Det tyska valet är definitivt ingen nagelbitare om man efterfrågar förändring

Noterar att SPD blev något större än CDU i det tyska valet som kan sammanfattas i fyra ord ”same shit different name”. Båda är för fortsatt hög invandring samt en grön avveckling av såväl landets industri som ekonomi. Nästa år ska Tyskland göra som Sverige och stänga ned kärnkraften – helt galet.

Föga oväntat tog det tyska folket klimathysterin till sig och de gröna extremisterna får således en nyckelroll även i Tyskland när det kommer till regeringsbildning. Då vet vi vad Miljöpartiet kommer att skriva om i dag medan de hyllar sin egen framgångsrika politik. Samma sak med Socialdemokraterna som kommer stå redo med lyckönskningar och bre på om att både Norge samt Tyskland nu leds av socialdemokrater.

Det var dock lite förvånande att AFD backade flera procent eftersom ett missnöjesparti under nuvarande premisser borde ha gått starkt framåt. Det är inte helt omöjligt att även SD kommer backa efter valet nästa år då missnöjet pyr efter att partiet lagt sig platt för Moderaterna.

Oavsett vem som blir ny kansler i Tyskland så innebär det ingen välbehövlig förändring för Europa, då båda herrarna är minst lika EU-trogna som Merkel. Det franska valet nästa år lär bli desto mer intressant eftersom Marie Le Pen flåsar Macron i nacken och det är dit vi får ställa vårt hopp om ett Europa i förändring.

Bildkälla: Expressen

5 reaktioner till “Det tyska valet är definitivt ingen nagelbitare om man efterfrågar förändring

 1. Och så blåser det en ny omgång av Socialistiskt vind egen, Norge har fått sin och så sprider det sig som ringar på vattnet! Vad är det som sker? Är människor så borta i hela huvudet, se på Covid bluffen! Nu är det plötsligt influensa något som vi får lära oss att leva med?
  Men detta har det varit hela tiden, snacka om tvära kast, vad blir nästa, förmodligen nedstängning av samhället för klimathypokondri!!!
  Näe fy fan👎

  Gillad av 1 person

 2. Hur kan någon vara socialist? Om socialister och gröna små troll får härja blir det så in i bänken fel. Hur kan så många rösta för att landet och människorna ska få det sämre? Ett kollektivt självskadebeteende kallar jag det.
  Ha en fin måndag

  Gillad av 2 personer

 3. Klart att de gröna o Spd skulle gå fram då CDU får skulden för årets översvämningar och höda dödstal, Folk är så dumma i synberhet de unga som jublar om framtiden men äldre som byggt upp landet efter kriget ser nog negativt när deras jobb försvinner. Funderar även var all vindkraft ska byggas, solparker osv. Ska skog fällas så än mer av det regnupptagande markerna försvinner. De har ju tur att Frankrike fortsatt har kärnkraft liksom vi har tur att snart behöver inte Finland köpa utan kan sälja el till oss, när deras kärnkraftverk börjar leverera. Till dess får vi nöja oss med Engelsk dyr el.

  Gillad av 1 person

 4. Det är bra att folkviljan går något åt vänster. ”Vänster” har blivit något av ett skällsord men tycker man att samhället skall ta större ansvar för samhällsviktiga funktioner som till exempel skola,sjukvård,kommunikationer så blir det åt vänster. Tyskland har haft sitt CDU med Merkel som styrt landet käpprätt åt helvete. Sverige har sina borgerliga samhällsfientliga parasiter som enbart har sett till att gynna sina egna. Vi har haft tillräckligt med korrupt högerpolitik.
  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/XwAaw7/filippa-reinfeldt-lurade-pa-oss-nya-karolinska

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s