Mer grus i maskineriet för Natomedlemskapet

Mer huvudvärk för Tobias Billström och Ulf Kristersson att vänta efter att turkisk media fått nys om att en av landets största banker, SEB, är värd för ett aktivt konto för den av Turkiet terrorklassificerade gruppen PKK.

Fria Tider har tidigare rapporterat om att tygbitar som symboliserar PKK såldes och vinsten från försäljningen sattes in på ett SEB-konto, varefter pengarna överfördes till PKK.

SEB:s talesperson Niklas Magnusson sade i ett uttalande den 5 januari att ”Banken följer lagstiftningen och är emot illegal handel, vilket utgör ett brott”, men både gruppens konto i banken och ett mobiltelefonnummer är fortfarande aktiva.

I dag lät för övrigt även åklagaren Lucas Eriksson meddela att det inte begicks något brott när en docka föreställandes Turkiets president Erdogan hängdes upp utanför stadshuset i Stockholm förra veckan och förundersökningen om förtalsärende läggs således ned, vilket inte lär falla i god jord hos Turkiet som krävt att de skyldiga straffas.

#detgårbranu

https://www.dailysabah.com/politics/major-swedish-bank-hosts-active-account-for-pkk-terrorists/news

https://sverigesradio.se/artikel/inte-fortal-att-hanga-upp-erdogandocka

4 reaktioner till “Mer grus i maskineriet för Natomedlemskapet

 1. Jaha då har vi förmodligen ett nytt fall med SEB som på olika sätt har likheter med penningtvätten i Swedbank. Tystnaden från SEB där man inte med ett ord bemöter påståendena om att man finansierar terrorism kan komma att visa sig vara förödande för och antyder toppen i ett isberg. I skrivande stund faller aktiekursen som en sten. Djävla hycklare hela bunten.

  Gilla

 2. Jag har precis varit i kontakt med Finansinspektionen och fått mina misstankar bekräftade att all personal-också de i ledande ställning-anställda hos Finansinspektionen har rätt att direktäga värdepapper inklusive aktier. Detta är horribelt och kan förklara varför inga åtgärder vidtagits mot SEB. Detta är inte klokt. Nu kommer jag att tipsa CIA om detta. SEB kan få bli skyldiga,att på Amerikas initiativ och påtrycknin, likt Swedbank och Ericsson betala miljarder i böter. Sverige är i viktiga avseenden en failed state.

  Gilla

   1. Huvudsaken är att de företag som på ett eller annat sätt underlättar för terrorister bestraffas. Det hade inte behövt gå så långt ifall svenska myndigheter hade skött tillsynen och stämt i bäcken. Svenska myndigheter inkl. finansinspektionen har Ebba Åkerlunds blod på sina händer. Korrupta svin.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s