I det nya Sverige pratar våra styrande helst inte om de problem man skapat

I går kväll skedde ännu en grov våldtäkt som kan läggas till de växande högarna och denna gång var offret ett barn under 15 år som överfölls i Tumba, Botkyrka. Gärningsmannen vet vi inget om, förutom att han försvann i en buss och polisen är i vanlig ordning förtegen. Ingen verkar ännu vara gripen så det hade kanske hjälpt att fånga den fega kraken genom att åtminstone publicera ett signalement, men det vore så klart kränkande så det är uteslutet i dagens Sverige.

Kommer vi att få höra partiledarna på Järvaveckan ta upp alla våldtäkter som sker i landet och kritisera de uteblivna krafttagen mot det växande grova våldet som sprider sig i landet, eller kommer de likt inrikesminister Damberg bara se det positiva med att statistiken från början av året ser bra ut och konstatera att man får leva med att vissa månader är lite mer dystra än andra för tryggheten kommer längre fram? Finns det överhuvudtaget utrymme för frågor som är viktiga för folket eller det är bara snack om coronaviruset, som våra politiker så lämpligt gömmer sig bakom utan att belysa att mycket av problemen hade kunnat undvikas om dessa klåpare inte ägnat decennier åt att nedmontera vården? Är det bara klimatkrisen, nya kostsamma satsningar på integrationsprojekt som är dömda att misslyckas, tomma löften om en bättre vård och skola, lockbeten i form av mer bidrag, den eviga kampen mot klassklyftorna samt att bekämpa den ständigt växande rasismen som platsar?

En sak är i alla fall säker – ingen kommer tala klarspråk om våra reella problem och vad de grundar sig i samt ingen kommer ta på sig ansvaret för det kaos man skapat genom att bedriva oansvarig politik.

#onlyinsweden

#viharvälingaproblem

https://www.expressen.se/nyheter/uppgifter-barn-under-15-ar-valdtagen-utomhus/

2 reaktioner till “I det nya Sverige pratar våra styrande helst inte om de problem man skapat

  1. Ansvaret ligger ytterst hos väljarna.
    Jag blir allt mer övertygad om att detta är ett dysfunktionellt land.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s