Vapen som väst skickat till Ukraina hittade i kriminella kretsar i Finland

Att vapen från västländerna som skickas till Ukraina inte bara förlänger kriget, utan dessutom fastnar på vägen och hamnar på den svarta marknaden samt sedermera hos kriminella nätverk och terrororganisationer har man länge varnat för vartefter vapen som skickats till Kiev dykt upp någon helt annanstans. I juni varnade till exempel EU:s brottsbekämpande organ Europol för att Ukrainakonflikten kan leda till en ökning av vapen och ammunition som smugglas in i blocket, men det är för döva öron eftersom de västerländska regimerna envetet fortsätter skicka nya vapenpaket. Inom kort kommer dessutom den nya svenska regeringen fatta beslut om fler vapenleveranser med avancerade vapensystem till Kiev.

Nu står det klart att brottslingar i Finland har fått tag i några av de vapen som skickades till Ukraina, vilket den finska nationella kriminalpolisen (NBI) uppger.

NBI-inspektör Christer Ahlgren i intervju med den finska tidningen Yle i dag:

-”Vi har sett tecken på att de här vapnen redan har hittat sin väg till Finland, bland annat automatgevär. Vapenhandelsvägar från Ukraina till Finland har redan upprättats. Tre av världens största motorcykelgäng, som ingår i större internationella organisationer, är verksamma i Finland. En av dessa är Bandidos MC, som har en enhet i alla större ukrainska städer. Kriminella organisationer har sina nätverk i finska kommersiella hamnar och säkerhetskontroller som är obligatoriska för flygplatspersonal gäller inte hamnarbetare. Finland är inte det enda EU-landet med sådana problem, eftersom vapen som skickats till Ukraina också har hittats i Sverige, Danmark och Nederländerna. Ukraina har fått en stor volym vapen och det är bra, men vi kommer att ha att göra med dessa vapen i årtionden och betala priset här.”

Oj då tänkte inte på det, vi har varit naiva eller vi såg det inte komma är floskler som säkert kommer till nytta när våra styrande kuragelösa politiker ska bortförklara sitt ansvar för den uppkomna situationen, som gynnar den redan utbredda grova kriminaliteten i Sverige.

#viharvaritnaivaigen

https://www.rt.com/news/565616-finland-ukraine-weapons-gangs/

2 reaktioner till “Vapen som väst skickat till Ukraina hittade i kriminella kretsar i Finland

  1. Ska de gängkriminella ha en möjlighet att kunna hålla tempot att skjuta ihjäl varandra så behövs det bättre och nyare vapen, att de sen även kan tjäna pengar på att smuggla in vapnen och sälja dom på den svartamarknaden ser de som en sidoinkomst till allt de andra de säljer. Man undrar ibland om politikerna vill ge de kriminella en möjlighet att kunna leva på sin brottsliga bana och verkar uppmuntra till deras kreativitet, genom att först sälja vapnen till Ukraina och sen låta de kriminella köpa och smuggla hem dem igen för att i senare skede sälja dem till andra kriminella så de har chansen att skjuta ihjäl varandra och skapa kaos i vårt land, men de är väl detta politikerna ser som mångkulturellt.

    Gillad av 2 personer

    1. Dvärgen och skelettet Ulf Kristersson antyder att antyder att detta redan våldsamma samhälle kommer att bli än värre. Minns jag fel om att dvärgen och skelettet Ulf Kristersson gick till val med helt andra löften. Fy fan så förbannad man blir.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s