Upp till bevis för den indiska regeringen efter ny gruppvåldtäkt av barn

Genom åren har jag rapporterat om om flera uppmärksammade våldtäktsfall i Indien, där brutala gruppvåldtäkter och mord mot kvinnor i alla åldrar gått hand i hand med förfärliga våldtäkter följt av mord mot små barn. Då regeringen inte lyckades få stopp på de vidriga övergreppen införde man 2018 dödsstraff för våldtäkt mot barn.

Detta har tyvärr inte verkat avskräckande då det regelbundet dyker upp nya fall – ofta riktat mot människor av den lägsta kasten Dalit. Nu senast i söndags då en 9-årig flicka blev gruppvåldtagen och mördad av en hinduisk präst och hans kollegor på ett lokalt krematorie.

Flickan hade gått till det lokala krematoriet för att hämta vatten från en kylare och när flickan inte kommit tillbaka efter en timme sprang modern dit, där prästen berättade att flickan var död. Modern krävde att få se flickan samt veta hur dottern dött – dessutom ville hon ta barnet till ett sjukhus, men prästen sade att de skulle göra en ekonomisk uppgörelse och att hon inte kunde vinna ett rättsligt fall.

Enligt den 55-årige prästen hade flickan fått en elektrisk stöt när hon fyllde på vatten. Men modern kände att prästen ljög. Flickan var blek, blöt och fylld av blåmärken på kroppen. Under tiden låste prästen och hans kollegor dörrarna till krematoriet och brände upp flickans kropp mot moderns vilja.

Direkt efteråt kom flickans pappa och grannar till platsen där de grep förövarna som enligt lokal media ska ha erkänt att de våldtog flickan. Senare kom polisen dit och nu pågår en utredning mot de gripna männen.

Sedan fyra dagar tillbaks har människor i staden gått ut på gatorna i stora protester och kräver rättvisa för flickan samt hennes familj genom dödsstraff för männen. Protesterna förväntas också sprida sig över landet. Återstår att se om den relativt nya lagstiftningen nu kommer att tillämpas.

Det här är dock inget isolerat fall utan landets kvinnor utsätts hela tiden för sexuella övergrepp och det är främst de låga kasterna som har svårt att hävda sig som är måltavlor. Det verkar heller inte ha någon betydelse för förövarna om det är en bebis eller en äldre kvinna när andan faller på och man drar sig heller inte för att mörda offren efteråt, då ett liv inte verkar vara värt något i förövarnas ögon. Förfärligt!

#kvinnofrid

https://www.aljazeera.com/news/2021/8/4/dalit-girl-raped-forcibly-cremated-india-new-delhi

5 reaktioner till “Upp till bevis för den indiska regeringen efter ny gruppvåldtäkt av barn

 1. I Sverige hade SVT, SR och MSM skrivit om förövarnas svåra barndom och att de dramatiska klimatförändringarna också var en orsak till deras handlingar.
  Löfven och Damberg samt Morgan Johansson hade sagt att det är oacceptabelt och att dom är förbannade.
  MP hade hänvisat tiil att det är den patriarkaliska samhällsstrukturen som är skuld.
  Annie Lööf hade omedelbart yrkat på asyl i Sverige för dessa stackars förövare samt fri invandring för deras anhöriga.
  V hade sagt det är SDs fel.
  Reinfeldt hade erinrat om att det finns oändliga ytor i Sverige.
  Greta hade påpekat att isbjörnar dör och krävt sugrör av papper.
  Osv.

  Allvarligt talat är det naturligtvis för j-t. Men hade det hänt i Sverige hade det räknats på hur mycket straffrabatt som kan utdelas…. För i Sverige har vi ju pedofiler som behandlas med silkesvantar, medan fredligt protesterande pensionerade tanter släpas bort av polisen. Sanningen i ett nötskal.

  Gillad av 2 personer

 2. Så obeskrivligt fasansfullt! FN brukar ju brännmärka den enda demokratin i Mellanöstern, nämligen Israel. Det vore hög tid för FN att ta Indien i örat för dessa fasansfulla dåd. Kommer det att ske? Jag hyser tyvärr inga större förhoppningar om det.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s