I’ll scratch your back if you’ll scratch mine

Att ett land med såväl naturresurser som mineraler skulle lämnas därhän var väl inte särskilt troligt och som av en händelse står nu Kina redo att erbjuda ekonomiskt stöd till Talibanerna. En delegation med Talibaner träffade den kinesiska utrikesministern redan förra månaden och uttryckte en förhoppning om att utveckla goda relationer med Kina, som i gengäld lovade att investera i landets återuppbyggnad.

Tidigare i dag deklarerade således en taleskvinna för den kinesiska regeringen att Kina är redo att fördjupa sitt samarbete med Afghanistan. Många kritiserar nu USA för deras hantering av konflikten, men kanske var det snarare så att det här var planerat och att Joe Biden gav Afghanistan till Kina som tack för valfusket som en del indikerar.

I Sverige är för övrigt propagandan om Afghanistans situation massiv och har nästan sopat mattan med vår dagliga indoktrinering om såväl klimatet som Covid-19. Man måste väl förbereda för den humanitära stormaktens gigantiska ansvar som i slutändan kommer bli ännu en stötesten för de som betalar. 💰

#vembetalar

https://english.alarabiya.net/News/world/2021/08/16/China-says-it-is-ready-for-friendly-relations-with-Taliban

14 reaktioner till “I’ll scratch your back if you’ll scratch mine

 1. Alldeles utmärkt, det är inte bara ekonomiskt stöd utan kunskaper, utbildning och hur Afghanistan kan utvecklas och reformeras bort från den gamla primitiva feodalsystemet. Kina har redan gått igenom det och lyckats, men det tog flera generationer. Vad jag läser på svenska media är en massiv amerikansk propaganda att leverera USAs falska bild av Afghanistan och Kina. Vem betalar. Under dem amerikanska marionettregimen i Kabul var det i alla svenska skattebetalare. Den svenska amerikanska korrupta marionettregimen i Stockholm skickade sin systerregim i Kabul 1 miljard om året. Afghanistans X-president Ashraf Ghanis flydde och tog med sin så mycket av pengarna att de tog fyra bilar att transportera dom. Det var svenska skattebetalarnas pengar. Vem i Sverige vill göra något åt det.
  https://www.friatider.se/afghanistans-president-flydde-med-sa-mycket-pengar-att-helikoptern-inte-kunde-lyfta
  USA ville plundra Afghanistan, stjäla deras olja, gas och naturrikedomar, och för att göra det behövde dom en marionettdemokrati. En sådan demokrati kan USA styra med propaganda, hot, påtryckningar, sanktioner eller gisslantagande, som i Sverige.
  https://mychinaway.blog.se/afghanistan-usas-vietnam-2021/

  Gilla

   1. Helt sant, trots sarkasmen. Kina har inget intresse i att plundra Afghanistans naturtillgångar, som USA gör i till exempel Syrien. Skickar in militären, pumpar upp Syriens olja och bara tar den – gratis…
    https://www.friatider.se/syrien-usa-stjal-var-olja
    Kina har ingen militär i något annat land. Kina lånar Afghanistan pengar och ger kunskap som bistånd – bistånd är gratis. Afghanistan investerar pengarna och avkastningen betalar tillbaka lånet. Sedan köper Kina ärligt Afghanistan produkter. Då tjänar Afghanistan pengar som dom kan använda för att köpa mer kunskap och produkter från Kina. Det brukade kallas win-win och ”handel” och utveckling och det blir varaktigt. Meningen av ordet är nog ganska bortglömt i det amerikanska propagandan flödet idag.

    Gilla

   2. Eller hur… du som ständigt ältar att vi i väst är fast i propagandan, verkar själv helsåld på Kinas effektiva propaganda om att de skulle vara en helig ko.

