Folket får lida när stollarna som styr följer Bryssels minsta vink

Vid regeringens pressträff i dag uppmanades svenska folket att spara på elen för att vi ska ta oss igenom en ansträngd tid. Anledningen är bland annat att flera kärnkraftsreaktorer är avstängda för olika typer av underhåll.

Men det finns el i Sverige, fast den exporterar vi utomlands istället i solidaritet eftersom EU:s energimarknad styr och egentligen ska kärnkraften avvecklas helt eftersom vindkraft är vår räddning enligt den gröna visionen (åtminstone när det blåser), så varför har vi då kris? Som man bäddar får man ligga, vilket såväl den forna som nuvarande regeringen märkt av. Sanslöst.

Det hade varit mer effektivt att spara in på antalet riksdagsledamöter.

#klimatbedrägeriet

#swexit

https://sverigesradio.se/artikel/energiministern-uppmanar-svenskarna-till-sparsamhet-med-elen

11 reaktioner till “Folket får lida när stollarna som styr följer Bryssels minsta vink

 1. Jaa…. kan det bli stolligare… OH JA visst kan det det men redan stängningen av R1 och R2 och för den delen O1 och O2 och med tanke på ledningarna B1 och B2 osså…. MEN varför säger inte regeringen att roten till det onda är att våra styrande skapat detta trams som ett självskademeteende i EU´s agenda…. Att stänga pålitlig el och dessutom leverera till överiga EU kan inte bli stolligare…. tyvärr så kommer det mer….

  Gillad av 3 personer

 2. Instämmer – rena rama vansinnet. Plana ut kurvan – har hört det förut. Och varför skall Svenska folket ta ansvar för politikers vansinnigheter. MP borde ställas till svars men media är en skyldig part i detta. Klimatsmart mm. mm. Vore bäst om det blev totalstopp så att folk äntligen börjar inse allvaret och återinför tjänstemannaansvaret omedelbart.

  Gillad av 4 personer

  1. Japp för antingen vet ingen i regeringen detta inte ens SD verkar ha en så kritisk syn på det som pågår som de borde ha…. menar 100% sannolikhet att vi får nedstängningar är en sak men även in lägre sannolikhet är djupt oroande då en blackout kan ge konsekvenser som inte inses up front….. OM vi hade haft hängslen och livrem rörande elförsörjningen i nivå med pandemi-hysterin hade ingen enda reaktor stängts innan en ny gått i drift….. DOCK B1+B2 hade kunnat vara en B3 på drygt 1GW…. inga kostnader för ledningar alls…. inga problem med den export som EU tvingar oss till osv…. OKK BTW en QUIZ: Om man stänger 4GW stabil el och ersätter med drygt, 2021 siffror, 3GW intermittent el från vind …. well man behöver inte ha mer än en skattefinansierad utbildning i 9 år för att förstå…. och innan man får rösträtt kan alla förstå matten…… Varför SD säger ni inte ifrån…… och andra partier osså för varför ska vanligt folk ha bättre kalkyler än riksdagsledamöter? Borde väl vara tvärtom speciellt på 5-10 års sikt?

   Gilla

 3. Politikernas okunnighet saboterar energiförsörjningen och kommunikationerna i Sverige

  Vi behöver förbereda oss för Lilla istiden som står för dörren……..

  Klimatbedragarna och klimatalarmisterna behöver skickas ut i kylan, bort från de gamla medierna, så att vi får en bättre fungerande debatt i Sverige med politiker som klarar att ta i dessa frågor.
  Mikael Willgert

  https://nyheter.swebbtv.se/mikael-willgert-politikernas-okunnighet-saboterar-energiforsorjningen-och-kommunikationerna-i-sverige/

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s