Medan övriga EU sitter på pottkanten har Ungern säkrat sitt energibehov

Medan vi i övriga EU har problem med hur vi ska klara hösten och vinterns energibehov på grund av att idioterna som styr inte har vett nog att föra dialog med Ryssland, vilket fått till följd att flera länder redan börjat ransonera, har befolkningen i Ungern säkrat sitt energibehov. I fredags började Gazprom nämligen leverera ytterligare gas till Ungern över volymen som anges i landets långtidskontrakt.

Regeringen hade tidigare beslutat att skaffa ytterligare 700 miljoner kubikmeter gas för att säkerställa Ungerns försörjning eftersom Europa står inför en energikris och samtal som utrikesminister Péter Szijjártó höll i Moskva banade väg för ett avtal. I den inledande fasen kommer Gazprom dagligen att leverera 2,6 miljoner kubikmeter extra gas genom TurkStream-ledningen fram till slutet av augusti. Samtal pågår om leveranstakten i september. Ungerns gaslagringsanläggningar har en kapacitet på över 32%, medan EU-genomsnittet är under 20%.

Grattis Ungern som tycks ha politiska ledare som inte går i globalisternas ledband utan använder sitt sunda förnuft och sätter sin egen befolkning främst! Vi andra betalar så klart gladeligen det skyhöga priset för att i solidaritet ”krossa” Ryssland. 🤦‍♀️

#followthemoney

https://dailynewshungary.com/hungary-was-successful-russia-delivers-more-gas/

15 reaktioner till “Medan övriga EU sitter på pottkanten har Ungern säkrat sitt energibehov

 1. Nu är ju inte Sverige ett dugg beroende av Rysk gas. Vårt problem är nedstängda kärnkraftverk. Vi värmer inte våra hus med gas utan med el eller fjärrvärme. Ingendera produceras med gas. Att flera europeiska länder satt sig i beroende av Ryssland för gas är klart. Inte Sveriges problem dock.

  Gilla

  1. Om jag har förstått rätt så drivs tyska kraftverk med i huvudsakligen rysk gas. Brist på denna gas påverkar då vår svenska elförsörjning då våra ledare har varit oförståndiga att koppla ihop oss med det tyska elnätet. och lägga ner våra kärnkraftverk. (Som jag var med om att bygga på sjuttiotalet)

   Gillad av 2 personer

  2. uppstigersolen Sveriges problem är inte bara nedstängda kärnkraftverk, det är bara en del av symptomen, utan en totalt avsaknad av planering som bygger någon nivå av intelligens. Sverige drivs på emotionella och ideologiska grunder, inte pragmatiska. Sverige har ett ökande behov av elektricitet, bristen är redan så stor att företag tvingas lämna landet för att överleva. En stor del av elektriciteten genereras just från Rysk gas, även om det inte sker just i Sverige. Att använda amerikansk gas till exempel sägs öka kostnaden med en faktor fem, och det kommer på just din elräkning, inbilla dig ingenting annat. Tyskland sägs vara till 40% beroende av rysk gas.

   Gilla

   1. Första halvan av ditt inlägg håller jag helt med om. Huvudlösa politiker har saboterat vårt elsystem. Amerikansk gas är inte fem gånger dyrare. Dyrare ja, men inte så mycket. Tyskarna kan generera all el de behöver själva utan vår hjälp. Det betyder dock att de får fortsätta köra sina kkv samt starta upp sina kolkraftverk som nu står stilla. Nej, jag har fast pris ett bra tag till så jag drabbas inte direkt. Nån gång, kanske, det beror på hur våra politiker agerar nu. Det går att starta Ringhals igen, det går att producera el i värmekraftverk inom några år. Det är bara viljan som saknas nu. Vi får se hur det går efter den 11:e september.

    Gillad av 1 person

   2. uppstigersolen Hur mycket dyrare amerikansk gas är finns flera uppgifter om, men flera gånger dyrare är den. Siffran fem gånger kom från trovärda källor som verkar neutrala. Det fuskas ganska friskt i hur man skall beräkna priset. Bland annat försöker Europa politiker exkludera kostnaden för nya terminaler, vilka kostar miljarder och ta år att bygga.

    Gillad av 1 person

   3. Så är det…högst
    medvetet separerade kostnader, likt klustren av vindkraftverk, t.e.x elektrisk infrastruktur, hopkoppling och kabelmatning från de tusentals produktionspunkterna.
    Det ser bättre ut när ”lönsamma” projekt skall säljas in, inget redaktionerna inom MSM delger oss skattebetalare
    De vet men håller tyst.

