Oliver Stone pekar ut orsaken till Ukrainakonflikten som egentligen började 2014

Den prisbelönte filmregissören Oliver Stone, med bland annat filmer som ”Snowden” och de två numera bannlysta dokumentärerna om händelserna i Kiev – ”Ukraine on Fire” 2016 och ”Revealing Ukraine” 2019 – intervjuades av den serbiska dagstidningen Politika inför Röda havets internationella filmfestival (RSIFF) i Jeddah, Saudiarabien, där Stone är juryordförande. I artikeln som publicerades i går, uttalar han sig bland annat om konflikten i Ukraina.

-”Att USA förvandlat Ukraina till ett anti-ryskt land sedan 2014 är grundorsaken till den nuvarande konflikten. Vem är vi att peka finger åt någon? Vi talar om för ryssarna vad de ska göra, jag menar att det är löjligt, med tanke på vad vi har gjort. Det som för närvarande händer i Ukraina är inte alls enkelt, men det håller på att reduceras i väst till att ”ryssar invaderade.” Det nämns inget om något som har hänt i Donbas sedan 2014, eller hur många människor som fördrivits på grund av att USA beväpnade Ukraina. Sedan 2014 var Ukraina inte längre neutralt utan antiryskt och det var det som störde balansen. Varje krig har orsaker och konsekvenser om man är villig att uppmärksamma dessa.

USA är snabba med att fördöma vilket land som helst i världen när det påstås bryta mot den ”regelbaserade internationella ordningen”, men Amerika bryter mot alla regler när de vill och du vet om det. Jag beklagar att jag röstade på Joe Biden. ”Farfar” visade sig vara mycket farlig, med en dröm om ett regimskifte i Moskva så att USA kan kontrollera Ryssland igen som det gjorde på 1990-talet. Barack Obamas val av Biden som sin vicepresidentkandidat 2008, för att blidka etablissemangets Demokrater, var ett stort misstag. Det enda hoppet för USA är framväxten av en tredje part, eftersom både demokrater och republikaner är tacksamma för det militärindustriella komplexet.”

Stones senaste dokumentär, ”Nuclear”, kommer att visas på filmfestivalen och tar upp atomenergins roll i hanteringen av klimatförändringar. På frågan om han fortfarande var en rebell, svarade Stone att han började bli gammal samt hade problem med sin syn och hörsel, men att han föredrar att leva på sina fötter än att dö på sina knän.

Västländerna fortsätter skådespelet, där såväl toppolitiker som media spelar huvudrollen och så länge folk fortsätter att köpa det ensidiga narrativet finns det ingen hejd på de kostsamma galenskaperna som medverkar till att krossa Europa samt ser till att det onödiga proxykriget som genererat så många dödsoffer förlängs.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/567729-oliver-stone-ukraine-conflict/

12 reaktioner till “Oliver Stone pekar ut orsaken till Ukrainakonflikten som egentligen började 2014

 1. .. Så blev han väl blockad på google sök, youtube och facebook för det uttalandet förstås …?!

  .. Censuren måste ju upprätthållas till varje pris ..

  Gilla

 2. Vadå anstränga sig mentalt?
  Det är alltid bekvämare och mindre kontroversiellt att följa strömmen och supa i sig ”officiella nyheter” istället för att ta reda på fakta, läsa mellan raderna, tänka självständigt och bli ”kärring mot strömmen”.

  Gillad av 1 person

 3. Usa störtar den demokratiskt tillsatta regeringen o tillsätter sina vasaller, sätter igång att massakrera 1000-tals ryssar, planerar att installera kärnvavapen-missiler 10-15 minuter från St Petersburg o Moskva men det är Ryssland som bär ansvaret för kriget… !!!!
  Så jävla dum e populasen som går på det!

  Gillad av 1 person

 4. 2014 tog ryska anonyma soldater över Krim, Luhansk och Donetsk, i de två senare förde man fram lokala kriminella som sk representanter för en påhittad frihetsrörelse, tusentals Ukrainare flydde. Ukraina har försökt hålla konflikten småskalig då seperatisterna till stor del förskansat sig bland civilbefolkningen. Rent militärt kunde Ukraina rensat Donbass från beväpnade seperatister ganska snabbt, men man har inte gjort det med tanke på antalet civila förluster det skulle blivit. Det är bara att se på dagens situation, Ryssarna pressas tillbaks på de flesta fronter, ofta flyr de hals över huvud och lämnar kvar vapen, ammunition fordon, pansarvagnar osv. Ryssarna har dåligt rustade soldater, får ingen ordning på försörjningsleder, börjar få brist på precisionsamunition, klarar inte av personalrotationen, soldater ligger ute i månader utan möjlighet till vila och återhämtning. Putin slaktar i princip sina egna soldater, sorgligt.

  Gilla

   1. Joshua är ett zionist-troll. Det kryllar av dem på sociala medier ( o som synes här även på bloggar). Särskilt på övervaknings o registrerings siten ”fuckedbook” som drivs av zionister.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s