Vi betalar för en försämrad välfärd

Att Ystads kommun precis som många andra kommuner går rejält back har jag skrivit om tidigare och de stora sparkraven kommer som så många gånger tidigare att drabba främst barn och äldre.

Ett förslag är att den redan undermåliga skolmaten ska göras ännu billigare och att man ska stänga en populär bykrog där dagens lunch för pensionärer är subventionerad av kommunen. Barnen äter redan dåligt med skolmat eftersom den helt enkelt inte är god längre och att man ytterligare ska urvattna utbudet lär inte förhöja upplevelsen.

Vad är det för vits att betala skatt för något som ändå inte lever upp till god standard? Känns som vi lika gärna kan börja göra som i andra länder och skicka med barnen matlådor hemifrån istället för att ha skolmatssystem.

Dessutom undrar man varför alla kommuner gör det så lätt för sig genom att alltid spara på barn och äldre med sämre mat, sämre städning, dyrare larm, mindre omsorg etc. Finns det inga andra grupper att spara på? Personalutgifter är också en stor post. Bör man inte likt andra krisande företag som behöver dra åt svångremmen se över kommunens bemanning (inte vårdpersonal) och börja varsla personal för att få ned kostnaderna samt effektivisera?

Mycket tråkig utveckling där vi måste betala lika mycket som tidigare (eller mer om skatterna höjs) för en försämrad välfärd skapad av de som styr och det ser likadant ut i de flesta orter i landet. Man hör ofta från folk att de upplever att allt blivit sämre, men fortfarande biter man ihop – när har folket fått nog och ska börja protestera på allvar istället för att fogligt acceptera försämringen samtidigt som vi ska stå för notan?

#vadfanfårmanförpengarna

Bildkälla: Ystads Allehanda

5 reaktioner till “Vi betalar för en försämrad välfärd

  1. Stat och kommuner är desperata för pengar Det är inte bara den massinvandring längre. Sverige behöver betala för de massiva rustningar USA har beordrat i sina förberedelser för att i framtiden överfalla Ryssland och Kina för att plundra ländernas naturrikedomar, men svenska skatter och dolda avgifter har redan slagit taket. Det finns inte mer utrymme att ta ut mer pengar där, så nu säljer man svensk elektricitet för att få inkomster för att betala för USA, och driver upp el priserna. Jänkarnas planer avslöjade.

    —Planen att dela upp Ryssland avslöjadhttps://www.globalpolitics.se/planen-att-dela-upp-ryssland-avslojad/

    Dessutom måste Sverige betala för infrastrukturen som behövs för att etablera USAs militärbaser och vapendepåer i Sverige. Det är oklart vem som skall betala för vapnen som USA kommer att lagra där, men det är troligt att det blir svenskarna.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s