Den holländska regeringen kan använda kontroversiell lag för att lösa asylkrisen

I Nederländerna hotar landets migrationspolitik att slå hårt mot invånarna. Kommunerna måste de närmaste månaderna ställa 20.000 hus till förfogande för asylsökande och under de kommande åren kommer 730 miljoner euro avsättas för att bekämpa asylkrisen. Det handlar om akuta boenden, flexibelt boende, integration och att ta itu med bråkstakar.

Det är oklart var man ska hitta 20.000 bostäder och det råder redan stor bostadsbrist i landet. Den tidigare Europaparlamentarikern Lucas Hartong kommenterade saken: -”Det här är katastrof. Kabinettet är galet!”

Journalisten Annelies Strikkers är övertygad om att folkrörelselagen och ny tvångslagstiftning om asyl kommer att missbrukas; -”Även om införandet av befolkningsrörelselagen är avsedd att säkerställa mottagandet av ukrainska flyktingar, används asylkrisen som ett argument för att sprida denna lagstiftning och möjligen andra långtgående regler.”

Med lagstiftning som ännu inte har aktiverats kan holländska medborgare tvingas flytta och en borgmästare kan konfiskera vilket hem som helst. Strikkers påpekade även att statssekreterare Van der Burg och ministrarna Hugo de Jonge samt Bruins Slot arbetar med en ny lagstiftning för att kommuner ska kunna genomföra asylmottagandet.

Under de första sex månaderna i år kom 195.200 asylsökande till Nederländerna, en tillströmning som nu är 70% högre än 2021. Samtidigt är den holländska bostadsmarknaden totalt mättad. Om man tittar på det sammantaget och därtill tänker på exproprieringen av jordbrukare i landet, kan man enligt Strikkers dra slutsatsen att det pågår en process för att störa den nationella kulturen och befolkningssammansättningen – något som regeringen lyckas med genom att skapa kriser som ”löses” med restriktiv lagstiftning och som upplevs som mycket oroande.

Även i Sverige har vi liknande problem eftersom våra ”folkvalda” representanter envisas med att ta in fler asylsökande än vi har möjlighet att ta hand om och under covidpandemin såg vi exempel på hur våra styrande politiker mer än gärna tog tillfället i akt att kontrollera invånarna trots att det saknades fog för dylika restriktioner.

#followthemoney

https://freewestmedia.com/2022/08/27/how-will-the-dutch-government-solve-the-asylum-crisis/

2 reaktioner till “Den holländska regeringen kan använda kontroversiell lag för att lösa asylkrisen

 1. Seriöst!
  Varför ska vi lysnna på $tollarna=gratisätarna för?
  Det blir bara mer av samma.
  Jag är så j. vla klapp less på eländet så om 1/2 vore 1/100 så vore det nog…
  Vilka lucky loosers.
  Vad får det alla briljanta id’eer ifrån?
  Du är bäst J!

  Follow the money.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s