Frankrike stänger moskéer – Sverige fortsätter blunda

Efter misstanke om att radikal islamistisk propaganda produceras, har den franska regeringen beslutat att stänga sex franska moskéer och stoppa verksamheten i två organisationer. Enligt inrikesminister Gérald Darmani kommer ytterligare tio föreningar att bli föremål för ett upplösningsförfarande under det kommande året, varav fyra av dem redan nästa månad. Darmanin har även uppmanat departementen att vägra uppehållstillstånd till imamer som skickats av ett främmande land.

Myndigheterna kommer också kräva att förläggaren Nawa och en organisation känd som ”Ligue de défense noire africaine (LDNA)” upplöses. Enligt Darmanin har Nawa uppmanat till utrotning av judar och till att göra stening av homosexuella lagligt.

Regeringen har sedan tidigare upplöst Kollektivet mot islamofobi i Frankrike.

Meanwhile in Sweden… sover svenskarna vidare och den svenska regeringen har inga som helst planer på att attackera den islamistiska ådran som för var dag växer sig starkare i det naiva kungadömet i norr. Här samarbetar istället våra styrande med extremister samt vägrar ta till sig fakta. Mig veterligen har det aldrig stängts några moskéer trots allmän kännedom om att hatpredikanter bjudits in till moskéer och att flera moskéer varit samt kanske fortfarande är rekryteringsplatser för nya jihadister och IS-resenärer. Överlag är det inget ämne som diskuteras och framförallt finns ingen nationell plan för hur vi ska motarbeta den växande intoleransen.

I går på lunchen när jag åt falaffel på mitt stammishak i Malmö satt det två kvinnor där och pratade på ett annat språk, varav en av dem plötsligt säger högt på svenska att hon hatar gaymänniskor, att jävla bögar och lesbiska är äckliga, att det är onaturligt och haram samt inte borde få finnas. Ingen reagerar trots att det är många svenskar som sitter där. Var är alla HBTQ-kramare nu var min tanke, men alla fortsatte titta i sina telefoner.

#detnyasverige

Källa: SVT Nyheter, Aftenposten

27 reaktioner till “Frankrike stänger moskéer – Sverige fortsätter blunda

 1. Det finns fler sk Guds hus som borde stängas. Kvinnorna i Malmö har fullständigt rätt och Islam är verktyget att driva ut satan. Fy fan för kvinnliga präster och det säger väl allt när pedofilen och Centerpartisten Federley söker till prästutbildning. Jag kysser Malmökvinnornas fötter.

  Gilla

   1. Majoriteten i Malmö instämmer uppenbarligen i kvinnornas uttalande med tanke på avsaknad av reaktion. Man skall inte stämpla människor som hatiska enbart för att de förstår skillnad på friskt och sjukt. Ljuset kommer från Malmö och inte från en utspökad präst. Svensken har inte kraft att vrida ondskan ur händerna på Satan verktyg-präster i svenska kyrkan. Vi behöver hjälp av rättrådiga muslimer som är beredda att dö för det ofödda barnets rätt till liv till exempel. Det är stort att vilja dö för sin övertygelse.

    Gilla

  1. Folket borde lämna alla de där falska sekteristerna och följa den evidenta sanningen istället.

   Gilla

 2. Tja, jag ska inte recensera andra utan uttrycka min personliga åsikt vilken är:
  – Präster ska tjäna kyrkan och inte vara aktivister i den politiska debatten
  – I Sverige är vi kristna och ska ha kyrkor, i muslimska länder må det byggas moskéer om det önskas
  – Med ovan sagt vill jag inte ha vare sig muslimer eller moskéer i mitt land
  – För övrigt bryr jag mig inte om vad folk gör i sängkammaren, det bör kanske präster med flera sluta argumentera i.
  – Avslutningsvis undrar jag ibland hur pedofilen Federley (C) kom in på teologistudier?

  Mina tankar
  Allt gott
  OJ

  Gilla

  1. Vi fick religionsfrihet 1951 och Svenska kyrkans sista band till staten upplöstes 2000. Det står med andra ord varje medborgare fritt att tillhöra vilket religiöst förbund hen vill.

   Gillad av 1 person

   1. Istället så har vi en politisk kyrka som styrs av vänstern. Det finns dessutom bar två kön – han eller hon, allt annat är falskt.

    Gillad av 1 person

   2. Jag håller med dig i princip, men svenskarna måste lära sig att skilja på genuin religion och och extrema organisationer och individer som maskerar sig som religioner men i verkligheten är terrorist eller kriminella samfund maskerade som religion.

    Gilla

  2. Jesus var aktivist enligt berättelsen, så jag kan inte hålla med dig, men han var INTE maktens aktivist, men folkets aktivist, mot de falska sekteristerna och mot ockupationsmakten.

