Försök inte slå i oss att en stor del av befolkningen lider av klimatångest

Dagstidningarnas gemensamma uppdrag att bibehålla fokus på klimatkrisen hos befolkningen fortsätter dominera. I går var det Greta Thunbergs omslag för Vogue Scandinavia där hon berättade om sitt engagemang för den klimatovänliga modeindustrin som prydde tablåerna och morgonens nyhet är att basunera ut att det råder klimatångest i landet på grund av ”extremvädret” denna sommar.

Enligt Kata Nylén, legitimerad psykolog och grundare av Klimatpsykologerna, är det känslan av hopplöshet och ensamhet som vi ska se upp med eftersom det lätt kan bli för tungt att bära.

Nu ska ångesten dessutom byggas på ytterligare i och med att FN:s icke neutrala klimatpanel IPCC i dag offentliggör en tung rapport, där den senaste klimatforskningen redovisas – det vill säga enbart den sponsrade forskning som levererar ”rätt” budskap. Att det finns tunga forskare som ger en helt annan bild är irrelevant i sammanhanget.

Psykolog Nylén ser ett oroväckande mönster då det finns tydliga paralleller till sommaren 2018 som också hade ”extremväder” med bland annat skogsbränder i stora delar av Sverige och när IPCC släppte sin rapport på hösten skapade det tydligen klimatångest hos många människor, varför man nu befarar ett liknande scenario. Så lämpligt att Klimatpsykologerna får lite gratisreklam i och med denna rikstäckande nyhet och kan stå till tjänst när ”lidandet” blir för stort ute i landet.

Vilken rappakalja! Det hade varit intressant att se exakt hur många svenskar som lider av ”klimatångest”. Jag tror snarare att de flesta invånare just nu lider av ”jobbångest” och ”skolångest” eftersom såväl semestrarna som sommarlovet går mot sitt slut. Dessutom plågas nog en hel del av ”skjutångest”, särskilt de som bor i utsatta områden eftersom det den senaste tiden visat att ingen går säker längre och en skottlossning/gänguppgörelse sker numera mitt på dagen bland civila utan minsta eftertanke på oskyldiga offer.

Ångest uppstår också lätt när man betänker hur våra makthavare tappat kontrollen och står utan verktyg som fungerar mot den eskalerande grova kriminaliteten samtidigt som de ljuger oss rätt upp i ansiktet genom att med påklistrade leenden påstå att de har läget under kontroll samt att det inte finns någon anledning till oro.

Det hade därför varit klädsamt om våra godhetsriddare inom både politik och media skippar klimathysterin för att istället fokusera på våra reella problemen här och nu innan det är för sent att bistå nästa generation.

#followthemoney

#vembetalar

https://www.svd.se/psykolog-vand-klimatangesten-till-engagemang

16 reaktioner till “Försök inte slå i oss att en stor del av befolkningen lider av klimatångest

 1. För många år sedan hade jag en kund som arbetade som psykolog. Om det var någon som var i starkt behov av en psykolog så var det just denna kund.

  Gillad av 1 person

   1. Det jag åsyftade var att en psyk* utan personlig erfarenhet, har mycket svårt att sätta sig in i patientens situation. Något som är extremt svårt att föreställa sig.

    Gillad av 1 person

 2. Läs Klimatupplysningen.se istället för dravlet MSM kör med!
  Även WUWT har betydligt mer vettiga artiklar om klimatet. MSM vill sälja lösnummer, SR och SVT vill göra dig till en foglig medborgare som troget röstar på S, och MP-gå inte på deras lögnpropaganda, dessa s.k journalister har noll vetenskaplig bakgrund, ett elakt gäng som aldrig kan göra en konsekvensanalys av sitt dravel. USCH för dessa idioter som sitter i sin skyddade verkstad och producerar rena falsarier om klimatet!

  Gillad av 2 personer

  1. Folk gillar ofta inte mobilerna, men vet inte bättre, för alla har ju en och de billigaste är ju fullproppade med skit från start och de vill så gärna veta vilken skit som alla andra proppar sig fulla med, så de kan de inte stänga av dem heller, så de godkänner och loggar in på skiten och låter storebror få veta precis allt om dem.

