Att rädda klimatet har blivit en mångmiljardmarknad

Jag brukar ofta skriva ”följ pengarna” när det handlar om klimathetsen, men majoriteten av befolkningen har fortfarande svårt att till sig att det finns ett starkt ekonomiskt intresse för att upprätthålla klimathysterin som frodas av folks inbillade rädsla trots att det finns för lite bevis för att människan påverkar klimatet – en rädsla som framkallats av medias vilseledande rapportering samt utnyttjas till fullo av makthavarna som vill tjäna politiska poäng genom att framstå som ”goda”.

Det är därför inte konstigt att allt fler investerare vill spekulera i klimatet och priset på utsläppsrätter har därför rusat det senaste halvåret. Det har således blivit en mångmiljardmarknad att ”rädda klimatet” och enligt analysföretaget Refinitiv omsatte den europeiska handeln med utsläppsrätter över 200 miljarder EUR förra året. Den som investerade i utsläppsrätter 2017 har vid det här laget tjänat nästan lika mycket som den som investerade i bitcoin.

Så medan pengar byter fickor fortsätter vi skatteslavar att betala och beskatta oss själva, pumpa ut otaliga miljarder till ”klimatforskning”, propagera för veganism, servera skolbarnen undermåliga klimatsmarta (läs billiga) måltider, investera i dyra och inte särskilt miljövänliga elbilar och oerhört kostsamma elvägar, låta EU diktera villkoren för hur vi ska leva medan övriga länder i godan ro fortsätter miljöförstöringen och de viktiga frågorna som rör våra riktiga miljöproblem ignoreras helt av såväl media som våra politiker.

#followthemoney

https://www.svd.se/fler-investerare-vill-spekulera-i-klimatet

7 reaktioner till “Att rädda klimatet har blivit en mångmiljardmarknad

 1. Utvecklingen var väntad redan när de öppnade för handel av dagens variant av avlatsbrev. De har även används för att flytta pengar från Sverige till Tyskland (Vattenfall …) Samtidigt har kopplingarna till Agenda 2030 blivit tydligare – vanligt folk skall dräneras på tillgångar.

  Gillad av 1 person

 2. Jag har varit med i Miljöpartiet och är för ekologisk hållbarhet, men det är inte det som MP driver på. Tvärtom.

  Hade alla länder vi handlar med gjort samma sak som Sverige hade det inte varit fullt lika idiotiskt, men så är det inte. MP är ett dubbelkorkat parti. De är dummare än får.

  Svenska företag och medborgare skall vara så in-i-helvete duktiga, samtidigt som smutsiga och giftiga produkter har frikort rakt in och inte bojkottas. Samtidigt tycker MP att social dumpning på Sverige är kuckelimuck och myspys. Sverige, ett högkonsumerande land, skall öka i folkmängd!!! … medelst sekterister som önskar sig 12-barnsfamiljer !!!

  Miljöpartiet, som har tagit bort sitt utträdeskrav ur EU är för öppna gränser och frihandel som ökar utsläppen, och fortsätter att belasta svenskt företagande med högre miljökrav än EU:s. Därför är de ekologiskt ohållbara miljötalibaner.

  Gillad av 2 personer

 3. När det gäller klimatförändringarna börjar vi förstå ganska bra hur det fungerar, för det har hänt åtskilliga gånger förut i jordens historia, och då fanns inte ens människan. Förloppet idag följer mycket klart samma bana efter välkända fysikaliska lagar. Några pekpinnar. När världens industrier stängde under covid krisen 2020 borde CO2 halten i atmosfären minska, men dem ökade. Alltså var industrin inte källan. Människans tillskott till CO2 i atmosfären har beräknats till mellan 3% till 4% av det totala naturen tillför. Det finns 750 Gt (Gigaton 1,000,000,000,000 Kg) CO2 i atmosfären, och totalt producerar naturen 6,000 Gt på jorden vart år. Havet lagrar 39,000 Gt, 6.5 gånger. Så – hur mycket CO2 tål vi? Det kan man räkna ut med den så kallad Dalton lag för gaser. Det blir 60,000 ppm. Lång väg att gå. 2019 var det 409.8 ppm (parts per million) i atmosfären. Vid 100 ppm upphör livet på jorden, så vi har faktiskt varit nära att bli utrotade. Processerna på jorden styrs av de så kallade Milankovitch Cycles, jorden kryper lite närmare solen och då blir den lite varmare och det utlöser processerna på jorden som vi upplever just nu. Efter 50 till 100 år börjar havet släppa ut massor med koldioxid, och det är precis vad som händer nu, och då stiger temperaturen. Vid höga tryck och låga temperaturer blir CO2 flytande eller i fast form, den är 1.5 gånger tyngre än vatten, så CO2 sjunker till botten och bildar ”sjöar” i djupen. Allt detta med att ”rädda klimatet” är människosläktets största bedrägeri. Man säger ”ge os alla era pengar och allt är löst”. Bluff. Vi kan göra det betydligt bättre genom beteendeförändringar och att utnyttja teknologin rätt, men just nu går det åt motsatt håll.
  http://www.globalwarming-sowhat.com/_Media/600-my-of-temps-560-my-of_med.jpeg
  https://surroundingtownsgeologytour.weebly.com/uploads/5/3/1/8/53182555/6339709.gif?465
  https://www.stuff.co.nz/environment/climate-news/120787344/south-islandtype-forests-flourished-near-south-pole-90-million-years-ago-study-shows

  Gilla

  1. ”I religion och politik är människors tro och övertygelser i nästan varje fall införskaffade i andra hand, och utan undersökning, från auktoriteter som själva inte har granskat frågorna i fråga, men har tagit dem i andra hand från andra icke-granskare, vars åsikter om dem inte var värda en mässingsprutt.”
   / Mark Twain (I reviderad utgåva, kapitel 78, sid. 401, The Autobiography of Mark Twain, 1959, Charles Neider, Harper & Row.)

   De flesta har ingen aning om vad de talar om. Har själv aldrig analyserat saken så djupt, men en sak tycks vara tydlig, vi behöver beredskap för de utrotningsevent som alltid har inträffat. https://en.wikipedia.org/wiki/Extinction_event

   ..men det är bara ett parti i Sverige arbetar långsiktigt politiskt för detta, nämligen Vetenskapliga partiet.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s