum under 2022 och det osäkra ekonomiska läget.

Är det någon som drabbats av det ekonomiska läget så är det väl befolkningen, men beslutsfattarna skiter i dem och ser bara till att sko sig själva.

Det var för övrigt inte alls länge sedan dessa, i många fall outbildade syltryggarna fick löneförhöjning, i slutet av 2021 höjdes deras lön med 1.600 kr per månad till totalr 71.500 kr i månaden exklusive alla förmåner.

Det här är ett slag i ansiktet på alla medborgare som kämpar hårt för brödfödan och bara kan drömma om en löneförhöjning! Det är inte klokt att de som skapat såväl energikrisen som den ekonomiska krisen nu ska höja sina löner ytterligare, medan en stor del av befolkningen kämpar för att hålla sig flytande. Skandalöst och inte konstigt att politikerföraktet hos befolkningen rotar sig allt mer.

#politikerförakt

#becauaseweareworthit

9 reaktioner till “Dagens smocka – medan folket lider höjs politikernas löner

 1. Alla upprörda över motståndarna, när man själv är långt ifrån grytorna, men så fort man kommer dit är ALLA eniga om att de är värda varenda krona.
  Som tur är blir det nya val men, tyvärr, problemet består!

  Gilla

 2. Jag undrar om riksdagsledamöterna tror att samma belopp hade fastställts om deras arbetsgivare hade varit representerade vid löneförhandlingen.

  Gillad av 2 personer

 3. Föraktar varenda politiker….. Dom pissar som vanligt på svenskarna och fyller sina plånböcker. Som infödd svensk, arbetslös, medelålders kvinna och dessutom inte fullt frisk så kan man titta sig i himlen efter någon ökning av sin ekonomi och än mindre ett arbete. Man blir förnedrad, hånad och idiotförklarad av arbetsförmedlingen och dess underleverantörer. Men våra politiker….ja dom är det synd om som råkar ut för högre kostnader m.m. Det är det ju inga andra i samhället som gör. Fy f-n för hela högen.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s