Johanssons amnesti för handgranater verkar inte haft någon större effekt

Attacken med en handgranat som kastades in i en lägenhet i Sollentuna i natt och skadade en kvinna, verkar enligt polisen ha varit en missriktad attack avsedd för någon annan.

Kvinnan var således ännu en av alla medborgare som råkade komma i vägen för det grova våldet som tagit över samhället där människor som råkar befinna sig på fel plats vid fel tillfälle blir måltavlor. Det blir dock bara en liten notis och inget som någon ansvarig minister tänkt ta tag i.

Det är trots allt medborgarnas egna fel att de väljer att bosätta sig i ett utsatt bostadsområde, alternativt väljer en lägenhet i ett hyfsat säkert område där det bor människor med kriminella kopplingar, eller att barn/unga går ut på stan med märkeskläder eller nya mobiltelefoner som drar till sig rånare, för att inte tala om när det täcka könet klär sig för utmanande eller är för berusade så att de lockar fram våldtäktsmän. I Sverige anno 2021 är det för bövelen vi medborgare som måste anpassa oss till de kriminella och inte tvärtom!

År 2018 slog justitieminister Morgan Johansson fast att han ville se en amnesti för handgranater efter att det skett en markant ökning av antalet handgranater i kriminella kretsar som detonerade varje månad samtidigt som en man i 60-årsåldern avlidit och en kvinna skadats efter att en handgranat detonerat vid tunnelbanestationen Vårby gård söder om Stockholm.

Johanssons utspel grundade sig i att man ville ha skärpta vapenlagar och amnesti för explosiva varor i syfte att hjälpa till att få bort handgranater från gatan samt därmed minska risken att oskyldiga drabbas.

Verkar ha gått så där… som så många andra tomma löften som minister Johansson tillsammans med den odugliga regeringen kläckt ur sig det senaste decenniet utan annat resultat än ökad grov kriminalitet som går allt längre ned i åldrarna, växande gängkriminalitet samt utbredd klankriminalitet.

Men vi har väl inga särskilda problem i det här landet och att det på något sätt skulle vara kopplat till den oansvariga migrationspolitiken är ett helt befängt påstående, för vi måste komma ihåg att så här har det alltid varit.

#detnyasverige

Bildkälla: SVT Nyheter

https://www.svd.se/ministern-vill-se-amnesti-mot-handgranater

2 reaktioner till “Johanssons amnesti för handgranater verkar inte haft någon större effekt

  1. Det är vår frihet, vår suveränitet, våra barn, alla som sköter sig, vi som betalar skatt det är vi som får betala priset, detta är vad vi får betala för ingen av de ansvariga vågar prata om de problem som finns i vårt samhälle idag. Under flera årtionden har de ansvariga gömt sig bakom varandra, grävt ner sina små hjärnor i sanden allt för att slippa se den verklighet som de har skapat. Under flera årtionden har media gått de ansvarigas väg här finns inga kritiska följdfrågor eller granskande av de ansvariga. Under årtionden har de ansvariga gott med på att låta sina anhängare använda vad de kallar för ”de goda våldet” allt för att undergräva en debatt. En debatt de ansvariga vet att de inte hade vunnit, jag vet inte om det hade funnits någon vinnare men att det hade varit ett klimat där man vågade säga vad man tycker och tänker, det är detta jag kallar för demokrati och yttrandefrihet, när man har en debatt/klimat där alla får komma till tals både med bra och dåliga idéer. Det känns lite sent att vända skutan i dax läget och den stora frågan är om det finns någon ansvarig som vill eller kan styra moder Svea.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s