Att ta pengar när det går bra och lämna förluster till skattebetalarna i svåra tider är våra ledares motto

Den tyska entreprenören Wolfgang Grupp, VD för textiljätten Trigema som är Tysklands största tillverkare av t-shirts, sweatshirts och tenniskläder, kommenterade Ukrainakriget i en intervju med BW24.de och ifrågasatte bland annat den tyska regimens ställningstagande gentemot Ryssland:

”-Jag förstår inte hur man kan vara bästa vän med Mr Putin i 20 år, vara 100% beroende av honom och inom två månader är ni dödsfiender! Det är inte vettigt. Något måste ha pågått ett tag och jag misstänker att amerikanerna kontrollerar allt i bakgrunden så att de ska förbli en världsmakt och USA är nog den enda vinnaren i detta krig.

Om vi under stor fanfar levererar vapen till Ukraina för miljarder och samtidigt säger: Inga problem, medborgarna och ekonomin får betala för det. Det här är uttalanden som jag inte kan förstå. Jag har aldrig upplevt att man försöker avsluta en tvist genom att ge den ena en större kniv och den andra en större yxa. Man borde istället förhandla med Putin, annars kan kriget inte avslutas.

Att ta pengar när det går bra och lämna förluster till skattebetalarna i svåra tider, det borde absolut inte göras! Vår värld är så galen.”

Den 80-årige entreprenören har i tidigare intervjuer sagt att hans företag har fått en hög ekonomisk börda på grund av kriget och att hans kostnader för gas har tiodubblats under de senaste två åren.

Grupps textilier tillverkas helt i Tyskland med fabrik i Burladingen, Schwabia. Till skillnad från de allra flesta andra textilföretag och internationella klädmärken lägger Trigema inte ut något av sin produktion på entreprenad utomlands samt importerar endast bomull med ansvarsfulla källor. Trigema har varit helägt av Grupp i mer än 50 år. Grupp kan fritt uttrycka en sådan här kontroversiell åsikt eftersom han är ensam ägare som använder 100% av sitt eget kapital och således inte är beroende av något inflytande från banker eller aktieägare.

De dramatiska prishöjningarna på el- och gas samt konsekvenserna av sanktionerna skadar hela Europa. Det uppskattas att 50% av handelsföretagen i Tyskland hotas av regeringens skadliga politik och vartannat företag står nu inför existentiella svårigheter. Enligt tidningen Corriere della Sera hotas över 100.000 företag av konkurs i Italien pga de höga elräkningarna.

EU-topparna i Bryssel och dess knähundar, förlåt jag menar medlemsländer, har dock inte för avsikt att ändra på sin strategi överhuvudtaget. Konsekvenserna lär komma med dunder och brak. Det är en sak för den genomsnittlige EU-medborgaren att stå bakom ”kampen” för Ukraina om det inte kostar dem någonting, men när folket måste välja mellan att betala sina egna räkningar och betala för alla blancocheckar som skrivs till Kiev lär förbittringen växa mot EU-etablissemanget. Om de fortsätter att ignorera folkets vilja lär det till slut slå tillbaka på dem själva.

#followthemoney

https://freewestmedia.com/2022/09/26/industrialist-the-americans-control-everything-in-the-background/

En reaktion till “Att ta pengar när det går bra och lämna förluster till skattebetalarna i svåra tider är våra ledares motto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s