Sverige i ett nötskal – tänker med hjärtat framför att använda huvudet

Efter att Afghanistan deklarerat att de inte kommer att ta emot sina egna medborgare under de kommande tre månaderna med hänvisning till att säkerhetsläget i landet har förvärrats, kommer godhetsriddarna genast till undsättning och såväl MP som V sätter nu press på regeringen att hörsamma uppmaningen genom att stopppa tvångsutvisningarna.

Migrationsverket bedömer dock att säkerhetsnivån i Afghanistan inte är på den nivån att alla utvisningar till landet behöver stoppas och vår excellenta migrationsminister Morgan Johansson har slagit fast att han förväntar sig att andra länder ska ta emot sina utvisade medborgare. Men med tanke på att den färska regeringen och dess stödpartier har fullt sjå med att komma överens och Centerpartiet dessutom har vanan inne att stå upp för afghaner utan skyddsskäl, så kan vi nog förvänta oss ett annat ljud i skällan inom kort.

Dessutom visar flera anmälningar mot SD:s partiledare Jimmie Åkesson för det uttjatade ”hets mot folkgrupp” efter att han i sitt tal under Almedalsveckan den 6 juli nämnde ”vuxna afghaner utan asylskäl” samt hänvisade till att ”miljard efter miljard satsas på vuxna afghaner utan asylskäl”, att vi fortfarande inte kan diskutera ämnet oansvarig migrationspolitik och dess konsekvenser på ett seriöst sätt utan att rasistanklagelser ska hagla tillsammans med obefogade anmälningar.

Det är rätt unikt i världen att det är tabu att diskutera och ifrågasätta politiska beslut som påverkar såväl medborgarna som riket i så hög grad, särskilt när man som i Sveriges fall tagit emot så många migranter under kort tid utan någon möjlighet att integrera dessa samt dessutom ämnar fortsätta på den inslagna vägen.

Så länge vi inte ens kan prata om våra problem lär de bara öka tillsammans med den redan kraftiga polariseringen och man undrar hur länge till etablissemanget tänker fortsätta leva i en lögn.

#onlyinsweden

#vembetalar

Bildkälla: Fria Tider

6 reaktioner till “Sverige i ett nötskal – tänker med hjärtat framför att använda huvudet

 1. Ansvariga makthavare i detta land har lyckats med konststycket att samköra migrationspolitiken med allemansrätten…
  Så tyvärr verkar det som att frågan om att reglera inflödet av ekonomiska migranter är förlorat.
  Framgent blir det väl till att stödja de som driver linjen ‘sänk skatten, avveckla bidragen’ för min del.
  Samt underlättar segregerat boende. Jag vill nämligen bo segregerat då jag inte är intresserad av omgivningar som påminner om ett kvarter i Bagdad eller Kabul.

  Gillad av 2 personer

 2. Man kan väl ha olika åsikt om säkerhetsläget i Kabul eller huruvida Talibanerna eller USA:s krigsförbrytare utgör ett hot där, såväl som åsikter om läget på Drottninggatan i Stockholm, eller i Svenska förorter där poliser mördas, men både Afghanistan och Sverige större än Kabul och de svenska förorterna. Tyvärr misstänker jag att Miljöpartiets åsikt inte baserar sig på vare sig säkerhetsläget, ekologisk hållbarhet eller annan fakta, men på att de vill godhetssignalera inför batiktanter och feminiserade män som har sexuella bindningar med i ”barnen”, inför valet 11:e september 2022.

  Gilla

   1. Korrekt. Det är det som är felet med svensk politik. INGET baserar sig på evidens INNAN åsikter.

    Gilla

  1. Vissa dinosaurs sägs ha haft två hjärnor, en i huvudet och en i de bakre delarna. Kanske evolutione börjat gå baklänges.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s