Ebolaviruset har funnits i 45 år utan vare sig vaccintvång och stängda gränser

I början av coronapandemin när hysterin var som värst, skrev jag ofta ”tagga ned lite, det är inte Ebola vi pratar om här”, men allteftersom folk slutade tänka själva har det blivit som att dunka huvudet i en vägg att försöka föra en sansad diskussion i ämnet. Efter två år av daglig skräckpropaganda och desinformation har människor helt slutat använda sitt sunda förnuft samt all logik är som bortblåst – skrämmande att det var så enkelt att ta kontrollen över människor och att vi inte tycks ha lärt oss av historien.

I går såg jag att en Facebookvän gjort en klok reflektion kring Ebolaviruset och detta borde få de flesta att tänka till.

Första gången ebolaviruset visade sig var år 1976. Efter det har man haft lite större utbrott, bland annat 2014-2016 i Västafrika.

Borde inte världen slagit på stora trumman då, precis som man gjort nu med det betydligt beskedligare Covid-19? Se bara hur världen reagerade när Omikron dök upp i Sydafrika nyligen.

Varför har de globala läkemedelsföretagen inte jobbat för högtryck för att få fram ett fungerande vaccin mot Ebolaviruset som har en dödlighet på mellan 50-90%? Det räcker att en smittad tar sig till en internationell flygplats så har världen stora problem.

Patienter med Ebola insjuknar snabbt i influensaliknande symtom som hög feber, huvudvärk och muskelsmärtor. I slutet av sjukdomsförloppet kan det uppstå blödningar i huden och inre organ. Dödligheten varierar, men har beräknats ligga mellan 50-90% vid utbrott i drabbade afrikanska länder.

Covid-19 har en dödlighet på mindre än 0,1% globalt sett och hela världen har stängt ned, världsekonomin har kraschat, företag tvingas gå i konkurs, tvångsvaccinering pågår, covidpass krävs för att röra sig fritt/handla/arbeta/resa samt barn tvingas ingå i detta vanskliga medicinska experiment med otrevliga biverkningar och oanade följder.

Ändå reagerar inte människor utan välkomnar det istället och hyllar de politiska ledarna som bedrager dem samt skapar splittring i samhället med hjälp av media som skapar enorm polarisering samtidigt som våra riktiga problem sopas under mattan. Vem ska dra i nödbromsen när alla tycks befinna sig i en masspsykos?

#madworld

#followthemoney

9 reaktioner till “Ebolaviruset har funnits i 45 år utan vare sig vaccintvång och stängda gränser

 1. ”Ändå reagerar inte människor utan välkomnar det istället och hyllar de politiska ledarna som bedrager dem…”

  Den som kan sin historia har sett detta hända förut. Uppenbarligen har den stora massan inget lärt av historien. Återigen begås samma misstag av samma typ av människor. Det fick aldrig hända igen…

  Gillad av 1 person

 2. Träffade en bekant igår, som jag inte sett på ett tag. Denne bar munskydd och jag kunde inte låta bli att kommentera. Insåg snabbt att den bekante blivit exponerad för hjärntvätt och jag ställde mina nu mera rutinfrågor. En av dessa är om berörd använder hönsnät eller fårstängsel för att skydda sig mot mygg. Hittills har jag inte råkat på någon munskyddsförespråkare jag träffat, som förstår sig på proportionerna det handlar om. Nämner också om det andningsfilter jag själv använder vid behov på jobbet, som har tre filter, är betydligt mycket bättre, men ändå inte räcker till:

  Yttre: Förfilter, skyddar övriga filter
  Mellan: Partikelfilter FFP3
  Inre: Gasfilter A1B1E1

  Vanligaste munskydden har vanligast klassning FFP1 och enstaka FFP2. Märk väl att det är stor skillnad mellan ett munskydd, som är avsett mot stänk och ett andningsskydd som filtrerar. Munskydden har dessutom stort läckage, vilket inte gör något, när det används för situationer som de är avsedda för. Av ovan nämnda klassningar, så räcker A1, B1 och E1 inte till för att filtrera virus och då är dessa ändå bättre/finare än FFP1-3. Trots det, når detta inte fram hos en del …

  Berört samtalsämne slutade med att bekant ändå tror att [det läckande] munskyddet skyddar mot virus. Andemeningen låg på religiös nivå m.a.o. och inte på kunnande. Virus varken tror eller bryr sig …

  Gillad av 2 personer

   1. Den filtertypen hindrar i princip allt i bakterieväg, dvs ner till 0,3μm. De flesta virus är mellan 0,3μm och 0,01μm, dvs mindre.

    Tittade på ett par av videoklippen. Har du missat vad ventilen har för funktion?

    Gilla

  1. Vad du säger är delvis rätt. Smittning är en fysikalisk process. Liknelsen med hönsnät eller fårstängsel för att skydda sig mot mygg stämmer, om det vore så att du andades ut virus, men det är vattendroppar du andas ut, prova att andas på en spegel, och i varje vattendroppe finns miljoner virus. Vattendroppen, inklusive virus, fastnar i ett andningsskydd. Prova att släppa en vattendroppe på ett tygstycke. Tyget absorberar vattnet och allt det innehåller. Inomhus i nära kontakter hjälper alltså munskydd, men är ingen perfekt lösning. Det reducerar antalet vattendroppar inklusive virus. Du filtrerar alltså inte virus, för det går inte med ett munskydd, du filtrerar vattendroppar som innehåller virus.

   Gilla

   1. Exemplet du ger med vattendroppen och tyget är på makronivå. Det förekommer, men är en ytterst liten bråkdel av vad som följer med i utandningsluften. Det mesta av det vi andas ut (och in) är i storleksmässigt klart mindre än ‘maskorna’ i ett filter. Annars hade ett filter mättats på nolltid med bl.a. vatten, men det gör det inte. Vi skulle i så fall mycket snart få svårt att andas genom filtret, i tillägg till allt annat som fastnar där. Det jag förmedlar handlar om storleksnivåer, som är just bråkdelar av vad du syftar på. Storleken på vattendroppar varierar stort och är därför inte alltid bra att använda i måttjämförelser. Det duger i vardagssammanhang, men inte i beskrivningen av ett filter. De minsta vattendropparna är inte speciellt stora och kan som oftast passera obehindrat genom ett filter. Virus kan enkelt lifta med dessa.

    I detta läget har vi inte tagit någon hänsyn till det läckage som alltid finns hos munskydd och filtermasker. Gaser och vätskor agerar efter ‘minsta motståndets lag’ vid tryckskillnader, vilket uppstår när vi andas.

    Gilla

   2. Vattendropparna suger upp nästan 100% av mindre partiklar, inklusive virus. Filtret suger sedan upp vattendropparna. Fenomenet kallas ytspänning, men det är även andra krafter som verkar, som elektrostatiska. Filtret mättas inte för vattnet evaporerar, men det gör inte viruset. Helt klart att det finns läckage. Bra teori, men stämmer bara till en liten del. Munskydd hjälper, men är inte en 100% lösning.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s