EU-delegaterna ger sig själva en rejäl löneförhöjning

Med hänvisning till beräkningar från EU-kommissionen, skriver tidningen Bild om att anledningen till löneökningarna hos det politiska garnityret i Bryssel beror på inflationen i EU-zonen. EU-kommissionen hade tidigare beslutat om att höja EU-tjänstemännens löner med cirka 7% i efterhand från 1 juli i år.

EU-anställda är dessutom befriade från nationell inkomstskatt enligt ett avtal, det så kallade protokollet om Europeiska unionens privilegier och immuniteter, fogat till fördragen om upprättande av unionen.

Kommissionschef Ursula von der Leyen (CDU) får således cirka 2.000 euro mer per månad, medan en EU-parlamentsledamot kan se fram emot 623 euro mer och en EU-kommissionär kan se fram emot en löneökning på 1.460 euro. Utöver en pension som ligger långt över det europeiska genomsnittet får tjänstemännen vid EU-institutionerna även utlandsbidrag, barnbidrag, höga barnbidrag, facilitetstöd och hushållstillägg.

Pensionsrättigheterna för EU-tjänstemän uppgår nu till 122,5 miljarder euro. Det är sex miljarder euro mer än i slutet av 2020.

#vibetalar

https://freewestmedia.com/2022/10/30/eurocrat-pensions-go-through-the-roof-2/

2 reaktioner till “EU-delegaterna ger sig själva en rejäl löneförhöjning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s