Inte bara landet som belånats – även svenskars skulder är rekordhöga

Att landet är belånat upp över öronen med våra barn och barnbarn som insats är ingen nyhet – att gemene man inte reagerar över detta utan köper makthavarnas fagra löften och trixande med siffror är beklagligt, men kanske inte så konstigt när så många är en del av lånebubblan. Staten jublar dessutom eftersom man lättare kan kontrollera människor som står i skuld.

Nu visar ny statistik att svenskarnas skuld hos inkassobolag är större än någonsin. Under de senaste nio åren har svenskarnas skulder vuxit med nio miljarder och den totala skulden ligger nu på 94 miljarder kronor, vilket är en fördubbling från 2008 då inkassobolagen började föra statistik.

Enligt Fredrik Engström, ordförande för Svensk Inkasso, hänger de ökade skulderna bland annat ihop med att allt fler internetshoppar och dragit på sig för många krediter, men de vanligaste orsakerna till att människor hamnar i skuld är arbetslöshet, sjukdom eller skilsmässa. Inkassobolagen spår att skulderna kommer fortsätta växa.

Bland ärendena med obetalda räkningar finns också en ny grupp, nämligen pensionärer och inkassobolagen har på senare år sett att pensionering är något som försämrar ekonomin och gör att man hamnar i skuldsättning.

Så det faktum att vi jobbar hela livet för att dra in skatt till staten och ”trygga vår ålderdom” är således bara en illusion för när vi på ålderns höst slitit ut oss väntar skuldsättning och fattigdom. Wow, jag kan knappast bärga mig! Att man dessutom hela tiden höjer pensionsåldern sätter en extra knorr på tillvaron.

Att människor som aldrig arbetat en dag i sina liv i det här landet kan komma hit och få livstids försörjning inklusive pension, medan inhemska arbetare blir fattigpensionärer sticker inte alls i ögonen – istället är jag tacksam för att mina surt förvärvade skattekronor går till något bra och jag känner solidaritet med andra! 👌

#onlyinsweden

#vembetalar

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/rekord-i-svenskars-skuld-till-inkasso

19 reaktioner till “Inte bara landet som belånats – även svenskars skulder är rekordhöga

 1. Det lär bli ett bryskt uppvaknande för alla naiva godhetsknarkare när bubblan spricker…
  Vad förvånade de ska bli när ansvariga inte står att finna…
  Själv ska jag försöka ha en strategi för att klara mig från den oikofoba PK-adelns härjningar men ett och annat hånfullt ”Vad var det jag sade…?” ser jag fram emot att få leverera.

  Gillad av 3 personer

  1. Svenskarna är själva ansvariga, men vill inte ta sitt ansvar. De kommer inte hata bankerna som lurade dem via dyngspridarmedia, där de villigt bänkade sig, men de kommer bli arga på dig som säger ”Vad var det jag sade…?”

   Som industriarbetare ochmaskiningenjör inom mekanisk konstruktion har jag ofta stött på denna korkade mentalitet. Den som vet bättre och med välvilja varnar för farorna tidigt, i företagets och allas bästa intresse, får sedan skit för det när väl skiten träffar fläkten. Då är man en ”Besserwisser”, vilket märkligt nog är något negativt.

   Att veta bättre [besser Wissen], att varna och upplysa och sedan påpeka att man gjorde det och att ingen lyssnade, det är inte ”ödmjukt”, men själva vill de s.k. ”ödmjuka” inte ödmjukt erkänna sin egna idioti och inte ödmjukt säga till den som visste bättre att ”Ja, vi skulle ha lyssnat på dig. Det vore nog bra om du kunde leda oss i fortsättningen. Jag ska prata med ledningen om det”.

   Nej. Man skall tro på ödet och vara mjuk inför ödet i Sverige… likt någon slags naiv sekterist som lyder prästen, men de som säger ordet ”ödmjuk” vill inte själva praktisera ordet på ett rimligt sätt.

