Att slå rekord i antalet dödsskjutningar är inget att vara stolt över

Antalet dödsskjutningar i Sverige är som bekant något som sticker ut och 2022 är inget undantag. Med fem dagar kvar av året toppas statistiken just nu av 61 ihjälskjutna personer efter att en 27-årig gängmedlem sköts på juldagsmorgonen i Rinkeby.

År 2020 blev ett rekordår med 47 ihjälskjutna personer, år 2021 landade vi på 45 personer och i år toppar vi det således med 61 personer som kan utökas ytterligare om vedergällning sker innan tolvslaget på lördag.

Sverige har ca 10,35 miljoner invånare.
Jämför vi med grannlandet Danmark som har ca 5,83 miljoner invånare, blev åtta personer ihjälskjutna där i år.

Bedrövlig utveckling som satt Sverige på kartan och verkligen inget att vara stolt över, men jag tror säkert att alla utredningar som den nya regeringen tillsatt kommer göra en stor skillnad om några år när resultaten presenteras och eventuellt implementeras. 😇

Att vapen och droger som göder den grova kriminaliteten fortsätter strömma in över landets gränser samt det faktum att vi krattar manegen för fortsatta problem i samma anda genom att skicka vapen till Ukraina som hamnar på svarta marknaden, är heller inget vi behöver lägga någon större vikt vid.

I slutändan lär nog regeringens nya PR-team se till att sälja in rätt narrativ till folket – vinsten kommer senare!

#plakatpolitik

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE14756147/61-er-draebt-af-skud-i-sverige-i-aar-efter-skyderi-juledag/

7 reaktioner till “Att slå rekord i antalet dödsskjutningar är inget att vara stolt över

 1. Nåja, den HÄR regeringen har väl bara haft makten sedan det officiella skiftet den 18 oktober, så någon ”vinst” att tala om blir det inte på 3 decennier i alla fall, och de talar väl tyst om att de faktisk gillar den självsanering som pågår på bekostnad av tryggheten i Sverige.

  Svensson skall hålla sig INNE i städerna efter skymningen och bara jobba dagtid, att handla, gå på restaurang, bio, dans eller pubar är förbehållet eliten och dess partners, de kriminella gängen.

  .. man kan så att säga att kaka söker maka.

  Det är i alla fall vad globalisterna som vill ha ett NWO strävar efter, en gemensam och fullständig kontroll över invånarna medelst folkrättsbrott och med hjälp av kriminella världsorganisationer som WEF, EU, FN, NATO, USA och WHO.

  Det statliga våldsmonopolet som polisen har vågar bara bötfälla Svenssons för dåliga däck eller för hög hastighet, att ingripa mot våldsbrottslingar vågar de helt enkelt inte eller så ser de mellan fingrarna för att de är kompisar privat.

  Enda skillnaden mellan polisen och de kriminella är uniformen, eller förresten, det är faktiskt ingen skillnad alls på dem, för de har inte ingripit EN ENDA GÅNG på 36 år mot en kriminell och korrupt regering, för det är INGEN skillnad på den här och de föregående regeringarna, de har exakt samma politik och agenda fast under andra partinamn.

  De gängkriminella stjälper snarare den politiska makten genom att peka på vad de faktiskt INTE gör för folket enligt tesen ”Kan vi, så kan du!”

  Gillad av 2 personer

 2. Jag köper inte stulna varor, smuggelcigarretter, svartsprit, svartarbetskraft, olagliga vapen och framförallt inget knark. Kort sagt jag försörjer inga brottslingar.
  Inga regeringar kan utrota brottsligheten om inte landets medborgare uppför sig laglydligt.
  Detta gäller för de käcka fina fredagsknarkarna som för den
  lätt upprörd men fyfflande svensson.

