Clinton och Nato krävde att Ungern skulle invadera Serbien

Serbiens president Aleksandar Vucic, avslöjade i går vid ett TV-sänt tal till nationen att amerikanska och brittiska ledare – inklusive dåvarande president Bill Clinton – uppmanade Ungern att invadera Serbien landvägen 1999.

-”När det gäller Kosovo ska jag berätta något som ni inte kände till. 1999 var det meningen att Ungern skulle attackera Serbien med markstyrkor, vilket Ungerns premiärminister Viktor Orban bekräftat för mig och låtit mig berätta för allmänheten om. Clinton och britterna bad Orban att attackera Serbien från norr så att de kunde utöka sina styrkor från Kosovo samt Metohija till Vojvodina. Orban, som vid den tiden var ett år in på sin första mandatperiod, vägrade och med hjälp av Tysklands förbundskansler Gerhard Schröder stötte han tillbaka mot trycket från Vita huset.”

NATO inledde en bombkampanj mot Förbundsrepubliken Jugoslavien 1999, som vid den tiden bestod av bara Serbien och Montenegro. När Nato bedrev luftkriget, ställde sig Nato sida vid sida med etniska albanska separatister. Ungern hade gått med i Nato tidigare samma år, men deltog inte i kampanjen.

Enligt Vucic reste Orban sedan till Storbritannien för samtal med premiärminister Tony Blair och tidigare premiärminister Margaret Thatcher. Thatcher hälsade honom vid dörren till Downing Street och sa till Orban; -”Det stör mig mycket att du vägrade attackera Serbien, det är därför fler brittiska soldater kommer att dö.”. I slutändan dog inga brittiska trupper under kampanjen och fientligheterna upphörde i juni 1999 i och med undertecknandet av Kumanovoavtalet, varefter Nato-trupper flyttade in i Kosovo där de är kvar än i dag.

Bombkampanjen markerade den första gången som den USA-ledda krigsalliansen använde militärt våld utan godkännande av FN:s säkerhetsråd och anses fortfarande som olaglig av stora delar av världen.

Man kan bara föreställa sig hur många komplotter som har skett och fortfarande sker i Natos samt den politiska elitens regi, där påtryckningar samt mutor används för att få igenom deras dunkla agenda att utöka sin maktsfär. Just nu är det Ryssland/Ukraina som är målet, nästa gång vänds knivsudden mot något annat land.

Att Sverige ska bli en del av denna krigshetsande och penningslukande organisation bär mig emot, men på grund av enade politiska krafter i riksdagen är det tyvärr dit vi är på väg. Det enda som kan hindra oss är Turkiets veto, men när president Erdogan får det han vill ha är saken klappad och klar.

Bortom de vackra fraserna om att Nato ska agera i förhållande till bräckliga och misslyckade stater samt exportera säkerhet, är verkligheten en annan. Forna Jugoslavien, Afghanistan och Libyen är påminnelser om detta, medan hanteringen av Ryssland ger oss ännu en förnimmelse.

Wesley Clark, en amerikansk pensionerad fyrstjärnig general som var Natos SACEUR samt militärbefälhavare 1997-2000, beskriver det bra: ”Natos krig handlar om våldsdiplomati och om att påtvinga andra stater krigsalliansens politiska vilja.”

https://euroweeklynews.com/2022/10/08/bill-clinton-hungary-attack-serbia/

En reaktion till “Clinton och Nato krävde att Ungern skulle invadera Serbien

 1. Tack för info. Jag är inte förvånad. Men man frågar sig varför försvarsministern Hultqvist gör helt om. Är det för att han får marschera rakt in i ”Eliten” med malajkompetens?
  Visst mullrar han grötmyndigt men det skrämmer inte björnen
  – Mitt hopp står till Ukraina, att de vinner med Natos hjälp.
  Alternativet är sämre.

  #StandWithUcraine

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s