Tvångsvaccinering på Fiji och ny studie visar extremt låg risk för barn att dö av Covid

Öriket Fiji har tagit det drastiska beslutet att tvångsvaccinera befolkningen i hopp om att stävja covidsmittan, särskilt deltavarianten, varför samtliga offentligt anställda måste ta första sprutan innan den 15 augusti och den andra dosen senast den 1 november – annars mister de jobbet. Medarbetare i privat sektor riskerar att få höga böter om de inte tar sin första spruta innan den 1 augusti, medan verksamheter riskerar att bli tvångsnedstängda av myndigheterna om de ignorerar de nya reglerna.

Man kan undra om beslutsfattarna tagit i beräkning att man kan bli smittad och sprider smitta trots vaccinering samt att vaccinet inte biter så bra på Deltavarianten, vilket man sett i bland annat Israel? Hur man ska göra med barnen förtäljer inte historien, men man hoppas att de är undantagna från reglerna.

En ny studie från forskare på tre brittiska toppuniversitet som publicerades i dag har visat att det är väldigt låg risk för barn att dö av Covid-19 och det gäller även barn med underliggande sjukdomar. Studien ska användas som underlag när man beslutar om regler för vaccinering av barn under 18 år i Storbritannien, men kommer även delges WHO.

Synd att EU redan gett grönt ljus för vaccinering av barn innan man fått fram tillräckligt med medicinskt underlag för att motivera ett sådant experiment, särskilt eftersom barnen kan bära på viruset och smitta vidare även om de vaccinerats samt med tanke på riskerna det medför.

#followthemoney

https://jyllands-posten.dk/international/ECE13120193/fiji-goer-vaccine-obligatorisk-og-truer-med-boeder-og-fyringer/

https://www.dailymail.co.uk/news/article-9769283/Children-face-one-500-000-risk-dying-Covid-amid-row-kids-vaccinated.html

2 reaktioner till “Tvångsvaccinering på Fiji och ny studie visar extremt låg risk för barn att dö av Covid

 1. Risken för att barn dör i Covid är mycket låg. Däremot smittar dom precis som vuxna. En vaccinerad person, barn eller inte, smittar mindre än en ovaccinerad, i korthet, producerar färre virus. Det är det som är resonemanget bakom beslutet, rätt eller inte. Sedan är förstås barn en mindre del av befolkningen i antal och vissa vaccin har tydliga biverkningar. Dessutom, de nya vaccinerna, som mRNA, skyddar knappas alls mot Delta varianten renlig rapporter från Israel. De gamla vaccinerna, alltså som Sinovac, skyddar däremot.
  Lite nya forskningsdata.
  Sinovac’s vaccine, named CoronaVac, is
  65.9 per cent effective at preventing symptomatic cases,
  87.5 percent in the prevention of hospitalization,
  90.3 percent against ICU (IVA) admission, and
  86.3 percent against coronavirus diseases-related deaths.
  Delta varianten
  China’s inactivated vaccines provide protection against the Delta variant
  60% effectiveness in preventing infection
  80% effectiveness in preventing severe cases
  Kina tillåter nu att barn ner till tre år vaccineras med dessa ”gamla” vaccin, men föräldrarna fattar beslutet.

  Gilla

 2. Ja, jag är den där foliehatten som inte kommer ta vad de nu sprutar in för cocktail 🍸!
  Har klarat mig utmärkt tidigare men…respekterar andras val, de andra har lite svårt att respektera mina val, du vet alla ska med🤪

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s