Klartecken för fortsatt deportering av utvisade afghaner

I dag när jag körde hem från jobbet lyssnade jag på P3 Nyheter och serverades en klassisk PK-vinkling signerad public service. Man berättade att EU-ministrar i dag samlats för att diskutera hur man ska stoppa illegal migration till Europa från bland annat Afghanistan nu när Talibanerna tagit kontrollen över landet. Jag väntade spänt på fortsättningen – vad säger de respektive länderna och vad kom man fram till? Men det fick man som lyssnare aldrig veta eftersom reportern istället började prata om den humanitära katastrofen i Afghanistan, den svåra situationen för kvinnorna och hur svårt det var att ta sig ut från landet, men att det fortfarande gick att fly över gränsen till Pakistan där tusentals migranter dagligen strömmade igenom.

Budskapet gick inte att ta miste på – fy för den inhumana människosyn som EU nu visat prov på och vi måste öppna våra hjärtan ytterligare för alla illegala migranter som vill till Europa samt framförallt till Sverige, gärna inklusive amnesti för de som redan är här för vi har både råd, plats och möjlighet att vara hela världens samvete så visa nu solidaritet.

Det EU:s inrikes- och migrationsministrar kom fram till på sitt krismöte fick man läsa sig till någon annanstans och det är något som ironiskt nog klassificerades som både rasistiskt och främlingsfientligt att yppa för bara några år sedan, nämligen att stödja flyktingar samt utsatta på plats.

Morgan Johansson och Ylva Johansson står nu alltså och orerar om att det bästa för att undvika en humanitär kris är att hjälpa människor på plats i Afghanistan och i närområdet, men när SD sagt samma sak i decennier har de klassificerats som nazister och rasister med fascistisk människosyn i ett brunt parti. Inte lite hyckleri från Socialdemokraterna – ”it’s ok when we do it”.

En god nyhet i sammanhanget är dock att Talibanerna nu ger klartecken för att ta emot sina medborgare – inklusive brottsdömda – som utvisats från andra länder. Det var Talibanernas talesperson Zabihullah Mujahid som tidigare i dag uppgav att regeringen i Afghanistan nu är redo att ta tillbaka afghaner från Europa – man vill särskilt att de unga ska stanna kvar och hjälpa till att bygga upp landet.

Det betyder att Sverige, Tyskland, Norge, Danmark m.fl. länder som upphört med deporteringarna pga oroligheterna i landet nu åter kan börja flyga ut individer som tar upp plats och suger resurser. När får vi höra Johansson eller Damberg kommentera det?!

#hycklare

#vibetalar

#returntodender

Bildkälla: Aftonbladet, Fria Tider

9 reaktioner till “Klartecken för fortsatt deportering av utvisade afghaner

 1. Ja eftersom det nu är lugnt i landet då afghanerna själva tagit makten och dessutom välkomnar utrikesboende afghaner tillbaka så ser jag inget hinder för att utvisa de som fått utvisningsbeslut tillbaka till Afghanistan.

  Gillad av 2 personer

   1. Det är inte rimligt att en handfull ägare styr nästan alla sveriges tidningar. Det är allvarligt och tex i Norge finns det lagar som reglerar ägandet. Det är allvarligt att bredden i nyhetsrapporteribg och i åsiktsbildning är så snäv. Nu ägs nästan alla lokala skånetidningar av Bonniers.

    Gillad av 1 person

   2. En intressant iakttagelse. Gruppen som dominerar svenska media, är samma grupp som dominerar amerikanska media, är samma grupp som dominerar USAs regering, samma grupp som dominerar USAs krigsindustri, är samma grupp som dominerar USAs tech-industri, är samma grupp som dominerar USAs finansindustri, är samma grupp dom dominerar USAs farmaceutiska industri, osv. Finns det ett samband som styr händelserna.

    Gilla

 2. Från SR får man sällan eller aldrig en klar bild, oftast är den insvept i en dimma där man lätt kan tro att personen i fråga har rökt på och oftast får man precis som du fick göra leta upp den röda tråden själv. Varpå facit blir att det är en kanal man aldrig lyssnar på när deras budskap är uppfostrande och inlindat i vänster/MP/kommunist tänk.
  EU:s inrikes- och migrationsministrar, har tror jag kommit fram till att dagens situation är ohållbar både ekonomiskt, integrations mässigt och att medborgaren i EU börjar säga ifrån att nu räcker det, alla länder har ungefär samma problem där Sverige går i spetsen och de andra länderna ser med förskräckelse att deras experiment inte fungerar.
  Personligen ser jag inga problem med att återuppta deporteringarna till både Afghanistan, Syrien och Afrika, ju fortare detta sker ju bättre blir förutsättningar för att förhoppningsvis få ordning på Sverige även om vi i dagsläget både saknar kompass och karta för den resan.

  Gillad av 2 personer

 3. Efter att ha hört nyhetssändningarna och sovrat en aning, jo väst vann, dock inte kriget men att Afghanerna måste kliva in i tvåtusentalet, kanske som Iran men att lämna den sektuppdelade politiken och delta i den globaliserade världen, outbildade människor går under, vapen fixar liksom inte det. Dessutom är Kineserna bättre på opioider till betydligt billigare priser, bättre att landets bönder börjar leta efter andra inkomster!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s