   Man kan däremot rekommendera GNU+Linux och även hårdvara som är fri från kontroll och hjärntvätt samt är något säkrare vad gäller övervakning:
   https://puri.sm/products/librem-5/
   …samt även rekommendera dem olika alternativa kanaler som faktiskt finns.

   Telefonens position och samtal via telefonkortet är naturligtvis övervakade ändå och tyvärr vägrar Bank-ID göra öppna fria appar till GNU+Linux, men Nordbanken och Swedbank har externa dosor. Annars kan man behålla den mobil man har och bara slå på den när man måste använda Bank-ID. Tyvärr måste den då oftast ligga i ett ljudtätt radiotätt fodral om den inte ska övervaka oss, eftersom batterierna inte går att plocka ur dem längre, så Nordbankens och Swedbanks externa dosor är förmodligen vettigare. Swedbanks lilla koddosa är förmodligen bäst, tror jag, eftersom Nordbankens dosa kopplas upp via mobilnätet.

   Gilla

 3. Jag mailade Calle Elfström Klimat/miljö/allmänreporter på SVT Nyheter Rapport/Aktuellt, angående hans artikel :
  https://www.svt.se/nyheter/lista-tva-orosmoln-och-en-ljusglimt-fran-fn-s-klimatrapport

  Hej Calle,

  Angående artikeln publicerad idag 9/8.
  Kolla aldrig en bra story, kunde kanske vara passande för denna artikel.

  Haven stiger 2-3 mm/år och har så gjort i hundratals år. Det finns inte några tecken på en acceleration, utan höjningen ligger alltjämt inom intervallet 2-3 mm/år.
  Med stigande temperatur så utjämnas temperaturskillnaderna mellan polerna och mellanliggande landmassa vilket leder till färre och svagare stormar eftersom stormar skapas genom stora temperaturskillnader i atmosfären. Därmed är varningarna om mer extremväder falska.

  Grönlands is smälter allt snabbare är ett påstående som ofta upprepas. Gör den det? Kolla här:

  Vi har ju som bekant en pågående pandemi som medfört att mycket av mänsklig aktivitet satts på sparlåga. Detta har medfört att de mänskliga utsläppen av koldioxid kraftigt minskat på grund av minskat resande med flyg/fordon samt lägre intensivitet inom industrin. Via de mätningar av koldioxiden, som ständigt görs, så syns dock ingen minskning utan koldioxidhalten fortsätter att stiga i samma takt som tidigare.

  Vid Kuwaitkriget 1990 så satte Saddam Hussein eld på en mängd oljekällor och det beräknades att utsläppen av växthusgaser vid alla dessa bränder motsvarade de utsläpp som all trafik i världen orsakade under flera år. Någon puckel i de mätningar av koldioxid som görs kunde dock inte upptäckas under åren 1990-1991 som kunde styrka att dessa bränder hade mätbar betydelse för koldioxidhalten eller Jordens temperatur. Koldioxidhalten i atmosfären stiger och den avgörande faktorn till detta är haven. Varmare hav gör att avgasningen av koldioxid ökar. En annan viktig faktor är vulkaner både landbaserade och havsbaserade, vilka bidrar till ökad koldioxidhalt. Även mänsklig aktivitet bidrar förstås, men det bidraget är så litet så det saknar signifikant betydelse.

  De klimatförändringar som vi hittills sett och lever under har till stor del varit positiva. Ökad koldioxidhalt har medfört att skördarna ökat vilket lett till att allt fler munnar kunnat mättas. Svälten på jorden har kraftigt minskat. Öknarna har blivit grönare och skogen växer allt bättre. För Sveriges del så har ökad temperatur, främst vintertid, medfört att allt mindre energi behövs för uppvärmning. Vi ska också ha i åtanke att koldioxid inte är ett gift utan faktiskt är en förutsättning för liv på denna planet. Vidare så ska vi heller inte förneka att solen är den som driver och påverkar klimatet allra mest på vår jord. De allra flesta anser att det vore förmätet om någon påstod att vi kan påverka vädret, detsamma kan sägas om vår påverkan på det mycket större och trögare klimatet, som för övrigt befinner sig i ständig förändring och i ständigt kaos antingen vi vill det eller ej.

