Danskt universitet förbjuder elever att träna i sport-BH

Noterar som hastigast att Syddansk Universitet i Danmark tagit ett märkligt beslut. Universitetets fitnesscenter, SDU Fitness, har nämligen förbjudit elever att träna i sport-BH/träningstopp av hänsyn till andra kulturer. Beslutet har väckt massiva interna protester och nu har även flera Folketingspolitiker reagerat.

Det är lätt att dra paralleller till den nya Talibanregimen i Afghanistan som redan separerat kvinnor och män i undervisningen samt påtvingat det täcka könet burka.

När jag var yngre tränade jag alltid i träningstopp och det gör många unga tjejer även på mitt nuvarande gym utan problem. Om denna klädsel som visar hud väcker sådan anstöt hos vissa kulturer, är det väl dessa individer som får träna någon annanstans – det är inte vi som ska anpassa oss till dem. Skrämmande utveckling och jag håller med Pia Kjaersgaard (DF); ”Vi får snart inte vara i vårt eget land.”

Bildkälla: Jyllandsposten

7 reaktioner till “Danskt universitet förbjuder elever att träna i sport-BH

 1. Varför vill alla särskilt känsliga människor göra Afghanistan ur Ryssland och Europa, när det redan finns och det finns allt för de mest kränkta och kränkta, eller rättare sagt, det finns inget där som åtminstone kan ge anledning att bli kränkt. Det finns ingen musik, fotografering och gym här, säkert inte eller kommer inte att vara det inom en snar framtid. Varför ska inte alla som inte gillar något i den europeiska kulturen, inklusive de som fattar sådana beslut, be om politisk asyl i detta vackra land.

  Gillad av 1 person

 2. Du och Pia har såå rätt …
  Dom som mår illa av att se kvinnor …
  Får väl gymma på nåt annat ställe …
  Vill ha ett tolerant samhälle …

  Gillad av 1 person

 3. Hade det varit i Sverige hade jag inte blivit förvånad. Men i Danmark. Trodde danskarna var klokare än så och inte lika undfallna mot en viss religion som många svenskar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s