Hycklande politiska ledare låter de värsta hållas

I går blev den 60-årige Ebrahim Raisi insvuren som Irans åttonde president och gav fagra löften åt såväl landets befolkning som grannländerna i sitt installationstal. Hyckleriet drogs dessutom till sin spets när han lovade att vara en ”sann försvarare av mänskliga rättigheter” – inte bara i Iran utan över hela regionen.

Det rimmar mycket illa med det faktum att; *Amnesty International under gårdagen krävde att Raisi ska ska vara föremål för en brottsutredning för sin roll i avrättningen av tusentals politiska fångar 1988, *att Iran tillskrivs ansvaret för drönarattacken mot oljetankern Mercer Street utanför Oman förra veckan som dödade två personer och att Israel nu står redo att anfalla Iran, *att de dagligen kränker kvinnors rätt till frihet samt homosexuellas rättigheter, *att Iran i måndags återigen demonstrerade hur de öppet ignorerar internationella lagar samt kränker mänskliga rättigheter efter att i hemlighet avrättat Sajad Sanjari som suttit fängslad sedan 2010 då han vid 15 års ålder arresterades för att ha knivhuggit en man – i självförsvar enligt Sanjari då mannen försökte våldtaga honom och föräldrarna fick inte chansen att ta farväl utan informerades först efteråt. Amnesty varnar nu dessutom för att fler avrättningar är att vänta av fängslade personer som var under 18 år då det påstådda brottet begicks. Två andra unga män – Hossein Shahbazi och Arman Abdolali, som båda var 17 år när de arresterades och tvingades erkänna sitt brott under tortyr tros stå näst på tur att avrättas i hemlighet. Det här är bara en mycket liten del av allt förfärligt som kan kopplas till diktaturen, men oavsett vad de gör så får de hållas.

Men allt detta ska således upphöra nu när den nya presidenten tillträtt?! Fan tro’t!

Meanwhile in Europe… vill EU och den samlade politiska svenska eliten bötfälla samt kasta ut Ungern ur det europeiska samarbetet för att de genom en ny lagstiftning vill skydda barn från pedofiler samt HBTQI-propaganda i sitt eget land, medan man rycker på axlarna åt Irans ständiga kränkande av mänskliga rättigheter samt ignorerande av lagar – här ses varken kritiserande debattartiklar av våra politiska ledare, hot om indragning av bistånd eller stopp för samarbete. Inte ens ambassadörna skickas hem. Patetiskt!

#hycklare

#itsokwhenwedoit

https://www.aljazeera.com/news/2021/8/5/irans-raisi-sends-message-of-strength-in-inauguration

https://www.arabnews.com/node/1906301/middle-east

3 reaktioner till “Hycklande politiska ledare låter de värsta hållas

  1. Förvånande, Amnesty International är en en mycket välkänd amerikansk CIA finansierad propagandakanal och deras uppgift är att svartmåla och sprida falska rykten om alla länder som USA inte lyckats kuva att underordna USA imperiet. Speciellt är deras uppgift att fabricera falska rykten och lögner om Ryssland, Kina och Iran. USA är ju desperat att stoppa BRI till exempel. Inget land skall tillåtas utvecklas och folk skall få det bättre utan USAs tillstånd och på USAs villkor. Iran är ett exempel. Amnesty är en del av USAs attackmaskin, med samma uppgift som en gång Reichsministerium für Volksaufklärung und Propaganda, RMVP, i Tyskland, så om vi skall hylla Amnesty International som sanningen, låt oss även hylla deras föregångare och läromästare, det forna tyska RMVP. Iran har helt klart halkat på efterkälken i sin utveckling. Orsaken är att USA 1953 av CIA och MI6 iscensatte en kupp ledd av Fazlollah Zahed. 1979 revolterade Iran mot USA ockupationen, och grundande The Islamic Republic of Iran. 1980 försökte USA igen ta kontrollen av Iran genom att stödja Saddan Hussein som USA-proxy. 2003 invaderade USA Irak med avsikten att annektera både Irak och Iran. Iran har gjort flera försök att reformera, det största av Mohammad Khatami 1997 till 2005, sedan Hassan Rouani, och nu Ebrahim Raisi. USA sätter käppar i hjulet för USA vill inte se att Iran reformerar. Då försvinner ju USAs motivering att återigen ockupera landet. Det går framåt, men det går trögt. Tro inte på USA propagandan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s