  Vänligen
  X

  Här är svaret jag fick från Calle:

  Hej X
  Jag kan bara hänvisa dig till vad IPCC skriver,
  Vänliga hälsningar
  Calle Elfström
  Klimat/miljö/allmänreporter

  SVT Nyheter Rapport/Aktuellt
  Swedish public service television
  mobile +46708847709
  calle.elfstrom@svt.se

  Skickade ett svar på detta:

  Hej Calle,
  Du litar på IPCC.
  Då förutsätter jag att du läst IPCC:s rapport ”Climate Change 2021 The Physical Science Basis”
  Den finns att ladda ner här: https://www.ipcc.ch/report/ar6/wg1/downloads/report/IPCC_AR6_WGI_Full_Report.pdf

  Rapporten är på 3949 sidor. Har du läst den?

  Vänligen
  X

  Inget svar förstås.

  Har dessutom mailat klimathysterikan Erika Bjerström på SVT vid ett flertal tillfällen men utan att ha fått något svar.

  Gillad av 1 person

  1. Bra att du ger dem svar på tal! I går var masspropagandan förfärlug och varenda blaska målade upp katastrofbilder om vi inte agerar nu. Såg att DN:s krönikör skrev FN text där han ifrågasatte hur var man inte kan känna klimatångest nu. 🤦‍♀️

   Gillad av 1 person

  2. Uppdraget på SVT är objektivitet, men de skiter märkligt nog i uppdraget. Det vore så enkelt att låta forskare med olika evidens och sakargument mötas. Vi betalar skatt för att få sådan objektivitet, men vi får det inte. Måste SVT läggas ned och startas om, eller vad är det frågan om?

   Gillad av 1 person

  3. Deras slutsatser kan ev. bero på s.k. confounding. Det skulle t.ex. kunna vara kondensstrimmor som på kvällarna isolerar jorden från utstrålning. Dessa har nämligen ökat i samma takt som CO2-utsläppen.

   Teorin är inte helt otrolig. När WTC 1,2 & 7 togs ned (i nära frittfall-hastighet och blev till väldigt mycket damm med mycket nanotermit i) så ställdes USA:s flygtrafik in. Man noterade då ökad temperatur på dagen och kallare temperaturer på natten.

   Covid-hysterin skulle kunna vara hjälpsam i att ställa in väldigt många flyg, särskilt de som skapar kondensstrimmor som ligger kvar och därefter se om det blir kallare. En snabb titt på 2020-2021 i ditt diagram ser ju faktiskt lovande ut. Försöket kan säkert repeteras snart igen med någon ny Covid-hysteri och elektriska flygplan testas nu. De borde kunna minska kondensstrimmorna betydligt.

   Gilla

 4. IPPC är en samling noggrant utvalda nyttiga och lydiga idioter kallade ”forskare” vars uppgift är att leverera det som regeringarna och storföretagen har beställt och betalat för. Underlag för att höja skatter och avgifter. IPCC har redan tvingats att krypa till korset och erkänna att deras fantasifulla modeller inte stämmer. Redan 1917 fastslog Einstein att koldioxid teorin inte är förenlig med fysikaliska fakta och fysikens lagar. Dessutom, en sådan uppvärmning vi upplever nu har inträffat många gånger i jordens historia, innan människan fanns. Fenomenet är repetitivt, och mätningar efter tidigare uppvärmningar visar klart att en ökad koldioxid är ett resultat av uppvärmning. Inte tvärt om. Det största bedrägeriet i människans historia pågår just nu.

  https://klimatupplysningen.se/ipcc-forskarna-erkanner-att-deras-modeller-visar-for-hog-uppvarmning/?fbclid=IwAR27bzzlAnrOBFVyOTBxfTKLSVjZRLZmQd53yf4r5n8RVhax30-4qhb5V6Qhttps://ptolemy2.wordpress.com/2020/02/16/albert-einstein-said-no-to-co2-radiative-warming-of-the-atmosphere/

  Gillad av 1 person

 5. Politikerna påstår för att lugn folket att de har läget under kontroll när det gäller kriminaliteten. Men de vill inte lugna folket när det gäller klimatet. Då har de inte läget under kontroll. Då ska vi vara oroliga, mycket oroliga! 😡

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s