Nästa års svenska EU-ordförandeskap suger resurser från en redan ansträngd verksamhet

Från den 1 januari 2023 och sex månader framåt kommer den svenska globalistregeringen att få stoltsera lite extra då Sverige blir ordförande i Europeiska unionens råd, även kallat ministerrådet. Som ordförandeland kommer Sverige leda cirka 2000 möten i Bryssel och Luxemburg samt cirka 150 möten runt om i Sverige, där polisen beräknar att mellan 1000 och 1500 polisen kommer behövas bara till de möten som ska hållas vid Arlanda.

Detta kommer leda till att den redan pressade svenska polisen kommer få ett ytterligare ansträngt läge då arbetet för att ordna säkerheten under Sveriges halvår som ordförande för EU kommer kosta minst 700 miljoner. Polisen fått 400 miljoner extra i budget för att hantera situationen.

Enligt polisens nationella kommenderingschef Per Engström, blir ordförandeskapet ytterligare en stor uppgift för en redan hårt ansträngd polis och kommer att ta stora resurser från den ordinarie verksamheten som kommer ”åderlåtas”.

Redan inför Sveriges EU-ordförandeskap 2009 konstaterade en undersökning från Polisförbundet att svensk polis med sina bristfälliga resurser och rutiner inte var tillräckligt förberedda inför de stora kommenderingarna som det innebär, vilket bäddade för kaos och säkerhetsrisker. Med korankravallerna i färskt minne, vet vi att situationen inte har förbättrats.

Men för de grovt kriminella kommer det här som en försenad julklapp då de kan fortsätta bedriva sina verksamheter utan några särskilda påtryckningar då polisen måste prioritera att bevaka den politiska eliten från Bryssel, vars enda mål är att söndra och härska samt suga ut sina undersåtar så mycket som möjligt.

Samtidigt kommer det regelbundet nya konstateranden om att de kriminella härjningarna i vårt avlånga land fortsätter sticka ut i jämförelser med Europa. Det svenska vapenvåldet till exempel där man senast i går kunde läsa att det aldrig tidigare har skjutits ihjäl så många personer i Sverige. I början av december fick Södertälje sitt sjunde dödsoffer för skjutvapenvåld det här året och det sextionde i hela Sverige, vilket är sex gånger fler än i Danmark, Finland samt Norge tillsammans.

Enligt uppgift är det lika många människor som dödats med skjutvapen i Södertälje som har dödats i hela Londonregionen. En annan jämförelse är att lika många skjutits ihjäl i Järvaområdet som i hela Norge.

Men se sådant har inte våra politiker tid att bry sig om – låt kriminaliteten breda ut sig och landet gå åt helvete medan de kuvade skattebetalarna som ska stå för fiolerna får det alltmer knapert. Syltryggarnas prioriteringar handlar främst om ett menlöst Natomedlemskap, att skicka pengar och vapen till Ukraina för att förlänga kriget, gå i bräschen för den ogenomtänkta gröna omställningen samt krypa för EU och USA när de knäpper med fingrarna.

#vibetalar

https://sverigesradio.se/artikel/stora-polisresurser-kravs-ner-sverige-blir-eu-ordforande

https://www.svd.se/a/76P629/rekordar-for-svenskt-skjutvapenvald

https://www.dn.se/arkiv/debatt/polisen-klarar-inte-att-bevaka-svenskt-eu-ordforandeskap/

https://www.ystadsallehanda.se/nyheter/lika-manga-skots-ihjal-i-jarva-som-i-hela-norge-219bdb58/

7 reaktioner till “Nästa års svenska EU-ordförandeskap suger resurser från en redan ansträngd verksamhet

 1. Snyltarna i Bryssel har nog med ‘eget’ [läs: stulet] kapital, för att säkra sin säkerhet under dessa möten. Det finns absolut ingen legitim anledning till att Sveriges skattebetalare skall stå för denna kostnad.

  Gillad av 2 personer

 2. Väldigt märkligt inlägg Jenny! Vi är medlemmar i EU och självklart ska vi samma ansvar som övriga länder i unionen! Att det kostar pengar att säkerställa säkerheten är väl inte märkligt, på något sätt?
  Om vi sedan ska vara med i EU, är en helt annan fråga.
  Har vi internationella möten i Sverige så ska vi naturligtvis garantera gästernas säkerhet, eller har du en annan infallsvinkel??

  Gilla

  1. Du verkar ha missat poängen – vi har inte resurser att upprätthålla lag och ordning i Sverige, men de få resurser vi har dräneras nu för att skydda den korrupta eliten som i grund och botten skapat problemet.

   Gilla

   1. Jovisst har vi resurser att upprätthålla lag och ordning! Det handlar om prioriteringar! Börja med att satsa på att alla människor har en ekonomisk grundtrygghet, se till att alla som vill jobba får göra det,se till att det finns ungdomsgårdar med personal som har resurser att satsa på aktiviteter som ungdomar efterfrågar! En bra början, men finns mycket mer som behöver göras, och som vi faktiskt har råd att göra om politikerna prioriterar rätt!

    Gilla

  2. Du har naturligtvis helt rätt, Joshua. Så länge vi är medlemmar i EU måste vi liksom andra medlemsländer ta vårt ansvar och i samband med vårt ordförandeskap garantera säkerheten vid möten och andra evenemang. Om vi ska vara med i EU eller inte är en annan fråga.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s