  Gilla

  1. Nja, du försörjer väl den fifflande, ljugande och bedrägliga regeringen och dess politiker med dina skattepengar som de förskingrar efter eget gottfinnande, och egentligen, mot vad DU vill att dina skattepengar egentligen skall gå till, kort sagt, du försörjer väl den största kriminella ”organisationen” i Sverige genom din laglydighet?!? (ja, det är menat som en cynism och ironi)

   Om DE gör det, vad sänder det för signal till resten av medborgarna i Sverige?

   Att det är okej att ljuga, bedra och stjäla eller?!

   För, som sagt, kan de, så kan folket också bete sig så, och att det är ok så länge man inte blir påkommen och avslöjad, och blir man det, så blir Svenssons rejält straffad, ”andra” kommer undan med villkorligt och kramterapi .

   Gilla

   1. Hej Swedwolf, jag förstår dina synpunkter. Men vad kom först: ägget eller hönan?
    Av ett fifflande folk kan icke födas änglaliknande politiker. Om den lilla människan fifflar i sin lilla värld kan inte anklaga dem som fifflar i den stora världen. Skillnaderna mellan dessa fifflare är endast de erbjudna möjligheterna.
    Bägge är i mina ögon brottslingar men borde straffas proportionellt.
    Fram med beslagtagningen av egendom och kontroll av alla släktingars och bekantas bankkonton. Naivt??

    Gilla

 3. Det jag ser som fascinerande är hur media hantera dessa kriminella med silkesvantar, hur de glorifiera dem, hur media försöker hitta infallsvinklar som målar upp en bild där det är de livstids kriminella som det är synd om, många har haft samma möjligheter som alla andra ungdomar men det väljer ändå att bli livstids kriminella. De väljer att sälja narkotika, mörda varandra, begår grova brott, de våldtar och de utsätter oskyldiga för fara allt för att få ”berömmelse” i sin egna krets, tyvärr sträcker sig denna ”berömmelser” många gånger även till media och journalister.

  De spelar deras skitmusik, de vinner priser och spelas på radion, där de ”rappar” om sina kriminella handlingar, hur ”tuffa” och ”kaxiga” de är, de skiter fullständigt i alla andra utom sig själva. Man upplever att media ständigt försöker skydda och tillvarata deras rättigheter, medan offren tvingas fortsättas lida i det tysta. Åker det fast så är allt fel på straffet, allt från trångboddhet till att inte få permis, media hjälper till att föra deras talan genom olika reportage där de få komma till tals om att fängelse är tortyr, kriminella är offer och att offren får skylla sig själva om det var på fel plats vid fel tidpunkt. Har sagt det innan, vi borde outsourca alla fängelsestraff över två år. Vilken land är bäst att hjälpa oss med detta? Frågar ni mig så kan jag tycka Somalia, Etiopen, Japan, Kongo eller Vietnam.

  Frågan vi bör ställa oss är om sjukvården ska hjälpa dessa livstids kriminella när de skjuter varandra, ska dessa få samma vård som alla andra? Om man är ex rökare så hamnar du längre ner i vårdkön, vilket många tycker är rätt eftersom det är självförvållat, men det är väl i stor del självförvållat att bli livstids kriminell också. Är dessa livstids kriminella lika mycket värda som ett nyfött barn? Eller en som är laglydig och betalar skatt? Vilket gör att samhället har ”råd”att rädda dessa livstids kriminella.

  Om de överlever, tror ni verkligen att han kommer att ändra sig? Börja studera? Bli laglydig? Ångra sig? Nej, det finns inte många som tror på detta, det som kommer att ske är han planerar hämnd mot det gäng som sköt honom. Vad kostar detta samhället? Det verkar finnas hur mycket resurser som helst inom vård och samhället på just denna grupp, om man jämför med ex pensionärer så finns det ALDRIG några pengar, jämför vi med barngrupper så finns det ALLTID pengar till ”problembarn” medan till högpresterande barn finns det sällan några pengar till.

  Gilla

   1. Tyvärr tänker inte alla, men frågan blir vem som är värd mest oavsett om man vill eller inte, frågan måste besvaras. Det är våra skattepengar som vi lägger på i mitt tycke på fel saker.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s