Gravida män i reklam – det nya normala?

Kommer ni ihåg den tiden när märket Calvin Klein hade status och ikoner som Brooke Shields, Kate Moss, Marky Mark, Christie Turlington och Justin Bieber var reklampelare? Nu är det dock nya tider och i enlighet med woke-trenden representeras nu modejätten av en gravid transman i den senaste kampanjen.

Företaget har valt transsexuelle Roberto Bete, tidigare kvinna som bytt kön till man utseendemässigt men samtidigt behållit sin livmoder, som med stor gravidmage poserar iförd Calvin Kleins kalsonger tillsammans med sin partner tatueraren Erica Fernandez som också är transsexuell och bytt kön från man till kvinna.

Paret ingår i en större kampanj där klädföretaget även valt ut ett antal rasblandade par och ensamstående föräldrar som ska representera ”den nya tidens mödrar och familjekonstellationer” i kontrast till den förlegade traditionella kärnfamiljen som norm.

Jag lägger mig inte i människors sexuella läggning eller vilket kön de känner sig mest bekväma i och tycker det är viktigt att alla respekteras för de individer de är oavsett, men jag motsätter mig starkt att saker som är mot naturens gång ska lyftas fram som ett föredöme i media och ge barn en snedvriden bild samt skapa ännu mer osäkerhet kring könstillhörighet och sexuell läggning, vilket redan är ett stort problem bland barn/unga.

Men eftersom samhällen i väst lyfter fram detta som positivt och tycks sträva efter att ha fortsatt omotiverat hög fokus på såväl HBTQI som genuspedagogik på arbetsplatser, i skolor, böcker, filmer, media m.m. är nog detta bara början tyvärr. Vissa saker var helt klart bättre förr.

Bildkälla: Teen Vogue, Samnytt

https://samnytt.se/gravid-transman-dragplaster-i-calvin-kleins-mors-dagskampanj/

7 reaktioner till “Gravida män i reklam – det nya normala?

 1. Gravida män i reklamen…..
  Det klarnade När jag lyssnade på Per Shapiro i senaste sändningen med rubriken:
  Det brutna kontraktet med moder jord……och ”Förstörelsen av det levande”
  Kan låta flummig men är det inte!
  ”Gnostikerna var antikens ledande mystiker och shamaner. De fanns bland annat i Medelhavsområdet, Egypten och delar av Mellanöstern.
  De har varit föremål för den mest utdragna och systematiska utrotningskampanjen i världshistorien. Enbart tack vare fyndet av urgamla skriftrullar finns nu viss kunskap om gnostikernas världsbild.
  Deras insikter är ovärderliga för alla som vill orientera sig i den tid vi genomlever.
  Gnostikernas varningar kastar en blixtbelysning över den teknokratiska agenda som FN och World Economic Forum har utstakat för världen.
  Gnostikernas mystik lär oss hur vi slitits loss från vår ursprungliga kontakt med Gaia, den levande planeten.
  Ciceron genom det här programmet är mytologiforskare John Lamb Lash, som har vikt en stor del av sitt liv åt att studera och begripliggöra de viktigaste budskapen i de överlevda textfragmenten. Enligt honom skulle världen ha sett väldigt annorlunda ut ifall gnostikernas kunskaper inte hade utplånats.
  Ett program av Per Shapiro
  Slutmixning: Samuel Tyskling”
  https://folketsradio.se/den-brutna-kontakten-med-moder-jord/
  https://www.podbean.com/ei/pb-hgyiy-1216534

  Gillad av 1 person

 2. Tack kära, jag tycker du är så klok och medkännande i dina ställningstagande. Önskar dig en fin vårhelg.💞🦉🍀🐝👣

  Gillad av 1 person

 3. Denna reklam med en gravid kvinna som vill se ut som en man, men som trots allt ändå vill vara kvinna när det passar henne är en ren skymf och ett hån mot alla kvinnor som är stolta över det kön dom föddes med. Bojkotta företaget.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s