   Sveriges präster är idag ofta den politiska maktens verktyg, inte folkets. Sverige är ockuperat av mammons operatörer d.v.s. ”djävulens synagoga”, men prästerna angriper det inte.

   ”Djävulens synagoga” äger media och kontrollerar politikerna. Pedofili, homosexualitet, dumgirighet, hot och drevning är deras verktyg för att få svaga individer att underkasta sig. Det är därför ”djävulens synagoga” kan ha kontrollen på svensk politik. Jesus sade sanningen och hade karaktär.

   Det finns idag massvis med ”kristna” karaktärslösa människor som vet vad de borde göra, men de gör inte det. Intentionen och motivationen finns inte. Hycklare. De tror ju inte alls på Jesus för då hade de varit aktivister som Jesus, för folket och för framtidens generationer.

   Gilla

 3. Så länge vi har en värdegrund som inte vill förstå att det går inte att blanda vissa religioner hur som helst kvarstår problemet, islam har en politisk gren och en religös gren och dessa har växt samman till dagens islam(enkelt förklarat). Dagens islam, egentligen från begynnelsen så handlar allt om att vi ska foga och böja oss inför deras religion, islam har ingen tolerans för andra religoner eller livsåskådning de ser bara att världen ska styras av deras religion. Islams historia är ju från början den om krig, erövring och underkuvande det finns ingen fred förrän islam har segrat, den som tror att vi har fred har fel, just nu är det mer som en vapenvila när det blir starkare börjar jihaden. Det finns ingen yttrandefrihet, demokrati eller åsiktsfrihet i något av de islamska länderna i dag och det har aldrig funnits heller, jag undrar ibland om alla som välkomna denna religion vet vad det handlar om och vad som väntar om de segrar. Personligen tycker jag att vi göra allt som står i vår makt att hindra denna religion till att växa, är vi kloka och förståndiga så bör vi förbjuda den i Sverige. Detta hade skapat minst problem för om vi inte gör något så kommer vi få ännu mer problem i framtiden, för de kommer inte att ge sig och de är inte intresserade av att dela landet med någon annan religion. Det räcker att titta på de muslimska länderna hur de förföljer andra religioner och oliktänkande. Så fundera på vilken väg du vill gå, jag vet vilken väg jag vill gå.

  Gilla

   1. Religionsfrihet är inte samma sak som politisk agitation, extremism och kriminell verksamhet, men i Sverige tycks alltsammans ha växt samman.

    Gilla

   2. Jag struntar vad religionen heter som kan förbjuda öppen homosexualitet,kvinnliga präster och abort. Islam dagtingar inte med sitt samvete och religion är bara ett sätt att formulera och struktuera människors tankar och uppfattning om vad som är rätt och fel. Kommer SD eller Åke Bonnier eller Helle Klein med information om att Svenska kyrkan skall värna det ofödda barnets rätt till liv så är det ok för mig. ”Låten barnen komma till mig” fy fan sånt hyckleri.Fu fan…

    Gilla

  1. Rolf
   Jag delar inte din syn på detta problem överhuvudtaget, för det första så tycker inte jag att islam har ”rätt värderingar”, sen har jag inget emot kvinnliga präster, har svårt att se att de skulle göra ett ”sämre arbete” än männen, när det gäller aborter tycker jag att det är varje kvinnas rättighet att ta ställning till det, jag svårt att förstå att du skriver ”Ja ni hör ju själv hur fientlig mot liv som vårt samhället har blivit.” det är väl ändå upp till varje människa att bilda sig sin egna uppfattning om det. Sen anser jag att kvinnan är lika mycket värd som mannen och kvinnan bestämmer själv vad hon vill ha för kläder, detta ska inte styras av en bok skriven för ett par tusen år sedan. Så länge man delar den islamska tron är det inga problem, problemen börjar när man inte delar denna religion. Jag ser inte islam som en religion eftersom varje person ska underkasta sig denna religion, det är väl ändå upp till varje person att välja att gå med eller inte, men islam ger inga valmöjligheter. Ja just det det är ju detta som kallas för demokrati, yttrandefrihet och åsiktsfrihet men det finns ju inte i ett enda land med denna tro. När det gäller homosexuella så ser jag inga problem där heller utan jag tror att de är mest du själv som ser spöken när det gäller detta. Som sagt vad jag står fast vid min åsikt att islam borde förhindras eftersom denna religion inte är konvertibel med andra religioner.

