Det gäller att fira nationaldagen på rätt sätt och med rätt värderingar

Så var det återigen Sveriges nationaldag – ett jippo som våra politiker införde 1983 som jag fortfarande inte lärt mig uppskatta i någon större utsträckning som något annat än just en extra ledig dag om den infaller mitt i veckan och som man sammankopplar med hyllandet av svenska flaggan samt dagen då det delas ut medborgarskap till nysvenskar i våra kommuner. Hade man likt andra länder haft en lång och stolt tradition där man firat nationaldagen sedan barnsben hade man kanske sett annorlunda på saken, nu känns det mest som ett påtvingat politiskt påfund.

Varje år brukar även svenskfientliga debattinlägg publiceras på nationaldagen för att ytterligare strö smolk i bägaren, för vi svenskar ska minsann sättas på plats av de som vet bättre. Det brukar i regel bestå av att personer med invandrarbakgrund raljerar om våra andefattiga traditioner och vad som egentligen är ”svenskt” – gärna med inslag av antirasistiska och antinationalistiska hejarop.

Traditionen håller i sig även i år och i går kväll publicerade DN Debatt ett inlägg som kritiserade vår nationalsång, med fokus på den andra versen som känns omodern samt oacceptabel eftersom den hyllar krig och plundring, där man vill att den skrivs om för att bli mer inkluderande.

I dag har även Aftonbladet en antinationalistisk debattartikel signerad den S-märkta organisationen Tro och Solidaritet – som för övrigt ingick en överenskommelse 1999 med Sveriges muslimska råd om att få in muslimer på riksdagslistor, landstingslistor och kommunala fullmäktigelistor, vilket senare ledde till lagstiftade muslimska helgdagar och statlig imamutbildning, för att i gengäld få stadiga röster för att kunna sitta säkert vid makten.

Skribenterna kan inte nog understryka att våra svenska värderingar kännetecknas av icke-traditionella familjeband, individuell frihet, deltagande i samhället och universella rättigheter samt att Sveriges är en av de mest miljömedvetna, antirasistiska, jämlika och jämställda platserna på jorden – ett välfärdssamhälle där alla människor räknas och som vi kan tacka Socialdemokraterna för. Men allt äventyras nu givetvis av högerkrafterna där det konservativa M krokar arm med den hårdföra natiolistiska högern, vilket vi alla måste enas mot.

Således ska vi återigen skämmas för att vi värnar om Sverige och det lilla svenska som finns kvar – det bästa vore om vi alla bara omfamnade mångkulturen och blev världsmedborgare utan historisk samt kulturell identitet där vi upphör att vara nationen Sverige för att istället bli en plats med öppna gränser som lyder under parollen ”no borders no nations”. Men dit är vi i och för sig redan på väg med jättekliv tack vare det politiska styret som med sin oansvariga politik raserar allt som våra förfäder byggt upp, medan det passiva folket bara åker med utan minsta eftertanke.

Konklusionen är således att vi ska fira nationaldagen på rätt sätt och ha ”rätt värderingar” – det vill säga nationalister och Sverigevänner göre sig icke besvär.

9 reaktioner till “Det gäller att fira nationaldagen på rätt sätt och med rätt värderingar

 1. Oikofobins stora dag idag.
  Tillrättalagt multi-kulti ”firande” idag. Och folk i gemen lallar med i PK-adelns anbefallda event.
  Mitt Sverige försvinner i allt snabbare takt. Således är detta en dag bland andra.
  Det blir istället ett pass i gymmet för det är mycket ilska och vrede över samtiden som måste brännas bort.
  På sikt splittras landet.
  Tragiskt.

  Gillad av 3 personer

 2. Att ständigt bli bespottad och hånad på alla möjliga sätt för att man är infödd svensk och vill värna sitt fädernesland är en stor sorg. Bedrövligt att dessa människor hela tiden får plats i det offentliga rummet för att spy sin galla på Sverige och svenskarna. Vad är agendan?

  Gillad av 3 personer

 3. 1983, då hade jag tagit en paus i livet och höll på att segla runt Stilla Havets öar, närmare bestämt var jag på den polynesiska atollen Uvea, som ligger norr om Tonga (GPS -13.266667, -176.2). Då en av de få kvarvarande polynesiska paradisen, helt utan turister. Normalt när man kommer till en plats går man igenom tull och immigration, men det gick inte. Immigration var ute och fiskade och tullen ute och jagade fladdermöss. (Skojar inte). Nu är jag glad att jag slipper Sverige. Jag stannade i den delen av världen. Jag har aldrig ångrat mig.

  Gilla

 4. Jag är precis som du Jenny. Nationaldagen intresserar mig föga. Vi äkta svenskar är oftast inte så flaggviftande och det har oftast en bra förklaring. Sverige var länge en krigshetsande diktatur under den där flaggan. Det var många svenska familjer som förlorade sina fäder för att berika rövhåls-adeln.

  Men intressant att just DN släppte fram kritik mot nationalsångens hyllning av krigsförbrytelser och plundring, för DN brukar annars vara för just sådant när USA och Israel utför den, vilket förmodligen beror på nazi-sionistiska ägarförhållanden.

  Krig och plundring är tydligen ok, så länge det rör sig om främmande makter som DN arbetar för, men naturligtvis inte när Sverige, Kina eller Ryssland gör det…. Då är det usch och fy.

  Varför läser du DN? Något värre skit i tidningsform finns inte.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s