Varför accepterar vi att våra politiska ledare gömmer sig?

Efter att två barn som stod i vägen för skottlossning blev skadade härom veckan eskalerade den okontrollerade kriminaliteten ytterligare i går när tre minderåriga på en moped körde in i ett köpcenter i Kristianstad och sköt vilt omkring sig, vilket resulterade i tre skadade personer – varav en äldre dam som inte hann undan blev allvarligt skadad. I dag kan man dessutom läsa om att ett 11-årigt barn i går kväll blev knivhuggen i Sollefteå och är allvarligt skadad.

Uppenbarligen räds inte längre den kriminella delen av befolkningen, som blir allt yngre, att utföra sina attacker mitt på ljusa dagen och bland allmänheten – vem står i vägen för en kula nästa gång? Ditt barn, din mormor, din pappa eller du själv?

I det här läget hade jag förväntat mig att vår statsminister Stefan Löfvén eller justitieminister Morgan Johansson skulle göra en paus i semesterfirandet för att hålla ett tal till befolkningen om den rådande situationen och visa ledarskap eller sammankalla en grupp som snabbt kan ta fram en nationell krisplan, men efter att ha tittat runt i media kan jag inte se någonstans att rikets företrädare ens beklagar de allvarliga händelserna. I deras värld kanske allt kan behandlas som ”enskilda och isolerade händelser”, vilket inte ska föranleda någon oro bland medborgarna då vår regering minsann har full kontroll över situationen.

Anlagda bostadsbränder, skolbränder, kyrkobränder, skottlossningar, knivhuggningar, bilbränder, explosioner, våldtäkter, barnrån, förnedringsrån, vanliga rån, grov misshandel, vandalisering etc etc… hur många bevis behövs det för att våra beslutsfattare ska erkänna att situationen urartat totalt och göra något på riktigt?

Polisen säger sig nu förvänta sig en upptrappning av våldet i Kristianstad då en motreaktion lär komma – på hur många ställen i landet ska invånarna behöva gå omkring och oroa sig för klankriminellas hämndaktioner?

Polisen säger samtidigt att det här är ett samhällsproblem som man jobbar för att få bukt med tillsammans med bland annat skola och föräldrar för att vi inte ska få ett parallellt samhälle, men det har väl redan skett lite överallt?! Jag tror de flesta medborgare är trötta på situationen och att höra samma floskler upprepas gång på gång från såväl våra styrande som polisen. När är det nog är det många som frågar sig, men det svaret låter vänta på sig eftersom man helt enkelt inte klarar av att hantera det här samhällsproblemet som den oansvariga politiken bidragit till.

Tidigare i dag meddelade dessutom polisen att ökade kostnader gör att man prognostiserar ett ekonomiskt underskott på 500 miljoner kronor för 2021, vilket kan medföra hårda besparingskrav som kommer drabba kampen mot såväl den organiserade brottsligheten som den lokala brottsbekämpningen. Vad sänder det här egentligen för signaler och hur kommer det sig att man aldrig sparar in på vissa områden, medan man ständigt drar in på samhällsnödvändiga områden som direkt drabbar medborgarna?

#vibetalar

#onlyinsweden

12 reaktioner till “Varför accepterar vi att våra politiska ledare gömmer sig?

   1. De har inträffat förr så det är ingen utopi. Problemet är snarare att eliten nästan alltid tycks lyckas med att kapa revolutioner och då blir det inget äkta folkstyre ändå. Att få till en fungerande intelligent demokrati kräver medverkan av folket, och inget man bara kan sitta och hoppas på medan man äter popcorn.

    Gilla

 1. Men Jenny då…
  Om herr statsministern nu skulle sänka sig till att hålla tal till till röstboskapen, så vet vi ju att det slutar på ett av tre olika sätt.
  Detta är inte okay..
  Detta är inte acceptabelt..
  Eller möjligen jag såg det inte komma.

  Fast med en massa hummanden och stakningar som vanligt, och sedan händer precis ingenting för att lösa själva problemet.

  Men kämpa på, vi blir trots allt fler som hoppas på en revolution(erande) lösning.

  Hälsar
  //Fattigbonddräng

  Gillad av 2 personer

 2. Du, detta har jag funderat många gånger på, tiden är ur led helt enkelt!
  Varför överhuvudtaget är människor så borta? Ingen närvaro finns på många, alla går omkring likt spöken med snutte-filt-mobilen i högsta hugg!
  Tur ändå att det finns forum som din och många andras sidor, för mig fungerar detta som en ventil för min frustration, jag tror att man till slut hade blivit galen om man inte hade fått ventilera med likasinnade!

  Gillad av 2 personer

 3. Deras agerande är ju en mänsklig rättighet enligt politikerna. Inte kan man tas bort folks mänskliga rättigheter genom att låsa in dom innan dom dödar, vilket man gjorde i Kina, för då slutade dödandet och vanligt folk kunde leva som vanligt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s