En global ekonomisk orkan står för dörren enligt chef på JP Morgan

Enligt JP Morgan-chefen Jamie Dimon – den äldsta bankchefen på Wall Street och den enda som också var i tjänst under finanskrisen 2007/2008 – kan oljepriset skjuta i höjden till 175 dollar per fat under de närmaste åren och han förutspår såväl en amerikansk recession som en global ekonomisk ”orkan”.

-”Omfattningen av utmaningarna är så stor att utgången är helt osäker. Om en allvarlig lågkonjunktur inträffar någon gång under 2023 kan löneinflationen sjunka till noll bokstavligen över en natt. Amerikanska konsumenter har sex till nio månader på sig innan de får slut på pengar.”

Enligt Dimon är anledningen till denna otrygga situation kriget i Ukraina som åtföljs av stigande inflation och stigande räntor, där västländerna har svarat på konflikten med energisanktioner som i huvudsak förstört deras egna ekonomier.

Dimon menar att försämringen av situationen skapat oöverträffade risker som kommer tillsammans med oförutsägbara konsekvenser.

-”Jag har sagt att det fanns stormmoln, stora stormmoln, men det är en orkan. Just nu är det lite soligt, det går bra, alla tror att Fed kan hantera det. Orkanen är precis där ute och på väg. Vi vet inte om det är en mindre eller Superstorm Sandy. Det är bäst att du håller i dig. Kriget i Ukraina driver upp kostnaderna för energi och mat, så levnadskostnaderna för medborgarna kommer stiga avsevärt. Krig går fel och får oavsiktliga konsekvenser. Världens råvarumarknader – vete, olja, gas – är i kaos och jag tror att de kommer att förbli så. Vi vidtar inte de rätta åtgärderna för att skydda Europa från vad som kommer att hända med oljan på kort sikt och priset måste nästan oundvikligen stiga. Om oljepriserna stiger till 175 eller 150 dollar kommer CO2-utsläppen att öka på lång sikt eftersom fattiga länder inte längre eldar olja och gas, utan kol.”

Kanske dags för den godhetsknarkande politikeradeln att tänka om?! Nej då, vi kör på rätt in i kaklet för det är lätt som en plätt att leka med andras pengar när man själv inte behöver ta ansvar.

#followthemoney

https://freewestmedia.com/2022/06/03/a-global-economic-hurricane-coming/

En reaktion till “En global ekonomisk orkan står för dörren enligt chef på JP Morgan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s