It’s ok when Erdogan do it

Noterar roat att Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i dag deklarerade att Turkiet är fast besluten att göra landet och dess gränser säkra genom de ”operationer” de utför mot terrorism.

-”Med dessa operationer, steg för steg, är vi fast beslutna att göra varje tum av vårt land säkert, med början strax bortom gränsen.”

Efter att flygoperationen inleddes mot PKK den 20 november har Erdogan också signalerat en markinsats in i norra Irak och norra Syrien för att eliminera terrorhotet.

När Rysslands president Putin däremot angett att han vill skydda sitt lands gränser mot Natoutvidgningen, rensa ut nazister i Ukraina samt hjälpa rysktalande invånare i Ukraina som i åratal utsatts för terror som understöds av regimen i Kiev, stämplas han som ett rötägg.

Jag säger inte att det är rätt väg att gå, men det är ett rent hyckleri när västvärlden blundar för Turkiets militära operation i Syrien och Irak samtidigt som man till fullo hatar på Ryssland när de i princip gör samma sak. Är ukrainska civila mer värda eftersom man nästan slår knut på sig själva i sin iver att låta såväl vapen som miljarder kronor regna över landet samtidigt som man blundar för alla oegentligheter som försiggår inom landets gränser?

Fler borde börja ifrågasätta narrativet som vi matas med dygnet runt, särskilt när skenheligheten blir så uppenbar som i det här fallet. Men vi fortsätter gladeligen att betala och intalar oss själva att Erdogan är ”god” eftersom det är politiskt korrekt.

Senare, under ett möte med sitt parti, konstaterade Erdogan för övrigt att Turkiet inte behöver bekymra sig om att frysa i vinter.

-”Medan europeiska länder undrar hur de kommer att ta sig igenom vintern på grund av energikrisen, går vi in i vintern med lättnad tack vare Allah.”

Allah i all ära, men det är snarare pga Erdogans balansgång där han spelar på alla planhalvor som de inte lider av någon större energikris. Trots allt kommer i runda tal hälften av Turkiets gasimport från Ryssland.

#itsokwhenwedoit

https://www.dailysabah.com/politics/war-on-terror/we-are-determined-to-make-every-inch-of-our-country-safe-erdogan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s