Ännu en dag i det nya Sverige

Mitt på ljusa dagen gick två personer in på Rudbeckianska gymnasiet i Västerås och knivrånade en hel klass under pågående lektion på deras datorer. Efteråt flydde rånarna från platsen medan de jagades av lärare och försökte då tvinga till sig en bil från en privatperson, vilket ledde till att en man i 40-årsåldern som blev vittne till bilrånet ska ha misshandlats av rånarna.

Det är rätt makabert egentligen, men eftersom vi varje vecka matas med nya uppseendeväckande grova brott i form av mord, skottlossningar, förnedringsrån (skedde ännu ett nu i kväll i Borås där tre killar i rånarluvor plundrade en tonårspojke på hans kläder), knivhuggningar, våldtäkter, bilbränder, mordbrand och explosioner för att nämna några, så är vi rätt luttrade vid det här laget.

Vi har även vant oss vid att våra förljugna politiska ledare, som för övrigt precis fått ännu en oförtjänt löneförhöjning, inte gör mer åt saken än att bygga luftslott i media, som i kvällens partiledardebatt där man tävlar om vem som kan komma med de fagraste löftena utan substans till den besvikna väljarkåren.

Att höja säkerheten i landets skolor har varit på tapeten i över tio års tid vartefter den skenande kriminaliteten brett ut sig i samhället, men Skolverket slog redan 2016 fast att man inte går ut med direktiv och regler för hur säkerheten ska se ut på alla skolor eftersom man ville ha öppna skolor samt inte trodde att det skulle stoppa människor från att komma in på skolor. Dessutom ville man inte ha en situation i Sverige med skalskydd, vakter, metalldetektorer och låsta dörrar för det är något som forskningen visat skickar signaler om falsk trygghet.

Nu i efterhand hade det nog varit klokt att satsa på såväl metalldetektorer som vakter och låsta dörrar. Men ska vi lyssna på våra styrande syltryggar när de ryggar undan för frågan om den växande kriminaliteten, där all respekt för medmänniskor oavsett ålder är som bortblåst, beror allt på socioekonomiska faktorer och det är definitivt inte ett importerat problem.

#detnyasverige

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qW8JOO/knivran-pa-rudbeckianska-gymnasiet-i-vasteras

2 reaktioner till “Ännu en dag i det nya Sverige

  1. Som man sår får man skörda och som man röstat får man leva med. Samhället håller på att braka samman. Det glädjer mig. Myndighetspersoner huttrar i sina hålor efter gårdagens demo på mynttorget. Jag förstår demonstranternas oro att deras barn omhändertas och tvingas att bo i HVB-hem drivna av pedofiler och våldtäktsmän. Svenska värderingar,vad fan är det mer än att barn har rätt till könsbyte och att barn tvingas åse bögparader. Muslimerna vrider Sverige rätt igen. Det trodde man inte.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s