Svensk medias paradnummer – hänga ut de som vågar ifrågasätta

Efter att ha genomlidit Melodifestivalen med barnen och sett hur svenska folket sympatiröstat fram en finalist pga att artisten var ukrainsk flykting snarare än för låtens kvalitet, skrollar jag igenom kvällens nyheter där Expressens löp gör mig vämjelig.

Här visar man ett tydligt exempel på svensk massmedias paradnummer – att hänga ut oliktänkande som inte rätar in sig i ledet och vågar ifrågasätta. Fullkomligt vidrigt!

Privatpersonen Chris Makoundoul hängs ut som Natomoståndare, potentiell koranbrännare och för att sprida rysk propaganda på nätet trots att han bara delat artiklar från RT samt tycker det är fel att Sverige bidrager med vapen till ett krigförande land.

Artikelförfattaren Mattias Carlsson håller en otroligt låg nivå i texten där han bland annat attackerar Makoundoul för att han med all rätt kallar Nato för en ”krigsorganisation”, nämner att det finns ”krigsförbrytande nazister i Ukraina” och påpekat att Ukraina med flit beskjutit bostadshus i Donetsk – vilket för övrigt flera internationella journalister på plats i Donetsk bevittnat flera gånger.

Dessutom har han mage att ringa upp Makoundoul och fråga varför han sprider ”rysk propaganda”. Man tror knappt det är sant.

Jag blir fly förbannad när jag läser sådant här som visar vad svenska journalister prioriterar att skriva om! Men att det skett en terrorattack utförd av USA och Norge i Sveriges ekonomiska zon håller man minsann tyst om för att inte tala om alla oegentligheter med Ukrainakonflikten, eller Natoprocessen där den svenska regeringen kröker rygg för Erdogan.

De borde skämmas som hänger ut alla oliktänkande så fort det går emot det politiskt korrekta narrativet samtidigt som de tiger ihjäl den bittra verkligheten som svenska folket ska hållas så långt borta ifrån som möjligt.

Helt klart svensk massmedia i ett nötskal!

#hycklare

#lågvattenmärke

https://www.expressen.se/nyheter/han-skulle-branna-koranen-sprider-rysk-propaganda-/

6 reaktioner till “Svensk medias paradnummer – hänga ut de som vågar ifrågasätta

 1. Svenska journalister har upphört med vad som alltid har kallats journalism. Idag rör det sig om politisk agitation, politiska förföljelser och politisk propaganda. DN har påbörjar en kampanj att det är journalister som skall ”upplysa” världen.

  —”Journalistiken spelar en central roll för att lysa upp världen”
  https://www.dn.se/sverige/journalistiken-spelar-en-central-roll-for-att-lysa-upp-varlden/

  Det är ju precis vad som en gång pågick i Tredje Riket.

  ”Reich Ministry of Public Enlightenment and Propaganda”.

  ”Enlightenment” betyder just ”upplysning”, och nu vill DN ge hela världen samma upplysning för att skapa samma ”upplysta värld” som då. Precis som journalistiken i Tredje Riket tjänade regimen tjänar journalistiken idag regimen i diktaturen USA och Sverige, och det gäller speciell DN, och mycket tydligt så.

  Därför trakasseras alla oliktänkande. Stats propagandan och indoktrineringen får inte störas.

  EUs de facto diktator, Ursula von der Leyen, gick ju nyligen ut och deklarerade att makteliten nu skall bestämma vilken information folket skall tillåtas ta del av. Samtidig vill man begränsa och aktivt förhindra yttrandefriheten genom vad man kallar Chat Control, alltså effektiv censur.

  Det går ju allvarligt emot grundprincipen för begreppet demokrati, att folket skall ha tillgång till information och fritt och befriat från övervakning och kontroll eller restriktioner skall själva kunna avgöra vad som vill lyssna på. Enligt grundläggande principer i begreppet demokrati skall det ju vara så at folket skall fritt kunna yttra sig och makteliten skall följa folkviljan. Här ska det bli tvärt om

  Gillad av 2 personer

 2. Chris är mot NATO, har ansökt om demonstrationstillstånd för att bränna en Koran samt sprider artiklar från Ryska statens propagandatidning, på vilket sätt hängs han ut, när det skrivs om det?
  Sprängningarna av gasledningarna rapporterades det flitigt om, att massmedia sedan inte utförligt rapporterar om alla olika rykten som florerar är bara sunt. Bättre att rapportera om det kommer fram någon form av bevis som pekar ut vem/vilka som gjorde det.

  Gilla

  1. Men Svenne, hänger du med eller? Det är just det som förtigs av media – en form av bevis som visar vem som gjorde det som en granskande journalist fått fram.

   Man sprider inte rysk propaganda bara för att man väljer att dela artiklar från rysk media som speglar båda sidor på ett neutralt sätt och det är sättet som Expressen skriver om vederbörande som är vämjeligt.

   Hur mycket propaganda konsumerar du själv dagligen genom att läsa svensk massmedia?

   Gilla

 3. Jenny Piper, då du inte svarade på min fråga ställer jag den igen: på vilket sätt hänger man ut en person om man talar om vad personen själv har valt att sprida?
  RT är inte massmedia, det är Ryska statens kontrollerade megafon. Oberoende massmedia existerar knappast i Ryssland längre, de flesta tidningar, radio och Tv-kanalerna är stängda och de få som finns kvar är hårt censurerade och har fått många medarbetare fängslade. Flera partier har förbjudits och oppositionspolitiker som kritiserar Putin sätts i fängelse.
  Jag läser en mängd olika publikationer som finns på nätet och det med kritiska ögon oavsett vem som skriver.

  Gilla

  1. Jag var rätt tydlig, men du måste mästra mig så klart.

   RT är lika styrt som Aftonbladet, Expressen, SvD m.fl., men de rapporterar utan skygglappar om bl.a EU och globala nyheter – något du skulle känna till om du läst där, men din kommentar påvisar bara att du rapar upp vad du lärt dig från de svenska propagandaorganen.

   I övrigt har Zelensky och hans regim också förbjudit alla oppositionspartier, media samt förföljer regimkritiker såväl nationellt som internationellt utan att agera mot den så kallade dödslistan med många kända namn. Du kan väl fråga dig själv varför massmedia i Sverige och Europa undviker att rapportera sakligt om det?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s