Fängelsestraff för ung kvinna som anklagas för att ha förolämpat islam

En 23-årig kvinna med marockansk/italiensk nationalitet har dömts till 3 1/2 års fängelse för att ha ”förolämpat islam” efter att år 2019 ha delat en arabisk fras som imiterade ett utdrag från Koranen utan att ha känt till innehållet eftersom hon inte pratar flytande arabiska.

Den unga kvinnan arresterades i juni när hon anlände till flygplatsen Rabat från Frankrike och enligt hennes far som har begärt anonymitet för både sig själv och dottern, visste hon inte att det fanns en arresteringsorder.

Den juridiska processen startade efter att en religiös organisation i Marrakesh lämnade in ett klagomål mot henne och i måndags dömdes kvinnan till fängelse i tre och ett halvt år samt böter på nästan 6.000 USD. Familjen ska överklaga domen, som grundar sig i artikel 267 i Marockos strafflag som föreskriver ett straff på mellan sex månader och två års fängelse för brottet ”förolämpning av islam”, men påföljden ökar till maximalt fem år om brottet begås offentligt – inklusive via elektroniska plattformar.

Samtidigt är det även flera kvinnliga TikTok-influencers i Egypten som dömts till långa fängelsestraff för att ha ”skadat familjevärderingar” och uppmanat unga kvinnor att inleda ”sexuella relationer”, medan över 6 miljoner ”oanständiga” videos tagits bort från den populära plattformen i det djupt konservativa Pakistan.

https://english.alarabiya.net/News/north-africa/2021/06/30/Moroccan-Italian-sentenced-to-three-and-a-half-years-in-prison-for-insulting-Islam-

2 reaktioner till “Fängelsestraff för ung kvinna som anklagas för att ha förolämpat islam

 1. Västerländsk naiv civilisation och medeltida livsåskådningar…
  Gissa vilka som kommer att gå förlorande ur det ”utbytet”…
  Men det är lika gott åt oss.

  Gillad av 1 person

 2. Min frus far har hus i Marocko sedan en massa år tillbaka, jag har varit där och hälsat på allt för många gånger, är ingen överdriven fan av landet men märker en stor förändring mot det sämre hållet bara under de sista 5 åren!
  Landet har gått i från en någorlunda så kallad demokrati till en mer fundamental syn, tolkning på Islam med mer heltäckande kvinnor och allt som tillhör det synsättet!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s