   Gilla

   1. Gringo,jag kan inte tro att du menar vad du skriver utan att det skulle vara provokation. Ditt hat mot Islam är så starkt att du till och med ljuger för dig själv. Det säger sig själv att de som lever efter Islams regler när det kommer till familjebildning och barnafödande har ett rejält försprång. Att få barn i tidig ålder ökar chanserna för att få friska och starka barn,jag har inte sett någon enda trettionioårig muslim sitta på Mammaliv och undra över varför det är så svårt att bli gravid. Problemet med gamla förstföderskor har dock faktiskt uppmärksammats av barnläkare på sistone. Gringo,du menar alltså att när en kvinna gör abort så har det varit väl planerat ända från den dagen hon släppte sina lustar fria och blev gravid? Det tror inte jag och jag tror inte att abort är av fri vilja men en följd av ett misslyckande att tygla sina lustar. Kanske behöver dessa kvinnor hjälp med sina drifter? Omskärelse kanske? Det ofödda barnets rätt till liv bör skrivas in i lagen.

    Gilla

   2. Rolf skriver: ”Att få barn i tidig ålder ökar chanserna för att få friska och starka barn…”
    Så är det säkert, dock ”glömmer” Rolf att nämna att detta gäller knappast vid kusinäktenskap som är vanligt förekommande inom en viss religion.

    Gilla

 4. Jepp, som jag skrev. Islam och moskéer hör inte hemma i mitt Sverige! Mitt Sverige:
  Jag är en stolt, kristen (men inte särskilt kyrklig) vit man. Jag är bonde och vill bruka min skog utan synpunkter från Stenevis anhang. Jag vill jaga i min skog och köra min dieselmerca utan att politiker lägger sig i. Jag vill ha stabil el utan att vara beroende av olja eller vind. Hoppas ni inte tröttnade nu på min harang, men jag är så matt nu.
  Önskar alla en trevlig kväll

  Gilla

  1. Skulle vilja påstå att inga sekter, som fryser fast sinnet på människor och tror att de sitter på sanningen, hör hemma i Sverige. Vad som är sanningen måste alla människor söka med öppenhet och skepticism.

   Gilla

 5. Kommande kyrkomöten okt. -nov. kommer att visa riktningen ….
  flera moske´-projekt är tyvärr hela tiden på gång i vårt land i varierande faser – några exempel direkt ur minnet –
  Luleå, Karlstad, Nybro, Alvesta ,Skövde ….
  borde inte trots tillstånd gå att genomföra då ingen entreprenör vill ”ta i med tång” (önsketänkande)

  Gilla

  1. Men spelar det någo roll vad religionen heter ifall den har rätta värderinga? Islam ger öppet uttryck för värderingar som stämmer med mina. Visst,det finns säkert det som är dåligt också i Islam men man får ta det goda med det onda. Bort med öppen homosexualitet,bort med kvinnor i kyrkan,bort med abortförespråkere. Ja ni hör ju själv hur fientlig mot liv som vårt samhället har blivit. Det vore på sin plats med en kraqftfull motpol men den finns inte. Joo Islam förstås.

   Gilla

   1. ”Dåligt” är ett värdeomdöme. Med sekter som överbefolkar utrotas skapelsen. Detta är fientlighet mot allt liv och det skapar krig där barn slits i bitar, får svälta, samt öken, men du vill inte se din egen ondska.

    Jag har chockat många religiösa, men sanningen kan inte trollas bort genom att säga kontrollordet ”Malthusianism!” Den exponentiella funktionen visar den absoluta matematiska sanningen och de vetenskapliga evidensen bekräftar också att mänsklig överrbefolkning utrotar skapelsen.

    Kvinnor bör givetvis inte göra abort som ett preventivmedel, men tänka på sin hälsa, men kvinnan ska välja själv och uppriktigt sagt skita i sådana som Rolf, eller ev. ”abortera” Rolf, om han inte kan hålla käften och kan respektera detta svåra beslut. Abort är nämligen svårt nog för kvinnorna utan sådana som Rolf.

    Gilla

   2. Det bör kanske införas retroaktiv abort. Särskilt för de som är för abort. Vad har sånt pack att tilföra samhället?

    Gilla

   3. Det är nog enbart psykopater som är för abort. De flesta sunda människor undviker den situationen, men så finns det situationer i människors liv där de måste ta detta svåra beslut. De kan t.ex. ha blivit våldtagna, eller precis blivit lämnade av en psykopat som lurade dem.

    I den situationen behövs verkligen ingen Rolf, men däremot riktiga vänner. Hedervärda människor, inte människor som proklamerar sin egen ädelhet och godhet genom att vara ”pro-life”.

    De gode och de ädle​
    Av Gustaf Fröding

    Jag vill ej vara ädel, jag vill ej vara god,
    de gode och de ädle de ställa upp sin stod
    i skönaste belysning på högsta piedestal
    med inskrift om bedrifter i hörnet av sin sal.

    Sen stå de och betrakta sin älskliga bild,
    hur ädel är ej minen, hur god och blid och mild,
    de tänka i sitt hjärta: si, allt är ganska gott!
    – men bakom står Hin onde och hostar så smått.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s