Massinvasion av migranter till italiensk ö gör situation ohållbar

Den italienska ön Lampedusa kämpar hårt för att klara situationen efter att över 600 migranter tagit sig iland under de senaste 24 timmarna. Åtta båtar med 634 personer från Nordafrika, inklusive en 5 månaders bebis, har tagit sig till Medelhavsön söder om Sicilien sedan tisdags morse, vilket genererat överfulla mottagningscenter och ön står nu på randen till kollaps. Över 380 migranter med olika nationaliteter trängdes ombord på en enda fiskebåt och båtarna avlöste varandra.

De flesta migranter var i dåligt skick och nu bor nästan 1.370 personer på migrantcentret som är gjort för 250 personer. Några migranter som testat negativt för Covid-19 ska flyttas över till Sicilien, men där är migrantcentren också redan överfulla. Cirka 40 migranter från Algeriet ankom även till ön Sardinien.

Situation på Lampedusa är ohållbar och oacceptabel både för migranterna samt lokalbefolkningen enligt en italiensk senator och den italienska ön sänder nu ut ett nödrop för att få hjälp med de 600 migranterna som kommit det senaste dygnet. Nu kräver man att EU agerar och lyssnar på den italienska regeringen istället för att vända ryggen till.

Lycka till säger jag, med tanke på hur EU duktigt ignorerat de växande problemen det senaste decenniet och troligen inte har några planer på att ändra sin inställning nu. Det är trots allt viktigare att orera om medmänsklighet, solidaritet och öppna hjärtan än att tänka med huvudet, så massmigrationen lär fortsätta.

Strunt samma att otaliga människor årligen dör på Medelhavet och Europa fortsätter splittras på grund av den oansvariga migrationspolitiken där man bejakar människosmuggling – lite offer får man räkna med för den goda saken och pengarna fortsätter rulla!

#followthemoney

#returntosender

https://www.arabnews.com/node/1877246/world

6 reaktioner till “Massinvasion av migranter till italiensk ö gör situation ohållbar

  1. Det finns mellan 2 till 3 miljarder krav i Afrika och Mellanöstern som kan komma, och endast lilla Danmark gör något åt problemet.

    Gilla

  2. Sitter alla EU länders styrande, utom Danmark och tar betalt av smugglarna? I så fall en lukrativ extrainkomst till deras redan för höga löner. Något lurt är det eftersom smugglarna inte stoppas.
    De samvetslösa smugglarna är massmördare och Europas regeringar dess medbrottslingar.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s