It’s ok when we do it

Hyckleri är ordet för dagen. Inte nog med att vi i går kväll behövde beskåda statsminister Magdalena Anderssons selektiva upplevelse av sitt besök i Ukraina samt den naiva svenska befolkningens hyllningar efteråt, dessutom blev det i dag ”kramkalas” (för att citera GP) efter att Sverige och Finland nu formellt blivit ”inbjudna” Natomedlemmar – trots att det inte finns något att fira.

Läser man kommentarer till internationell medias artiklar i ämnet anses det inte vara ett särskilt smart drag att i detta läge med tydliga varningar om konsekvenser gå från ett alliansfritt land till potentiell måltavla, medan befolkningen får betala det högsta priset såväl ekonomiskt som riskmässigt, men det här handlar inte om vad folket vill – snarare är det våra maktgalna riksdagspolitiker som driver oss i fördärvet.

Som grädde på moset har Ukrainas president Volodymyr Zelensky tackat den Internationella olympiska kommittén (IOC) för att de stödjer ett förbud mot deltagande av ryska lag och idrottare i flera sporter.

”-Så länge Ryssland försöker döda det ukrainska folket och erövra andra europeiska länder har dess företrädare ingen plats i idrottsvärlden”.

Att belasta vanliga människor för regimens beslut är direkt felaktigt och man undrar vad som hände med tesen att undvika politisering av idrott? Att den ukrainska regimen i åratal mördat sin egen befolkning i östra Ukraina genom dagliga attacker glömde Zelenskyj också nämna, men är man ett helgon som lyfts till skyarna av styrd västmedia samtidigt som de politiska ledarna hyllar varje steg skådespelaren tar, går man så klart under radarn utan att ifrågasättas.

#itsokwhenwedoit

https://www.aftenposten.no/verden/i/eEv3AK/direktestudio-krigen-i-ukraina?pinnedEntry=56589

3 reaktioner till “It’s ok when we do it

 1. Hyckleri – kan på ett enkelt sätt förklaras som Abraham Lincoln gjorde ”En man som dödar sina föräldrar men ber om ett milt straff eftersom han är föräldralös”

  Gillad av 1 person

 2. Under kalla kriget var vi inte särskilt alliansfria.
  Och vi var definitivt en måltavla för kärnvapen. Det har givetvis även gällt under Vladolfs styre. Politisering av idrott har pågått länge.
  Så, inget nytt under solen.

  Gilla

 3. Det är mer än hyckleri, utvecklingen för Sverige är inte bara destruktiv, den är farlig och blir allt farligare. Dessutom undanhålls ni all information vad som pågår i värden utanför USA hegemonin. Där pågår en intensiv utveckling. Ett exempel. Nyligen hade DN ett ett av sina många falskreportage om Kina och Hong Kong. Man målade upp Hong Kong i becksvarta toner där kompetensen flyr. Det är sant att ”kompetensen ” flyr, men vem är ”kompetensen”, jo- det är finansvalparna vars teknologiska ”kompetens” bestod i att trycka på knapparna på sin BlackBerry. Yrkeskompetens överlever inte förändring, hur mycket yrkeskompetens behövs i Stockholm idag när det gäller SumpRunkare, Latrintömmare, eller Stallknektar.

  Bankvärlden blir alltmer teknologisk med AI, Kina har redan utvecklats mycket långt, medan länder som Sverige står still. Vad DN mörkar att det just nu flödar friskt blod in till Hong Kong, dom är unga, entusiastiska, mycket välutbildade, nästan alla ingenjörer och det flödar av idéer, innovationer, och nytänkande. Dom bygger morgondagens finanssystem medan resten av världen, Wall Street och City of London, står still. Vem vinner om några år.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s