   Om jag fick bestämma så hade jag satt en ”besserwisser” att leda varje svensk företag och petat ner de som jollrar om ”ödmjukhet” till den nivå där de hör hemma, d.v.s. den lägsta, eller rentutav arbetslöshet, för att de skall lära sig att ödet beror på våra handlingar.

   Gillad av 1 person

   1. Det svenska systemet är så konstruerat att ingen ska behöva ta ansvar. Det är staten som ska fatta beslut och då kan menigheten tillåtas att protestera, så polisen kan slå ner orosmakarna.

    Gilla

   2. Det är väl bara att observera vad som pågår. Allmänheten är ju mellan valen helt blockerad från allt inflytande på besluten, det enda man tillåts göra är att gå på gatorna och skrika, ”demonstrera”, förutsatt förstås att man inte är fler än 8, för då kan det bli att man utövar påverkan, och det tolereras inte.

    Gilla

   3. Det är djävligt märkligt att det behövs fler än 8 kossor för att de andra kossorna ska lyssna, när argumentationsfelet ad populum är välkänt och finns väl beskrivet.

    Gilla

 2. Jag vill inte skrämma upp er men bostadslånen i Sverige uppgår till hisnande 3700 miljarder kronor! Och ja, bostäder har fiktiva värden eftersom en bostad som är högt värderad idag kan vara närmast värdelös i morgon av diverse orsaker som industrinedläggningar på orten, byggen av vindmöllor i närheten, kommunala beslut om vatten och avlopp m.m Sverige ett skuldbelagt land som trots det skickar pengar för att rädda länder som i praktiken är mindre skuldbelagda…Greker har i allmänhet inga större bostadslån att betala som exempel!

  Gillad av 3 personer

  1. Svenskarna tror ofta de är förmögna när de har ett hus och en bil som banken äger. Det är ett idiotiskt folk. De förstår inte att de är slavar.

   Gillad av 3 personer

 3. Hej😀 jag har gjort förändringar i mitt liv, först gjort mig så skuldfri det går, har bara huslån kvar och det betalar jag ned enormt varje månad samt lämnat Sverige!

  Vet inte om det sticker i ögonen men tänker inte vart fall bli helt styrd av varken det ena eller det andra så gott det är möjligt!

  Gillad av 2 personer

  1. Tror att du är oerhört intelligent som gör just så. Det där är min plan B också, OM inte svenska folket vill lyssna på mig.

   Se till att testamentera det du har kvar när du är lånefri, till något utomordentligt viktigt för framtidens generationer, t.ex. till fattiga mig, som jobbar stenhårt för en bred valsamverkan att byta ut alla de 8 korrumperade odemokratiska partierna! Valsamverkanspartiet.

   Jag i min tur har planer på att testamentera till yngre människor som jobbar stenhårt i samma riktning, OM de skulle dyka upp. Just nu är många av dem fast i feltänk, men plötsligt händer det. Någon eller några av dem kommer vakna, tror jag.

   Gilla

 4. EU är elefanten i vardagsrumssoffan. Invandringen är småpotatis i sammanhanget. EU driver på det elände som du beskriver. Bankerna och mediemogulerna älskar EU och lurar folket att älska EU.

  Skulle vi gå ur EU och dela på jobben och inkomsterna mer solidariskt så skulle invandringen knappast bli så väldigt röda siffror i kalkylen OCH skulle vi samtidigt rösta om det där med ”mångkultur”, d.v.s. sikta på enhet och sekularism istället, så skulle lejonparten av rasistiska känslor och extremister försvinna ur landet också, tror jag, OCH efter samtal med många invandrare så tror jag att det är önskvärt för de flesta av dem. Många kvinnor i hucklen är tvingade att bära dem. Det är synd om dem. En lag som förbjuder religiösa symboler på offentlig plats skulle hjälpa många av dem till frihet och att undvika balkongflygning, när de enbart följer lagen.

