Kommunpolitiker hamnade ute i kylan efter att ha talat klarspråk om klimathetsen

Att klimatpropagandan just nu är massiv i Sverige har nog inte undgått någon, men få makthavare vågar kritisera det mycket överdrivna budskapet om ett klimatnödläge som media gör allt för att pressa upp i våra ansikten dag som natt.

Men det finns undantag som vågar ta bladet från munnen istället för att jamsa med i den pågående hjärntvätten om den förestående apokalypsen och dagens stjärna är helt klart centerpolitikern Ingrid Vesterlund från Luleå, som i en intervju med Norr Media i tisdags ifrågasatte skrämselpropagandan.

Vesterlund uttryckte bland annat att ”Det är tydligen katastrof vare sig det är sol, regn, blåst, vind, hav eller vatten. Allting är ett katastrofläge just nu.”

Men att som i sagan Kejsarens nya kläder säga precis det som alla ser men inte vågar säga högt, kan vara ett fatalt misstag – särskilt när man befinner sig landet Mellanmjölk med en av världens mest trånga åsiktskorridorer och det blev Vesterlund snabbt varse om. Efter intervjun gick nämligen partikollegor i Luleå ut och tog avstånd från henne och i dag meddelade Inger Vesterlund som suttit i kommunfullmäktigegruppen att hon avslutar sina uppdrag eftersom hon inte vill skada partiet.

Tragiskt, men inte alls förvånande eftersom vi sett det i så många andra sammanhang hos alla partier. Följ partilinjen och uttryck för all del inte några egna sunda åsikter för då står du snabbt ute i kylan när övriga sluter leden. Men när det kommer till pedofili och islamism har centerpartister uppenbarligen mer överseende.

En eloge till Vesterlund som i dag visade prov på sunt förnuft i en övrigt snedvriden värld – fram för fler politiker som vågar ifrågasätta och kritisera masspsykosen kring såväl klimatet som corona.

#followthemoney

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/luleapolitiker-avgar-efter-utspel-kallade-fn-s-klimatrapport-for-fake-news

10 reaktioner till “Kommunpolitiker hamnade ute i kylan efter att ha talat klarspråk om klimathetsen

 1. Bra Jenny. ”Folk” går på allt möjligt som handlar om klimat. Tyvärr kan inte ”folk” skilja mellan klimat, miljö och väder. Klimat = https://sv.wikipedia.org/wiki/Klimat/. Miljön = https://sv.wikipedia.org/wiki/Milj%C3%B6_(omgivning)/.
  Väder är det som SMHI håller på med. Man sticker ute handen genom fönstret och konstaterar om solen skiner, om det blåser eller om det regnar – just för stunden. Alltså hokus pokus.

  Gillad av 1 person

  1. Galileo som avslöjade Aristoteles bluff efter att den hade varit accepterad som vetenskaplig fakta i över 1,600 år var nära att avrättas. Inte mycket ändras i diktaturen Sverige. Regimen bestämmer vad du skall tycka, du skall lyda.

   Gilla

 2. Läste artikeln/intervjun och tänkte, äntligen en politiker med sunt förnuft. Förhoppningen blev stor att fler politiker skulle komma till insikt och sansat börja diskutera klimatet. Men ack. Den glädjen varade inte länge. Tyvärr ska alla rätta in sig i ledet. Partitopparna styr. Vårt land går mer och mer mot diktatur.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s