    Gilla

   3. Inte alls. Jag kan både uppleva och se själv. Jag kan göra mina egna iakttagelseroch beräkningar, och jag kan verifiera uppgifter. Har du funderat själv över din inställning till svensk indoktrinering och propaganda. Är du själv ett offer. Är du själv påverkad. Massinvandringen är berikar Sverige, massinvandringen är en ekonomisk vinst för Sverige, brottslighet i Sverige är obetydlig, den minskar, allt är bara ”isolerade händelser”, allmänheten behöver inte oroa sig. Stämmer det? Katerina Janouch skrev. ”När polisen dyker upp är det inte lagens långa arm, det är regimens långa arm som kommer”. Om växthusgaser, Henrys lag gäller inte (Henrys lag är en naturlag för gaser som bestämmer koldioxid halten i atmosfären). Hur är det med den svenska propagandan för Covid. Etc. Vakna!!!!

    Gilla

   4. Jag håller absolut med dig om detta – Sverige är kört och propaganda matas vi med dagligen. Men när det kommer till Kina och deras enligt dig nobla avsikter håller jag inte med.

    Gilla

   5. Tro mig, det finns inga ”nobla avsikter” i Kina. Det finns endast pragmatiska. Du sitter fast i det svenska tänkesättet att all makt utgår från toppen. I Kina har ledarna sedan tusentals år, enligt legenden 6,000 år, kommunicerat med text, bilder, affischer och banderoller. Det är inget nytt i dagens Kina. I Sverige kallas det ”propaganda”, i Kina ”kommunikation”, precis som ett företag skickar ut kvartals och årsrapporter. Så får aktieägarna information, och sedan kan dom på stämman styra företaget. Kina fungerar på samma sätt. Om styrelsen och VD i ett företag inte lyssnar på och följer vad aktieägarna vill, då avskedas dom av stämman. Så fungerar även Kina. Xi’s företrädare, HuJintao, varnade upprepade gånger att en ny revolution i Kina är fullt möjlig om regeringen inte lyssnar och är följsam mot folkviljan. I Kina är det främst de nio ”Partierna”, eller ”folkrörelserna”, som kommunicerar folkviljan till regeringen, eller Nationalkongressen (Riksdagen). I Sverige finns ingen kanal att kommunicera folkviljan, utom bloggar, vilka ledarna helt struntar i, för det går inte att avsätta dom.

    Gilla

   6. För att förenkla. Sverige tillämpar romarnas och Nazisternas metod att med propaganda styra folks åsikter och handlingar. Kina tillämpar likt ett företag att ägarna, folket, skall styra ledarnas åsikter, handlingar och målsättningar. Därför fungerar Kina bra med 93% stöd för ledningen.

    Gilla

  1. Det stämmer tyvärr. Wallenbergimperiet har haft inflytande över samtliga regeringar i Sverige de senaste 100 åren. Svenskarna har blivit lurade att stödja USA-imperialismen. (…och det är inte det amerikanska folket som gynnats!)

   Gilla

  2. Svenska folket har mycket att lära av afghanerna … slänga ut kommunisterna … bli herrar i eget hus … inte satsa allt för att hamna på historiens sophög.

   Gilla

 2. Även den gamla räven Pierre Schori som otaliga gånger i diverse debattinlägg krävt amnesti för de ensamkommande afghanerna passade på med ännu ett inlägg i medmänsklighetens tecken. 🙄 Det är nog bara en tidsfråga nu – vi har råd och plats som det heter, dessutom kan väl ingen människa med hjärtat på det rätta stället skicka tillbaka människor dit efter det här. ❤
  https://www.expressen.se/debatt/fortsatt-sa-morgan-hog-tid-for-amnesti/

  Gilla

 3. Ett land utan män som vill skapa ett fungerande land, som springer när fi skriker buh vad är det att stödja. Endast kvinnor vill få en förändring men lämnas kvar när kukbärarna flyr till väst. Trump var helt klar med besluten att avveckla stödet som nu slutförts. Kina o Ryssland har alltid haft en fot om inte mer i landet som liksom flertal länder med bistånd skiter i att utveckla bl a egna sina mineraltillgångar. Har även funderat på om Talibaner klara sig från Corona tack vare ansiktmaskerna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s