Det är bara synd om vissa medan övriga lämnas åt sitt öde

Tidningarna fortsätter fyllas med artiklar om skadade och döda efter konflikten i Gaza, medan man regelbundet rapporterar om attacker i Syrien och Afghanistan. Det långdragna inbördeskriget i Jemen fortsätter dock att vara en blind fläck för omvärlden trots att tiotusentals oskyldiga människor, däribland många barn, fått sätta livet till i den flera år långa konflikten som inte verkar ha något slut. De Iranbackade Houthistyrkorna fortsätter dessutom regelbundet att utföra terrorattacker mot civila, däribland kvinnor och barn utan att omvärlden ingriper, vilket jag skrivit mycket om i tidigare inlägg.

I helgen fylldes sociala medier av fruktansvärda bilder av förkolnade kroppar av en pappa och hans dotter som genererade upprörda känslor hos befolkningen i det krigsdrabbade landet efter att Houthirebellerna attackerat en bensinmack med misiler i staden Marib i lördags, vilket ledde till att minst 21 civila miste livet.

Den brutala attacken klassificeras som ett krigsbrott och den 5-åriga flickan Lian Taher samt den 10-åriga pojken Hassan Al-Hubaishi var bland de som dödades i attacken som skedde när många bilar stod i kö för att tanka. När vårdpersonal och ambulanser kom till platsen attackerade Houthierna på nytt med hjälp av drönare, vilket ledde till att många civila offer blödde till döds.

Den blodiga attacken fördömdes av såväl människorättsaktivister som regeringsföreträdare och diplomater från väst med krav på att Houthierna straffas för sina handlingar. Man uppmanar också till att tänka om kring planerna på att fredsförhandla med Houthierna som brutit vapenvilan otaliga gånger genom åren.

Men som vanligt är det ingen som skriver om detta utanför arabvärlden och ingen har intresse av att ge sig in i konflikten eftersom det inte finns några värdefulla naturtillgångar att vinna, utan vi fortsätter att år efter år lämna dessa människor åt sitt öde med gott samvete, för vi har annat viktigare att öppna våra hjärtan för – exempelvis hur svarta skjuts av vita orkestrerat av BLM och den eviga konflikten mellan Israel och Palestina samt en hel del annat som valts ut att vara i fokus. Dessutom finns det de som tjänar en slant på att sälja vapen och i slutändan är det alltid pengar som går före den lilla människan.💰

https://www.arabnews.com/node/1871586/middle-east

4 reaktioner till “Det är bara synd om vissa medan övriga lämnas åt sitt öde

 1. Vissa krig sker i det fördolda framför allt så handlar det om vilka krig media väljer att bevaka, alla krig är lika hemska för dom som drabbas. Sen handlar de självklart om pengar, positionering och makt även här har media stor makt hur/vad de väljer att framställa eller vinkla det och vilka de vill framhäva. Här kan de bli allt ifrån tårdrypande historier till de som går segrande ur leken och även här har media makten hur de väljer att skriva. Även här har media oftast en agenda de väljer eller måste följa och vilka/vem de väljer att skriva om.

  Gillad av 1 person

 2. ” även här har media oftast en agenda de väljer eller måste följa och vilka /vem de väljer att skriva om”
  Så träffande. Regim media fördömer och framhäver civila offer i senaste Gaza kriget och blundar för att Hamas avfirar och förvarar sina missiler i tät befolkade områden. I striderna för Aleppo bombade Assads och ryska styrkor sjukhus, skolor och civila mål. Media skrev mycket tamt om det.

  Gillad av 1 person

 3. Överhuvudtaget är media i Sverige en högst otillförlitlig och opålitlig källa för information. Man rätt ut ljuger friskt, vinklar och selektivt mörkar eller framhåller. Media styrs helt av BigBusiness och den politik dom vill föra. I Tredje Riket kallades det för propaganda, i Sverige kallar man det för kvalitetsjournalistik.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s