    Gilla

  3. Indirekt är man påverkad av gaskrisen iom att Uniper som sköter eldistributionen i Sverige och Tyskland har förlorat gasen som energikälla vilket innebär att man skickar mer el frå Sverige till Tyskland. Detta kan man numera ogenerat göra utan att fråga någon tack vare den avreglerade elmarknaden. Elförsörjningen bör vara en statlig angelägenhet som helt drivs av staten. Vår elbrist har ingenting med nedläggning av kärnkraftverk att göra. Gå gärna in på Svenska Kraftnät/Kontrollrummet så skall du se att pilarna i nittio fall av hundra,24/7, pekar ut från Sverige,dvs vi exporterar el dygnet runt varje minut. Hade Uniper vågat så hade man exporterat all svenskproducerad el till kontinenten och fått fem gånger så mycket betalt som man får i Sverige. Föstatliga eldistributionen och gå ut ur EU så har svenskarna åter obegränsat med billig svensk el. Var står ditt parti i dessa mina två sista påpekande? Vad tycker riksdagsrunkaren tex?

   Gilla

 2. Vad jag vet var VD:ar för landets energibolag med på noterna ansluta oss med dubbelriktade kablar ut mot Europa.
  Eller i alla fall var.
  De drömde om svenska laddstolpar som de också verkade för och satte upp i sina närområden.
  Fixade även tjänstebilar åt företagens personal.
  Det var iofs innan nedläggningarna.
  Framtiden var ljus av elektricitet.
  Senare blev verken olönsamma och sol och vind var det nya lönsamma.
  Det säregna var de flesta chefer var väl teknister från KTH och Chalmers och kunde räkna.

  Gillad av 1 person

  1. PerH Det finns egentligen inget som heter ”dubbelriktade kablar”, men det är faktiskt rätt klyftigt att koppla ihop systemen av driftsäkerhetsskäl. Däremot skall alla var kusligt medvetna om att någonstans i det systemet måste elektriciteten skapas, och stänger man ner kärnkraftverken i både Sverige och Tyskland och sedan stoppar gasen till andra kraftverk måste elektriciteten skapas någon annanstans, problemet är att denna ”någon annanstans” har man glömt bort att bygga. Då blir det brist, och då skenar priset. Vindkraft, som alla politiker skränar om, skapar elektricitet bara om det blåser, och det gör det inte alltid. Sol är inte effektivt på våra breddgrader, och inte blåser det konstant heller. Kina har lyckats med sol och vind, men där har man helt andra förhållanden. Gobi öknen, där man anlagt stora solkraftverk, ligger på Saharas breddgrad, och passadvindarna blåser ständigt på andra ställen, men det är inte så i Sverige.

   Gillad av 1 person

   1. Ok, det var enklare att säga ”dubbelriktade”

    Har insett problematiken, ju mer vindkraft som introduceras i systemen kräver också momentan reglerkraft som kärn, vatten eller gas/oljekraftverk.
    som ögonblickligen träder in när det mojnar.
    Kan jag använda uttrycket ”Yin och yang”

    Det var detta jag tänkte på när Chalmers och KTH utbildade tidigt borde satt klackarna i backen och bromsat dårskapen politikerna och MSM nu försatt oss i.
    Var själv romantiker på 80-talet, vad skall in, sol och vind, i norra hemisfären, linjen som här segrade, bygg ut och sedan avveckla.

    Gilla

   1. Har även hört liknande från professors elever på journalistsidan i Södertälje.

    Som jag ser det.
    Kunskapsinflationen smyger sig på efter miljonprogrammets färdigställande.
    Rekordåren var över.
    Arbetslösheten ökade och framtiden såg mörk ut för alla, även ungdomen, politikerna började tala om att bygga kunskapssamhället nu när proppen gått ur Sverige

    Det blev successivt vetenskaplig status och forskning både på det ena och andra.

    Som tack…..

    2004
    ”…..Statsminister Göran Persson tidigare student vid Örebro universitet utnämndes till hedersdoktor med följande motivering: Genom att utse Högskolan i Örebro till universitet 1999, visade statsminister Göran Persson prov på såväl mod som förutseende genom att förstå och stödja den potential och vitalitet som Örebro universitet representerar. Hans initiativ och beslut bär nu frukt i det unga universitetet för växande människor….”

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s