Elbilar inte den mest hållbara lösningen när allt kommer omkring

Den senaste veckans busväder, har bland annat slagit hårt mot Göteborgsområdet med kyla, långa bilköer och stora mängder snö. I och med detta blev det också tydligt att regeringens mål att 2030 förbjuda försäljning av nya fossilbilar inom hela EU samt fasa ut fossil bensin och diesel genom att höja priserna inte är särskilt genomtänkt eftersom eldrivna bilar och bussar inte klarar av kyla då de laddas ut snabbare. Såväl bussar som bilister drabbades därför av stora problem när ovädret drog in och som bekant har vi en lång vinter varje år på dessa breddgrader.

Enligt bägningsbolagen märks bekymren med den nya tekniken där det inte går att åka ut och fylla på nytt bränsle samt ge dem starthjälp på plats, utan de behöver bärgas från platsen.

Bäst hade givetvis varit att låta folk få välja själva vilken bil de vill köra utifrån deras behov och förutsättningar samt sluta med klimatbedrägeriet, men som med så mycket annat nu för tiden handlar allt om att staten ska styra och suga åt sig så mycket flis som möjligt från medborgarna medan de ignorerar våra reella miljöproblem.

Några alternativ är det inte tal om och de som inte vill räta in sig i ledet ”frivilligt” ska straffas – allt under den uttjatade godhetsparollen att det handlar om att rädda klimatet, som av någon anledning fortfarande går hem i stugorna till våra makthavares stora glädje då ointresset för att själv ta reda på fakta är utbrett i landet.

#followthemoney

Bildkälla: GP

https://sverigesradio.se/artikel/urladdade-elbilar-som-blir-staende-i-vinterkylan-ett-nytt-problem

14 reaktioner till “Elbilar inte den mest hållbara lösningen när allt kommer omkring

 1. Det är väl för mycket att hoppas på att politikerna nu kommer till insikt att det inte går att fasa ut allt fossilt bränsle innan fungerande alternativ till rimliga kostnader finns. Drömmen de har om att all oljeproduktion ska strypas är absolut omöjligt långt, långt fram i tiden. Komponenter med olja som bas finns i nästan allt, både i det vi omger oss med i våra hem och i det vi har på oss. I datorer, mobiler, surfplattor. Plus i alla maskiner, i byggnader, i vägbeläggningar och i industrier, flygplan, i båtar och övriga fordon etc etc. De som tror att det är möjligt måste tänka om och komma till insikt att det är omöjligt att förverkliga innan de lägger näsan i vädret och körs ut med fötterna före.

  Gillad av 1 person

 2. Vid 25-30 minusgrader slutar batteriet att fungera, skulle man få igång bilen ändå så minskar kraften och tiden på batteriet. Skulle man råka backa på eller bli påkörd baktill så är risken stor att batteriet skadas och kan kortslutas vid en senare tidpunkt och orsaka en bilbrand. Brandkåren räknar med att man har ca 25-30 sekunder på sig att ta sig ur bilen innan bilen är övertänd, detta fungerar ju bra om man är ensam i bilen men tänk om du har barnen i baksätet i bilbarnstolar som ska knäppas upp eller bilen full med personer. Brandkåren kan inte släcka en elbil dels har den en enorm värmeutveckling som hindrar brandmännen att komma i närheten, varken vatten, pulver eller kolsyra biter på elden och på detta har man en gasutveckling som extremt giftig. I dagsläget finns det ingen som kan ta hand om batterierna när de ska slutförvaras eller demonteras vilket resulteras i att de bara får ligga och skräpa. Elbilar är ett av vårt årtiondes största skämt/bedrägeri utfört av ett gäng som inte inte har någon som helst koll på verkligheten.

  Gillad av 1 person

   1. Numera är folk i allmänhet mycket mera för ny teknik än för hundra år sedan så jämförelsen haltar! Och det är verkligen inga myter om elbilarnas, eller egentligen batteribilarnas problem! Med dagens batteriteknik så är elbilar absolut inget alternativ i kalla klimat som i Sverige och stora delar av norra halvklotet. Om tio år kommer bensin och dieselbilar att finnas kvar hos minst 70% av hushållen och alla godstransporter kommer att gå med diesellastbilar. Det måste till helt ny teknik utan dyra metaller och tunga batterier som även ska vara möjliga att snabbladda annars är elbilar bara ett alternativ i riktigt stora städer med varmt klimat som pendlingsalternativ. Elbilar är inte miljövänliga heller så det argumentet faller platt…Kom igen när du skaffat dig korrekt information om elbilar och deras tillkortakommanden!

