Fler frågetecken kring vaccinens effektivitet

Enligt en ny studie med 44.000 deltagare från Pfizer-BioNTech som publicerades i går, minskar skyddet mot Covid-19 inom sex månader efter den andra vaccindosen och förlorar i effektivitet från 96% till 84%. I studien slår man fast att skyddet minskar med ungefär 6% varannan månad. Om det visar sig att skyddet fortsätter minska till 50% under de närmaste 18 månaderna kommer det krävas en till injektion.

Israel har redan slagit in på det spåret och har i dag som första land i världen börjat ge en tredje vaccindos till de över 60 år, eftersom data visar att vaccinen är mindre effektiva mot allvarlig sjukdom bland äldre.

Samtidigt varnar Centers for Disease Control and Prevention (CDC) nu för att Covid-19 kan vara bara några mutationer bort från att kringgå vaccinen som är tänkta att skydda mot viruset, men istället blir helt värdelösa. Deltavarianten har redan visat sig kapabel att infektera fullvaccinerade personer i ett större antal än tidigare versioner och de smittade kan i sin tur sprida viruset vidare.

Det har den senaste tiden tagits upp flera exempel på hur fullvaccinerade personer från olika delar av världen ändå smittats och det senaste i ordningen är den brittiska kungliga flottans flaggskepp HMS Queen Elizabeth, där runt 100 sjömän ombord på fartyget smittats av viruset trots att alla på båten var fullvaccinerade. Detta hindrar dock inte den brittiske premiärministern Boris Johnsons från att fullfölja sitt beslut att göra vaccinering obligatorisk för landets invånare i syfte att få ett hälsopass och därmed kunna röra sig fritt, medan de ovaccinerade kommer att få leva som andra klassens medborgare.

Det verkar alltmer som om nyttan med vaccinet minskar för var dag som går och när beslutsfattarna sitter med dessa fakta på hand – inklusive det faktum att många får allvarliga biverkningar eller till och med dör i sviterna av vaccinet samt de långsiktiga biverkningana fortfarande är okända, är det mycket befogat att fråga sig varför vi ändå fortsätter med denna massvaccinering av jordens befolkning istället för att avvakta nya vacciner (som säkert redan finns färdigt)? Att låta sitt eget immunförsvar göra jobbet, som många av oss förespråkat från början, har enligt min uppfattning hittills visat sig vara det mest effektiva sättet att tackla sjukdomen, men det pratas det inte om och då får man så klart inte det där eftertraktade passet.

Meanwhile in Sweden… oroar jag mig för skolornas öppning om några veckor när höstterminen åter drar igång. Mina förhoppningar om att det skulle vara som vanligt i skolan igen så att barnen slipper påverkas och att mina barn som ska byta skola ska få en så normal övergång som vanligt, ser tyvärr ut att grusas i och med Tegnells uttalande i dag om att alla ungdomar inte hinner bli färdigvaccinerade till dess, vilket kan innebära fortsatt påverkan på undervisningen. Vem har inte fått nog av coronaanpassad undervisning, lunch i klassrummen, inställda gympalektioner, utflykter, hemkunskapsundervisning och simundervisning?! Men men, det är uppenbart att våra styrande vill utnyttja pandemin till max ytterligare en tid så det är bara att förbereda sig för en fortsättning.

https://english.alarabiya.net/coronavirus/2021/07/29/Pfizer-COVID-19-vaccine-becomes-less-effective-within-six-months-Study

https://english.alarabiya.net/coronavirus/2021/07/29/COVID-19-could-be-just-a-few-mutations-away-from-evading-vaccines-CDC

Covid rampant among fully vaccinated sailors on Britain’s new aircraft carrier

4 reaktioner till “Fler frågetecken kring vaccinens effektivitet

 1. Intressant kommentar från Facebookvän:
  ”Man håller just nu på med det historiskt största brottet mot dom mänskliga rättigheterna.

  ”När experter gav regeringen sina synpunkter på tisdag förklarade Sky News i Storbritannien att ”av de som dött av Covid-19 under de senaste månaderna hade en majoritet – cirka 64% – fått minst en enda dos av ett av vacciner .

  ”Det finns där i svartvitt i Public Health Englands datatabeller: av de 460 personer som dog mellan februari och juli efter att ha testat positivt för Delta-varianten hade 289 båda doserna, cirka 65 hade fått en dos och 165 hade inte vaccinerats alls, skrev ekonomi- och dataredaktör Ed Conway.”

  Läs en gång till!
  Av 450 döda med covid-19 hade 354 fått minst en dos. majoriteten hade fått båda doserna!!!!

  https://www.portugalresident.com/unvaccinated-could-be-banned-from-cafes-restaurants-gyms-and-supermarkets/

  Gillad av 1 person

  1. Att fullvaccinerade personer ändå smittas är inget nytt, dessa vaccin ger inte ett 100% skydd. Vad som är utelämnat är det totala antal personer som dessa 460, 289, 65, och 165 är del av. Hur stor procent är det av det totala antalet. Hur stor del av de totalt vaccinerade är detta. Om vi talar om befolkningen på 56,286,961, 64% är vaccinerade eller 36 023 655 och detta är alla som smittats, så är det egentligen ett fantastiskt bra resultat för teoretiskt är 11 257 392 i princip ovaccinerade efterssom vaccinet inte biter på alla. Här har alltså 0,00408% smittade.

   Gilla

 2. Det här har vi egentligen vetat länge, men nu har det bekräftats i fallet Covid. Viss immunitet varar för livet, Smittkoppor och Polio som exempel, det flesta förkylnings-virus bara några månader. Det är därför vi ofta blir förkylda varenda år, och inte bara en gång i livet. Immuniteten minskar asymptotiskt mot noll med tiden. Detta är ju precis vad BigPharma har planerat för och skrämt upp hela världen för att tving fram lagar och regler så man kan tvinga alla att ta en ny spruta varenda år, vilket gynnar vinsterna. Det går ju inte att tillämpa detta på vanliga förkylningar, men nu har man lyckats få till ett system med tvingande stora inkomster. Att fullvaccinerade personer ändå smittas är inget nytt, vaccin är inte ett 100% skydd. De allvarliga biverkningarna rör endast mRNA vaccinerna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s