Ännu en påminnelse om regeringens misslyckande

I går kväll sköts två pojkar 15 respektive 16 år gamla i Berga Centrum utanför Linköping. Ännu en gängrelaterad uppgörelse tänkte man bara och orkade inte bry sig nämnvärt eftersom det sker så många allvarliga händelser hela tiden.

I dag rapporterar polisen att en av pojkarna avlidit och helgen inleds i moll. En familj har förlorat ett barn, en pojke med hela livet framför sig umgicks i fel kretsar och fick betala det högsta priset.

För media är det bara ännu en klickvänlig nyhet att skriva om och ju fler som mördas ju bättre för läsarsiffrorna. Nu vänder vi fokus mot Tensta där det skjutits nu i kväll – i morgon ny plats med nya offer, en ond cirkel som aldrig verkar ta slut.

Regeringsföreträdarna bedyrar upprepade gånger att det inte finns någon anledning till oro hos befolkningen eftersom det faktiskt inte är så många civila offer som råkat illa ut. På andra sidan står oppositionen och gapar om krav på hårdare straff samt pekar på behovet av ett snabbt regeringsbyte.

Men i realiteten händer inget alls, istället väntas nya offer i alla åldrar ryckas bort för tidigt då beslutsfattarna står passiva och låter det ske. Obegripligt att det fortfarande finns så många väljare som tror på de floskler som ständigt rapas upp av syltryggarna i den politiska eliten.

#mycketsnackingenverkstad

Bildkälla: GP

2 reaktioner till “Ännu en påminnelse om regeringens misslyckande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s