Mer propaganda åt folket – gör som alla andra och säg ja till Nato

Det är viktigt att nöta in hos folket att vi vill ha ett Natomedlemskap så att våra politiker och valda delar av näringslivet får sin vilja igenom, så undersökningarna avlöser varandra från vecka till vecka. Nu senast är det Novus som genom sin undersökning kan påvisa att stödet ökat till 54% som är för ett medlemskap – det vill säga ”en majoritet av befolkningen”, vilket alla stora dagstidningar basunerar ut denna morgon.

Tittar man närmare på detaljerna från Aftonbladets artikel framkommer det att den bygger på 1.010 tillfrågade personer i åldrarna 18–79 år, där deltagarfrekvensen var 58%. Det betyder att drygt 320 personer är Natopositiva och ska det representera svenska folket?

Tittar vi på SVT:s redovisning av undersökningen var det 1.745 personer som tillfrågades, varav 1.012 svarade – således 546 personer som var positiva. Återigen – ska dessa låga antal, sägas stå för svenska folkets åsikt?

Låt folket ha en omröstning istället och få säga sitt i denna viktiga fråga! Men icke, för enligt våra politiker har vi en representativ demokrati som kan avgöra frågan, det vill säga våra ”folkvalda” representanter fattar beslut åt oss så att vi inte ska behöva tänka på vad det kommer att innebära för oss och våra barn. Tvi vale!

#politikerförakt

Bildkälla: Aftonbladet

7 reaktioner till “Mer propaganda åt folket – gör som alla andra och säg ja till Nato

 1. Media är ju skamlösa som villigt använder opinionsundersökningar som ren propaganda för svenskt NATO medlemskap. Sveriges neutralitet offras av klåpare till politiker.

  Gillad av 4 personer

 2. Jag sparkar naturligtvis in öppna dörrar här. Ingen av berörda undersökningarna har något statistikt värde, så det är inte möjligt att dra några rimliga slutsatser. Ju färre tillfrågade, ju större felkällor. När t.o.m. svarsfrekvensen är låg, så blir det än värre.

  Sådana här ”undersökningar” väcker fler frågor än svar. Den typiska är om urvalet. Har de till stor del ägt rum på Sveavägen 68 i Stockholm (igen)? Undersökningar landar nästan alltid i uttrycket ”som man ropar får man svar”. I sådana här fall, så är nyhetskällan något som går att ifrågasätta – Tidningarnas Teletubbies – propagandafabriken ingen inom media ifrågasätter, utan plankar som oftast rakt av utan källgranskning …

  Gillad av 3 personer

 3. Vi har haft 70 år på oss att gå med i NATO….. som vanligt gäller det att skapa en massformation….. och MSM har övat länge på det nu…. och all information som finns sipprar bara fram efter mogna överväganden… varför har man inte direkt avsatt ett antal miljarder ytterligare till försvaret…..? Vi behöver pengar till försvaret oaktat och att bygga upp vårt försvar kan väl inte uppröra någon främmande makt som krigar…. och kunde USA tillsammans med några gå in i Irak utan OK från FN vad är problemet att i ett kritiskt läge hjälpa Sverige,,,,,,,,,,

  Gillad av 3 personer

 4. Det är klart att om man använder skrämsel, lögn likt den s.k. ”försvarsmakten” och olika trix, att man förändrar opinionen. Även denna yttring är ett sätt att förändra opinionen. Folk är svaga för propaganda från psykopaterna.
  När tusen flugor dras till skiten så måste den ju förmodligen smaka gott! (ad populum-argumentationsfelet)

  Det är inte många som undersöker evident sanning öppet och skeptiskt. När jag t.ex. påstår att Zelensky är en diktator som kommit till makten genom USA-stödda nazister som mördade 100 människor på Maidan och atrt han förbjudit oppositionen för fred, eller att dessa nassar har massmördat 14000 människor i östra Ukraina urskiljningslöst sedan dess, så ser de bara sura ut. De vill inte undersöka saken. Dumhuvuden!

  Putins militära operation mot dessa nassar och farliga biovapen-laboratorier anges som anledning att gå med i nato, fastän det snarare betyder att vi borde hjälpa ryssarna och ukrainarna att bli av med både USA-marionetten, nato och nassar från deras område!

  För om vi skall tala om ”säkerhetspolitik” så är det att få bort allt som heter nato från ryssarnas gräns, på samma vis som USA fick bort de sovjetiska missilerna från Kuba. Det skyddar oss alla från totalt kärnvapenkrig. Vi skyddar ryssar, ukrainare, amerikaner och oss själva.

  ”Säkerhetspolitik” är inte att uppvigla och stödja statskupper och nassar som massmördar människor beroende på etnicitet. Sveriges s.k. ”försvarsmakt” har inte fattat detta. Det betyder tyvärr att den är fylld med korkade idioter. De är farliga för oss alla.

  Gillad av 3 personer

 5. Även tyskarna lät lura sig av propagandan 1933 och ända fram till krigsslutet. Det stod dom mycket dyrt. Vi får se hur det går denna gången. Svenskarna, med flera, tycks väl så naiva.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s