Den nya regeringen fortsätter leverera åt fel håll – ökat försörjningsstöd från årsskiftet

Det är helt stendött på nyhetsfronten, även internationellt – verkar som något ska döljas och människor invaggas i tron att allt är lugnt.

Något som flytit under radarn i svensk media, men som Medborgerlig Samlings vice ordförande Åsa Tallroth uppmärksammar i ett debattinlägg i tidningen Bulletin tillsammans med Lennart Göransson, är att socialbidragen i Sverige höjs med 8,6% från januari 2023, något som går stick i stäv med den nya regeringens så kallade jobblinje. Utdrag från artikeln återges längre ned.

I går lät dessutom Pensionsmyndigheten meddela att efter årsskiftet kommer pensionen bara att skilja några hundralappar mellan den som jobbat och den som inte har behövt jobba.

Hur dessa fakrorer ska bryta mönstret och det växande problemet med att Sverige har en alltför stor del invånare som är bidragsberoende samt för få som arbetar och bidrager till samhället förtäljer inte historien.

Många som valt att lägga sin röst på högerregeringen känner sig nog rejält lurade vid det här laget, då de på punkt efter punkt vikt sig och inte på något sätt visat att de på allvar arbetar för att få landet på rätt köl. Från en globalistregering till en annan och vi betalar.

#sameshitdifferentname

___________________________

”Det ska löna sig att gå från bidrag till arbete”. Det upprepades som ett mantra i valrörelsen av de nuvarande regeringspartierna.

Trots det fattade regeringen i november beslut som höjer socialbidragen med 8,6% från årsskiftet.

Löntagarna kan dock glömma att komma i närheten av den ökningen.

Effekten av att riksnormen för ekonomiskt bistånd nu ökar betydligt mer än lönerna är oundvikligen att det blir mindre fördelaktigt att gå från bidrag till arbete och är helt orimligt för den som på allvar menar att en arbetslinje ska råda. Det gör det onekligen en smula ironiskt att en nytillträdd högerregering som genom hela valrörelsen talade sig varm om bidragstak och att det ska löna sig att gå från bidrag till arbete nu beslutat om en av de största ökningarna av försörjningsstödet i modern historia.”

https://bulletin.nu/debatt-regeringens-svek-mot-arbetslinjen

14 reaktioner till “Den nya regeringen fortsätter leverera åt fel håll – ökat försörjningsstöd från årsskiftet

 1. En ev generalstrejk skulle åtminstone ge trälarna insikt om sin status…. alltid något.
  Överheten lär reagera på något sätt, antingen med våld eller handfallenhet.
  Att fortsätta backa över startlinjen leder exakt till vad?
  Mer av samma?
  Klart etablissemangets(bidragstagare tilllika)lakejer ska ha betalt-de spelar ju i samma lag!

  Kan det vara så att Kina & Iran reser sig?
  Vad gör Vi?

  Gilla

 2. Försörjningsstödet är indexreglerat och följer prisutvecklingen. Det tycker jag är fullständigt rimligt eftersom det skall täcka kostnaderna för existensminimum. Personer med försörjningsstöd kan därmed fortsätta leva på samma nivå som innan.

  Gilla

  1. Rimligt?! Och vi vanliga slavar som måste arbeta för brödfödan – våra löner höjs inte och vi behöver också överleva.

   Det lär dessutom inte motivera människor att börja jobba när det inte gör någon större skillnad i plånboken.

   Gilla

   1. Riksnormen för försörjningsstöd 2022 var 4250 kronor för ensamstående. Den kommer nu att höjas till cirka 4620 kronor. Många som får försörjningsstöd har ingen arbetsförmåga och de borde i ett välfärdssamhälle kunna ha en dräglig tillvaro. De som har arbetsförmåga skulle kunna minst trefaldiga sin inkomst. Det känns som en väldigt stark motivation i mina ögon.

    Gilla

  2. Och många fler har i allra högsta grad arbetsförmåga. Till den s.k. riksnormen tillkommer boendekostnad. Det får de flesta löntagare,själva stå för. Incitamentet att arbeta blir för låglöneyrken några hundralappar i månaden. Du borde skämmas som påstår att en löntagare lätt kan få tre gånger så mycket som en som uppbär försörjningsstöd.

   Gillad av 1 person

   1. Vad jag läst, säger inte jag har rätt, så ökar försörjningsstödet med 8% 2023…
    Om så-vilken löntagare kan se fram mot nåt dylikt?förutom GD:ar med 1 350 000 kr/månad?
    Vattenfalls(samma) GD hade 1 319 500 kr/månad 2021/DI.
    Höjd sk inflation samt ränta ger?
    Mer i fickan?

    Bankerna har sått med låg ränta, som regel ger högre skuldsättning, nu höjer man dit o inför skörden.
    Tror någon att Ni blir skuldfri om Ni lämnar in nyckeln till banken(ointecknat) ?inte i detta sk land.
    Banken tar tex kåken men $kuld en består.

    Gillad av 1 person

   2. Minimilönen för exempelvis ett butiksbiträde, ett jobb som inte kräver några särskilda kvalifikationer och som vem som helst kan söka, är 22,700 kr per månad enligt kollektivavtalet om man fyllt 18 år. Efter skatt blir det drygt 18,000 kr och har man en hyra på, säg, 5,000 kr återstår 13,000 kr per månad. Det är ungefär tre gånger så mycket som försörjningsstödet.

    Gilla

 3. EU:s rådsordförande Charles Michel tillsammans med EU-parlamentets talman Roberta Metsola ett judiskt patrask som kommer begränsa all makt för europas länder

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s