Elskatten rekordhöjs och den nya skatten för elproducenter lär slå tillbaka på konsumenterna

Den styrande eliten struntar i att vi befinner oss i den värsta krisen på decennier och att skatteslavarnas hål i plånböckerna blir allt större när priserna på energi, drivmedel och livsmedel slår i taket gång på gång – pengarna ska in till staten till varje pris.

Trots att elen aldrig varit så dyr som i vinter, rekordhöjs elskatten nu på söndag när vi skriver nytt år och det är den rekordhöga inflationen som ligger till grund för den markanta höjningen från 45 till 49 öre per kilowattimme (kW) inklusive moms, vilket är den högsta skattenivån någonsin i Sverige samt även den högsta höjningen av elskatten någonsin. Höjningen är åtta gånger större än under ett vanligt år. Ett vanligt hushåll i villa kan således räkna med att få betala 800 kronor extra eller mer.

Samtidigt planerar regeringen att införa ytterligare en skatt som tros höja elpriserna ännu mer med en ny elskatt för elproducenter som ska dra in 280 miljoner kronor till staten.

Enligt Erik Thornström på branschorganisationen Energiföretagen kan det generera en prishöjande effekt för konsumenterna eftersom företagen får betala en extra skattekostnad, vilket medför att marginalkostnaden i produktionen höjs.

Trots att den nya regeringen bara suttit vid makten drygt två månader har de redan visat för folket att de inte kan leverera vid flera tillfällen och i olika sammanhang, energikrisen är bara ett exempel. Obegripligt att folk gick på att det skulle bli förändring bara för att vi gick från rött till blått lag när alla i slutändan är samma skräp med samma husse. Men herr Kristersson är nog nöjd och troligen helt till sig över att om bara några få veckor få frottera sig med eliten på WEF i Davos, medan det manipulerade folket får det allt svårare att få vardagen att gå runt.

#sameshitdifferentname

#vibetalar

https://www.friatider.se/elskatten-chockhojs

4 reaktioner till “Elskatten rekordhöjs och den nya skatten för elproducenter lär slå tillbaka på konsumenterna

  1. Som sagt, oavsett parti, så har de exakt samma agenda, och som jag skrev innan, pest eller kolera, man fick inte välja…

    .. Fast resultatet är exakt detsamma som innan, plundring av folket medelst skatter när EU och NATO skall betalas.

    Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s