    Gilla

  1. Tompas11,går det inte att montera ett litet dieseldrivet elaggregat som kan användas i nödsituationer för att hålla värmen i kupén eller för att ladda upp batterierna? En kombination av teknik precis som i fossildrivna bilar är väl lösningen men sen så är ju all elanvändning i Sverige ett problem och till och med kaffebryggaren är ju ett problem när den används i Sverige. Det är inte elbilarna som skall dömas ut men däremot hela samhället Sverige där elförsörjningen bara är ett problem av många. Välkomna till nordens Biafra-idiotsverige.BTW så var det övervägande Tesla som inte tålde kylan. Men men,hade snöröjningen fungerat som den gjorde för femton år sedan så hade det inte varit några problem. Fem flingor och en europaväg korkas igen och bilar får stå uppemot tolv timmar i – idiotlandet Sverige.

   Gilla

   1. Rolf, man får väl hänga på en släpvagn med ett dieseldrivet elverk 😀
    Men allt löser sig väl eftersom klimatet blir varmare och varmare och varmare…;D

    Gillad av 1 person

 3. Elbilar är inte ensamt lösningen för framtiden utan en komponent i lösningen. Nytänkande i Sverige är ju knappast tillåtet, som det mesta är det förbjudet i förbudslandet Sverige. Framtidens transportlösning är inte att bara föröka ersätta alla fossilbilar med elbilar som naiva besserwissers till politiker försöker framhålla. Skall elbilar fungera i svenskt klimat måste dom vara konstruerade för det, och det är dom inte idag. Det går att använda batterier i 25-30 minusgrader men konstruktionen måste vara anpassad till det. Man har bara tagit gamla fossilbilar och petat in en elmotor och massa batterier och sedan jublar att nu är man klimatsmart och kan fortsätta köra som vanligt. Hela systemet måste göras om. Vad man gör idag är likt som om man på hästdroskornas tid bara ersatte hästen med en bensinmotor. Man måste göra om hela fordonet. Sedan förvänta sig att stallknektarna skulle sköta om bensinmotorn i stallet, rykta den, mata den och vattna den. Inte så klyftigt, men så tänker man, eller inte tänker, idag. Det går att skicka ut påfyllnad när batteriet tar slut, men systemet finns inte. Det går att släcka batteribränder, men varken träning eller utrustnings finns, det går att både återvinna och återanvända batterier och det görs idag i Kina där man ligger 20 år före i utvecklingen och som vanligt tänker längre än näsan räcker.

  Gillad av 1 person

 4. Numera är ideologi och idioti synonymer, betyder samma sak. MP står för MiljöParasiter. Lår mig gå tillbaka till min första bil, en begagnad Volvo 444 med ”sittjök”. Så kallades körriktningsvisaren som satt mitt på taket. Värme i bilen var inte standard, det fanns ingen värmesystem, den fick man köpa separat som tillbehör. Det var ett element som monterades vid passagerarens fötter, 30cm*40 cm som kopplades till motorn. Värmen åkte man till en verkstad och satte på på hösten, och stängde av på våren. Att reglera värmen fanns två sätt, hastigheten på en fläkt, eller att öppna sidorutan, båda fungerade bra. Att batterierna idag tar slut snabbt beror på att bilarna värms upp med batteri-el, och i kallt väder tar batteriet snabbt slut. Lösningen fanns redan på 50-talet, och kallades en Ebersprächer. Ett litet diesel eller bensindrivet värme aggregat som finns även idag. Det kan monteras i en elbil och håller bilens passagerarutrymme varmt och batterierna varma utan att tömma dom. Allt fungerar perfekt även när man använder elbilar i minus 35 grader, om inte MP lyckas uppfinna något förbud förstås.
  https://assets.catawiki.nl/assets/2019/6/12/5/5/3/55388139-72c4-4f55-8b3b-a1856bcc1566.jpg
  Ebersprächer, Populärt kallat ”Sprakarn”. Den använder mycket lite bränsle och är mycket effektiv oc kan hålla både passagerare och batterier varma.
  https://autoline.info/img/s/spare-part-heater-EBERSPRaCHER-B7L-01-00-12-06—1628102022119039765_big–21080421334172088400.jpg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s