Cypern skickade tillbaka migranter till Libanon

Skicka tillbaka migranterna dit de kom ifrån för att sända rätt budskap till de tiotusentals andra som bara väntar på en ledig båt brukar jag ofta skriva i mina inlägg när jag rapporterar om nyheter där asylaktivister tillåts bedriva människosmugglingsverksamhet på Medelhavet med fartyg sponsrade av välgörenhetsorganisationer som sedermera påtvingat Europa ett konstant inflöde av illegala migranter.

Nu har Cypern gjort just detta för i går skickade man tillbaka 88 migranter från Syrien som försökt ta sig iland illegalt med två båtar. Kustbevakningen fick syn på två båtar vid Cyperns kustlinje i söndags kväll och ombord fanns 48 män, 15 kvinnor och 25 minderåriga. Fem av männen hoppade i havet när de fick se polisbåten, men alla utom en man som fortfarande eftersöks blev upplockade av polisen. En gravid kvinna och en sjuk man flögs till sjukhus.

Under gårdagen transporterades således migranterna till en chartrad båt som transporterade dem tillbaka till Libanon med poliseskort. Cypern ingick nämligen förra året avtal med Libanon om att de skulle ta tillbaka alla illegala migranter som försöker nå ön med båt och Cypern har därför rätt att skydda sina gränser från illegal migration oavsett kritik från människorättsgrupper som menar att landet bryter mot internationell lag då migranter inte ges möjlighet att få söka asyl.

Över 1.337 syrier har tagit sig till Cypern från havet sedan 2019, varav många kommit via Turkiet och enligt cypriotiska myndigheter uppgår antalet migranter som fått eller sökt skydd på Cypern till 4% av befolkningen.

Cypern har precis som Grekland begärt att Frontex och EU agerar för att hålla gränsen samt stävja migrantflödet från länder som Turkiet, Libanon och Syrien, men som bekant har EU i åratal slagit dövörat till och mest ägnat sig åt att leverera tomma löften. Vad fan får vi för pengarna… är ett uttryck som även kan appliceras på byråkratimonstret i Bryssel i många avseenden.

#returntosender

#swexit

https://english.alarabiya.net/News/middle-east/2021/08/23/Cyprus-sends-88-Syrian-migrants-intercepted-at-sea-back-to-Lebanon-

En reaktion till “Cypern skickade tillbaka migranter till Libanon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s