När eliten börjar känna skam kan vi börja prata om det

Sydsvenskan skriver i dag om det nya begreppet ”klädskam” som nämns allt oftare på grund av att klädindustrin släpper ut mer koldioxid än världens flyg och sjöfart tillsammans samtidigt som det snabba modet växer mer än någonsin.

Fast fashion är ett segment för modekedjor där man har låga priser, konstanta nyheter och hög omsättningshastighet. Exempel på dylika modeföretag är Gina Tricot, H&M, KappAhl och Zara.

Se där ja, återigen är det den lilla människan som ska känna skam medan eliten däremot flyger privatjet över hela världen, äter kött istället för insekter samt köper nya klänningar och outfits till varje framträdande utan att känna vare sig klimatskam, köttskam eller klädskam.

Den dagen eliten börjar visa engagemang på riktigt kan vi börja diskutera saken, allt annat är bara ett patetiskt spel för gallerierna där man genom skrämselpropaganda skapar masshysteri bland vanliga människor som i det långa loppet varken hjälper miljön eller naturen, utan enbart gynnar de som redan tjänar stora summor pengar på klimathysterin.

För övrigt kan vi nu lägga till ännu ett ord i begreppet skam som ska läggas som ett ok på folkets axlar – vaccinskam.

#followthemoney

Bildkälla: Sydsvenskan

9 reaktioner till “När eliten börjar känna skam kan vi börja prata om det

 1. Jaha på det viset. Då finns det inget annat alternativ för de som känner klädskam än att ta på sig Adam och Eva dräkten förmodar jag. Får vi se politikerna gå före här och visa vägen..?

  Gillad av 1 person

 2. Eliten kommer aldrig att känna skam. De är så berusade av sitt godhetsknarkande att de är helt bedövade. ”undersåtarna” dvs de som arbetar och gör rätt för sig, ska alltid skuldbeläggas.

  Gillad av 1 person

  1. Eliten kommer aldrig känna skam för sin dubbelmoral. Psykopater känner ingenting, men de förstår hur de kan manipulera våra känslor, bl.a. genom skam.

   Man ska försöka vara god, anser jag, och man mår bra av det. Tror inte att eliten är berusade av ”godhetsknarkande”, men att de gärna vill göra människor som lyder dem berusade av självgodhet genom falsk godhet eller skam, eftersom psykopater kan profitera på detta.

   Konstlad passion genom massiv marknadsföring av kläder, som utlovar känslor av lycka och därefter skam för miljöpåverkan så att de vill betala ännu mer till psykopaterna, leder inte till något gott, tror inte jag, men till rikare psykopater, självhat, eller ett hat som kanaliseras mot de som lider under shopping-alkoholism.

   Själv anser jag att människor som tar sig fram genom muskelkraft med begagnade och lappade kläder är något av det vackraste som finns.

   Försöker leva som jag lär. Lagade senast mina ullhandskar, ullsockar och lappade mina kalsonger, med hjälp av en trasig T-shirt. Alla mina kalsonger är f.n. upphittade eller så har jag fått dem i gåva av folk som inte gillade modellen.

   Bättre så. Att köpa kalsonger är oftast ett lotteri upptäckte jag för några år sedan när jag hade alltför få kalsonger. Fick inte öppna paketet och prova. De var helt felkonstruerade för ”paketet” och dessutom så kliade de. Sannolikt fulla med miljögifter. Jättedumt. Tvättade dem och gav bort dem.

   De som lider av ytlig tillfredsställelse av shopping, ska inte känna skam, men ska ha vår medkänsla! Bjud in dem på att byta kläder eller att laga dem tillsammans över lite fika! Gör varandra lyckliga på riktigt! Läs t.ex. boken Lycka av Dalai Lama tillsammans! Sälj gärna kläder du aldrig använder lokalt via Internet! Har en hel del prylar på nätet, även kläder.

   Gilla

 3. @ ett parti som är för mig totalt okänt, och därmed ointressant. En länk till wikipedia ger enligt mig ingen vetenskaplig status, inte det minsta. Om du, liksom jag, läst din Dunning & Kruger hade du sannolikt kunnat analysera egna inlägg. D&S,. (jag gör inga fullständiga referat i denna korta text) beskriver individ och grupp. Har du gjort en en egenanalys utifrån litteraturen, eller är du bara en otroligt vanlig, och tröttsam, namndroppare?

  Gilla

 4. Klaga inte, att Eliten skall ha det bra är ju fullt demokratiskt. Det är ju smältkitteln. I botten blir allt bränt och skiten flyter ovanpå.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s