Vill testa vaccinationsviljan genom att betala folk för att vaccinera sig

Som jag skrivit om tidigare erbjuder man i flera andra länder såväl pengar som prylar till de som vaccinerar sig eller anordnar stora lotterier. Nu verkar något liknande ha letat sig även till Sverige och man kan fråga sig hur man mäter den frivilliga vaccinationsviljan hos folk i en studie när man erbjuder betalning för att ta vaccinet?! 🤔

#followthemoney

Bildkälla: SR

15 reaktioner till “Vill testa vaccinationsviljan genom att betala folk för att vaccinera sig

 1. Oj oj oj,nu kommer vi att få se tiggare bussas från övriga Europa till Sverige för att få 200 kronor. Har samma tiggare sedan flera olika identiteter så kan det bli en fin slant. För övrigt har jag börjat med att fotodokumentera folk som skänker pengar till tiggare. Bilderna skickar jag till finansdepartementet som bevis för att utrymme finns för höjda skatter. Kan folk ge en tiggare 100 kronor så kan de fan i mej också bidra än mer till svensk sjukvård.

  Gillad av 2 personer

 2. Varför inte? I USA har man prövat med lotteri med lågvinstchans och även en glass … Finansierat via skatter, naturligtvis.

  Oavsett muta, så kommer det aldrig i närheten av vad det i proportion [troligen] kommer att kosta den som går i fällan …

  Gillad av 2 personer

 3. För övrigt är det ingen test av viljan om prestationen är förknyppad med monetär ersättning. Det är frågan om att köpa människor.

  Gillad av 2 personer

 4. Jag är i konflikt med min son för att jag vägrar att vaccinerar mig. Jag har dessutom ledgångsreumatism och vad jag kan förstå kan biverkningarna från vaccinet förvärra sjukdomen som jag någotsånär försöker hålla i schack. Han har bott i Bolivia och Argentina och har släkt (på sin pappas sida) som har dött där. Kanske kan man försöka förstå hans argument. Men handhygienen är de inte så noga med och folk umgås mycket mer intimt med varandra där. Han sa att jag inte har alla hönsen hemma eftersom det finns rika personer där som betalar stora summor och dessutom reser för att bli vaccinerade och jag som bor i ett välfärdsland får det gratis och vill inte ta vaccinet. Han sa desutom att jag inte hyser någon respekt för hans släkt och vänner som har dött. Dessutom anser han att jag har en moralisk skyldighet att vaccinera mig för mina medmänniskors skull. Jag köpte snabbtest på apoteket som visar att jag inte har covid-19. Förstår inte heller sjukvårdsmyndigheternas kampanj att alla skall vaccineras urskillningslöst utan att kolla att de bär på anlaget att få Covid 19 eller inte. Framtiden har facit i hand och får utvisa vem av oss som har rätt.

  Gilla

  1. I åtminstone Bolivia är det så beskaffat att ifall läkare intygar att någon avlidit av Corona så utgår det ett bidrag från staten och det förstår ju de flesta att med tanke på den korruption som finns i Bolivia så är det inte svårt att muta husläkaren att skriva ett dödsintyg med Corona som dödsorsak även om det är rabies. Hälsa du din son att han inte skall tro allt han hör. Vilken ond människa han verkar vara.

   Gilla

 5. För mig så blir jag trotsig som ett litet barn, jag gör tvärtemot! Blir ännu mer provocerad när de ringer och sänder Mail till mig om min bokade tid för vaccination i Norge! De prövar tamefan allt, låt mig vara och låt mig få ta mina egna beslut!

  Gillad av 1 person

 6. En muta på 200 kronor för att riskera livet, medan läkemedelsmaffian drar in storkovan på skattebetalarnas bekostnad? Löjligt. 200’000 kronor vill jag ha minst, för att riskera mongo-spasmer, att salamin trillar av eller riskera livet! Vi vet ju inte långtidseffekterna, eller hur? Ingen vet.

  Var nere i det fascistiska Spanien där man låste in folk, så att de inte fick social kontakt, sol eller motion, och givetvis skaffade sina gamla och sköra en enorm överdödlighet. Så plötsligt var de ute och pussades och umgicks med de gamla på en halvmeters avstånd c… som vanligt… Ömsom totalitärt massmord och ömsom massmord genom vanlig dumhet.

  Jag trotsade den fascistiska regimen i Spanien och argumenterade med en smutsig korkad försäljare på nära håll. Fick därav en lätt förkylning med lite hosta och några febertoppar. Åt givetvis citron, rödlök, honung ägg och tog mig lite UVB-strålar varje dag för att få ordentligt med D-vitamin. Åt även havregrynsgröt för zink och extra magnesiumcitrat för att stärka immunförsvaret, detta tack vare tipsen från Lars Bern via SwebbTV. Den där libertarianske kapitalisten kan vara nyttig ibland. Denne hedervärde kapitalist ska jag inte avrätta.

  Men till saken! Jag var alltså olydig, som vanligt. Revolution liksom! För 200kr kan de möjligtvis få sig en brakskit via 1177!

  Var även ute och motionerade i solen med kommunist-röd pensionärsvagn under de totalitära nedstängningarna och sprang lite upp och ner i trappor. Militären åkte runt på gatorna, sannolikt på order av regimen för att skrämma folk, men militären angrep mig inte.

  Fundersamt smekte jag min rejäla mustasch och funderade på varför? Kom till slutsatsen att de inte visste var jag bodde, inte kunde pejla in mig, p.g.a. att jag slet ut batteriet ur lilla nallen, eller så var det afro-peruken som gjorde att PK-rädsla stoppade dem? Jag vet faktiskt inte.

  Så kom smakförlusten som varade en dag. Det blev en väldigt billig trevlig livslång naturlig vaccination, helt utan hemska nålstick och utan hemska biverkningar.

  …men stackars spanjorer… Utdraget massmord, medelst kvävning till döds, på deras äldre och sköra helt i onödan. Hoppas de får en intelligentare demokrati snart! Se upp med fascismen och den vanliga dumheten svenskar! Detta helt oavsett vilken färg folk har på flaggan som de viftar med! Man känner igen fascismen på totalitära åtgärder, enögdhet, stöd av invasioner, ockupation, krig och massdöd.

  I det svenska fallet har fascismens nedstängningar varit lika onödiga som Spaniens, men ändå förhållandevis milda.

  Återigen 200 kronor? Säg att du skojar, Jenny! Är det Fake News? Alla gamla kan få träffa sin anhöriga, få influensorna och leva länge nog om vi ger dem rätt kost, vitaminer, motion och rätt behandling vid infektion, samt har rätt slags HEPA-filter som faktiskt filtrerar bort viruspartiklar.

  Rösta för skola vård omsorg och ordentlig beredskap!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s