Resursbristen allt tydligare i takt med att gänguppgörelserna ökar och i fängelserna dominerar specialkosten

Efter dubbelmordet i en trappuppgång i Tensta i går förväntar sig nu polisen att en dödlig gängkonflikt som pågått i norra Stockholm, dit minst sex mord kan knytas, återigen ska flamma upp och samtidigt flaggar poliserna i området för att utredningarna sinkas av personalbrist där man helt enkelt inte hinner med alla mordutredningar eftersom de inte är dimensionerade för att möta det som händer nu.

Områdespolisen Rissa Seidou bekräftar det ansträngda läget; -”Det är uppenbart att vi är för få och att vi inte hinner utföra vårt jobb så som vi vill. Jag frågar mig själv hela tiden, var är alla poliser?”

Anders Djurestad, biträdande lokalpolisområdeschef Järva, säger att situationen i området är mycket allvarlig och att behovet av utredare är stort; -”Vi skulle kunna ha hur många utredare som helst. Behovet är enormt. Vi skulle behöva mer resurser. Vi försöker hela tiden använda befintlig personal på rätt sätt, men det är svåra prioriteringar.”

Meanwhile in Rosenbad… slår sig våra makthavare för bröstet och hänvisar till alla nyutbildade poliser som är på gång inom X antal år – men ingen svarar på hur man tänker lösa den situationen vi står inför nu, som kräver kompetenta utredare med lång erfarenhet framför rookies. Dessutom undviker man mer än gärna att kommentera det faktum att deras politiska förehavanden bidragit till att så många erfarna poliser slutat genom åren att verksamheten inte längre klarar av sina åtaganden.

Men det är val nästa år och de slipade syltryggarna som sätter makten främst kommer garanterat att komma med några nya klyschor till folket när det är dags att gå till valurnorna, så att de lallande fåren som glömmer så fort röstar ”rätt” och vi kan fortsätta vår kräftgång mot det ofrånkomliga stupet.

Ett annat prekärt ämne som våra verklighetsfrånvända beslutsfattare också gärna undviker, är det faktum att en stor andel av de grovt kriminella bakom lås och bom är av utländsk härkomst samt kan kopplas samman med vår brist på restriktiv migrationspolitik. När nu uppgifter från kriminalvården gör gällande att en majoritet av de intagna får specialkost och anpassad kost, varav var fjärde intagen får specialkost av religiösa skäl, är det inte särskilt svårt att dra slutsatser av det. Men det skulle aldrig komma på frågan att ställa någon ansvarig minister mot väggen med knepiga frågor i det här landet.

I skolan är 20% av måltiderna anpassade, vilket ofta nämns som ett ekonomiskt problem för skolor med tight budget. Att 50% av de intagna får anpassad kost ses dock inte som ett problem i kriminalvården eftersom man inte avser att straffa folk med dålig mat då de redan fått ett tillräckligt straff genom att frihetsberövas.

Åh de stackars små internerna – självklart ska de ha den bästa maten och givetvis ska de inte behöva äta kost som strider mot deras religion. Att landets skolelever och pensionärer får en undermålig kost som lämnar alltför mycket kvar att önska är inte så viktigt i sammanhanget, vi prioriterar så gärna att föda kriminella på bästa sätt med våra surt förvärvade skattekronor! Undrar om alla andra länder också värnar om fångarnas välmående på samma sätt? Jag betvivlar det starkt.

#onlyinsweden

#vibetalar

Bildkälla: SR, SvD

8 reaktioner till “Resursbristen allt tydligare i takt med att gänguppgörelserna ökar och i fängelserna dominerar specialkosten

  1. Ett djävla sjukt samhälle där kriminalvårdschefer har större problem med de anställdas politiska åsikter än att sköta sina uppdrag från staten. Jag nämner inga namn men de som eventuellt läser här känner säkert igen sig.

    Gillad av 1 person

  2. Nä min själ, nu har jag inte tid att kommentera här, nu ska jag ut och råna några småbarn, skjuta några konkurenter samt våldta grannarnas 13-åringar under tortyr.
    Har jag tur får jag nästan en mille ansträngningen, har jag lite mindre tur får jag styrketräna och bygga upp min kropp specialanpassad för just mej…
    Alltså vad sänder detta för signaler till brottsbenägna egentligen? Bra där ni politiker med en särskild hälsning till sossarnas största odugling någonsin; Morgan J. Större sopa får man leta efter eller inte, motsvarande finns nog i andra bananrepubliker!

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s