  Folk röstar idag tyvärr på 8 partier som inte har ett krav på folkomröstning om EU för regeringssamverkan, fastän vi knappt röstade ja till EU och röstade nej till EMU när vi hade fått erfara EU. All skulle kunna rösta för valsamverkande partier som genomför en sådan folkomröstning, MEN då måste ni allt sätta fart allihop! Få era partier att valsamverka mot 4%!

  Vi skulle kunna rösta mellan fortsatt EU eller intentionen Nordiskt Förbund redan i samband med valet 11/9 2022.
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2021/05/15/opinionsundersokning-2019-fler-ville-ha-nordiskt-samarbete-i-stallet-for-eu-medlemskap/ (I princip ingen extrakostnad.)

  Så kommer inte folket få det detta val tyvärr, eftersom politikerna som styr i ALLA riksdagspartier (inkl. V) är helt odemokratiska. Vi kommer kunna få en folkomröstning om EU först när folket vaknar och de lär inte vakna förrän lånefällan slår igen över nacken och fällan har inte slagit igen riktigt än.

  Folket röstar inte på partier som vill uppfylla folkviljan, hur märkligt det än kan låta. För mig är detta konstigt. Märkligt. Bisarrt. Den största anledningen tycks vara repetitiv betraktelser av massmedial dynga, ägd av bankerna som älskar EU.

  Gilla

 5. Vad som tycks hända är att skatterna, avgifterna och de dolda skatterna nu är så höga att folk måste låna för att ha råd med dem. Valboskapen måste ju ha betalt, bidrag, för att rösta ”rätt” och fler måste komma in för att skydda Sozzeriets makt.

  Gilla

  1. Att det EU-slickande s.k. ”Socialdemokraterna” nu ger sig på medelklassen beror på att de inte vågar stå i opposition till de som håller i den verkliga makten, d.v.s. bankerna som äger 90% av slavarnas hus och bilar, för genom sådan opposition, t.ex. värnskatt för de rikaste och en folkomröstning om EU-eländet, så skulle de s.k. ”Socialdemokraterna” bli drevade i monopolkapitalets medier.

   Eftersom sossarna saknar Olof Palmes mod och pondus, d.v.s. hellre vill dö en lång utdragen död i skam på ålderdomshem med ett jättekonto, vilket oftast var själva anledningen att de gick med i de s.k. ”Socialdemokraterna” (Det var ju inte i solidaritet med fattiga medborgare i vårt land eller moralfilosofi som lett dem till tro på folkstyre och det ser man verkligen på politiken. Detta är inga äkta socialdemokrater.), så blir resultatet att beskatta medelklassen för att bekosta den astronomiska EU-avgiften.

   Resultatet av att beskatta medelklassen hårt, istället för överklassen, kommer naturligtvis bli att även medelklassen kommer närmare underklassen i levnadsstandard OCH, detta är viktigt att påpeka, detta är korrekt politik inom EU:s ”race to the bottom”, för om man inte gör exakt så så sticker överklassen med sina företag till billigare ställen inom EU.

   Fördelen med de s.k. ”Socialdemokraterna” politik är att medelklassen p.g.a. detta snart kommer vakna och inse att de måste ta makten tillsammans med underklassen via nya EU-skeptiska partier, helt oavsett hur mycket rasistiska känslor som politikeradel och överklass hittills har lyckats skapa genom importen av diametralt annorlunda kulturer, segregering, arbetslöshet och ojämlikhet.

   Pånyttfödelse av en äkta demokrati, värd namnet, kommer enbart kunna ske genom nya toppstyrda EU-skeptiska partier som försöker tillfredsställa sina väljargrupper på riktigt OCH en bred valsamverkan förbi 4%-spärren via ett parti som Valsamverkanspartiet, tror jag.

   Gilla

   1. Varför måste de vara toppstyrda? Jo för annars kommer de infiltreras och förstöras av makten, medelst operatörer betalda av överklassen. Demokrati ska vi ha! – MEN INTERNDEMOKRATI FÅR INTE UNDERGRÄVA DEMOKRATIN PÅ VALDAGEN!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s